Problém so sieťovou inštaláciou tlačiarne HP LaserJet P1006 – Windows 7 vs. MAC OSX

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Problém so sieťovou inštaláciou tlačiarne HP LaserJet P1006 – Windows 7 vs. MAC OSX

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Autor
    keco78
    Účastník (Participant)

Dobrý deň, mám nasledovný problém..

Mám nainštalovanú tlačiareň na PC – HP LaserJet P1006 cez USB port… Tlačiareň je funkčná a tlačí z PC.
    Nastavil som zdielanie tlačiarne do lokálnej siete.
    Cez Preferences / Print & Faxes som si dal pridať novú tlačiareň – Sieť windows, ale žiadnu mi nedetekuje… Pritom viem, že je zdielaná dobre a vidím aj skupinu a názov PC, ale tlačiareň mi neponúkne…

Už som prebrowsal pol internetu, ale nikde neviem nájsť spôsob, ako ju nainštalovať pod MAC OSX…

Viete mi niekto prosím poradiť?

Ďakujem keco78

Xorpi
    Účastník (Participant)

Skús ju taktiež pripojiť k Mac OS X cez USB, nech si ju systém naištaluje a potom ju až zapojiť sieťovo. Prípadne, pred skúšaním vypni úplne firewally jak na Macu, tak na PC.

keco78
    Účastník (Participant)

Ďakujem za radu, ale skúšal som aj toto, napriek tomu sa mi to nepodarilo…

Ako viem nainštalovať na MAC túto tlačiareň cez USB a tiež funguje korektne…

Ale akonáhle ju pripojím na PC (WIN 7) a dám ju zdielať, a chcem ju nainštalovať cez LAN na MAC, tak v tej chvíly ju nevidím :(

A pritom zdielané priečinky obojsmerne vidím z MAC na WIN7 a opačne…

Nerozumiem tomu fakt.. :( Napadá niekoho ešte niečo?

santa99
    Účastník (Participant)

Otázka: Máš nastávené správne doménové mená ? Teda vśetky počitače v rovnakej doméne ? Teda samozrejme ak nepoužívaš printserver.

holubok
    Účastník (Participant)

no mne nesiel laserjet vobec sfunkcnit na mac os x… nainstalujem , aj sa mi tam zjavi aj vypise ze je ready, ale netlaci nic. isiel si na to nejak specialne ci len v konkretnych rozdieloch modelov hp-ciek je chyba? nevies mi povedat? dik.

keco78
    Účastník (Participant)

mne sa to podarilo rozbehať cez USB…
    ale cez LAN – nie :(

santa99: áno, mám určite rovnakú workgroup a aj pomenované PC / MAC / PRINTER , ale aj tak ništy :(

poper
    Účastník (Participant)
    poper
    Účastník (Participant)

a citam ze je nativne podporovana. driver by mal byt na instalacnom cd.
    skus ho preinstalovat

RioM
    Účastník (Participant)

Také niečo predsa vôbec nemôže fungovať. Mac sa svojími drivermi vôbec nemôže dostať na tlačiareň, ktorá je pripojená na Windows počítač. To sa rieši pokiaľ viem nejako koplikovane emulovaním postscriptovej tlačiarne.

Niekde som aj videl, také hardvérové zariadenie, ktoré z USB tlačiarne urobilo sieťovú tlačiareň.

http://www.mac-connect.com/
    http://macs.about.com/od/macwindows/ss/printsharevista.htm

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.