Prezentácia o Macbooku

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Prezentácia o Macbooku

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    Príspevky
  • #90375
    Timotej
    Účastník (Participant)

    Vždy som si chcel robiť vlastnú hudbu. Moje požiadavky splňal práve Garageband a preto som sa rozhodol pre Apple. Najprv som chcel iPad nakoľko som si myslel že to bude stačiť ale časom a získavaním informácií som dospel k záveru že GarageBand na iPade je len pre srandu a zabíjanie času. Zato GarageBand na Macu je omnoho rozšítenejší či už v možnostiach, úprave zvuku, rozšírenejšiemu výberu inštrumentov atď. Chcel by som teda Macbook Pro na vianoce. Lenže je tu háčik. Moji rodičia, najmä otec, sú síce skúsení v technike ale konkretne o značke Apple moc nevedia. Je to pre mňa veľmi dôležitý darček pretože ním zabijem kopec múch jednou ranou. Chcem tvoriť hudbu, videá, používať Macbook v škole nakoľko sa náročnosť učiva zhoršila, hrávať hry, tento rok pôjdem na dva mesiace do Anglicka a vo všetkom mi práve Macbook vyhovuje. Rozhodol som sa teda urobiť nezvyčajnú vec. Prezentáciu.

    V prezentácií sa už dlhšiu dobu snažím čo najpresnejšie a najefektívnejšie ozrejmiť, na čo presne Macbook potrebujem. Predstaviť im ho a presvedčiť ich že to nieje len ďalšia blbosť ktorú som si zmyslel že chcem.
    Chcel by som Vás teda požiadať o pár rád. Konkrétne, ktorý z Macbookou Pro by ste mi doporučili a prečo.
    Tí z Vás ktorí používajú GarageBand na Macu, spomeňte ako ste s ním spokojní. Za odpovede a rady vopred ďakujem :)

    #337105
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

    ked som bol maly, tak som vzdy vedel aspon pribliznu sumu aku ma Jezisko na mna v rozpocte vyhradenu… Ak ma Tvoj Jezisko hranice vysoko, tak bude asi kupovat novy MacBook. V tom pripade aj ta najslabsia verzia bude pre teba viac ako dostatocna.

    Ak bude Jesus kupovat second hand macbook, tak odporucam minimalne verziu late 2009.

    Ci to bude rozmer 13.3, 15, alebo 17, tak to musis vediet ty. Ci chces laptop pouzivat hlavne doma na stole a pracovat s pohodlnym velkym displejom, alebo radsej uprednostnis nizsiu hmotnost s kompaktnymi rozmermi co je vhodnejsie na prenasanie.

    #337109
    fanthomas4
    Účastník (Participant)

    Povedz rodičom, že si ochotný prispieť nejakou sumou a mohol, by si ich ukecať… Tak ako písal Drevoplech záleží od toho aký rozpočet majú tvoji rodičia na darčeky… Ja som chcel minulé vianoce iPod Touch a mame sa zdalo prispieť 150€ veľa no ale nakoniec sa mi podarilo ju ukecať :D, tým, len chcem povedať, že u mňa nehrozí, aby mi naši kúpili MacBook za 500 a viac €. Takže som celý júl makal na stavbe a podarilo sa mi zarobiť na MBP 13″ mid 2010 takže som spokojný a je to aj taký lepší pocit, že som si naňho zarobil sám

    #337112
    skapenkat
    Účastník (Participant)

    ja som dostal macbook pro mid2012 uz vcera popredu na vianoce hihi

    #337118
    Jaem
    Účastník (Participant)

    Sice si si to pekne zdovodnil, ale je tu zopar ale. Garageband v Mac-u je rovnaka hracka ako na iPade. Aj na domace bavkanie potrebujes externe kontrolery na pripojenie nastrojov. Na serioznu hudbu potrebujes aspon Logic Pro a to uz stoji 180,-€

    #337146
    uniqat
    Účastník (Participant)

    pekne na winodwse ostan a nauc sa precovat s FL Studiom.. a mas vystarane

    #337232
    iTuxx
    Moderátor

    vyborny a prepracovany Nahravac zvukov by uplne stacil si myslim :-)

    #337254
    Jaem
    Účastník (Participant)

    Este ma napadla otazka – poznas noty, stupnice, teoriu a ovladas hru na nejake hudobne nastroje? Lebo ak nie, tak ti nepomoze ani 10 macbookov, 15 garagebandov, Logic Pro a dve kopy interfejsov…

    #337261
    iTuxx
    Moderátor

    noty poznat nemusi. Ani ja ich nepoznam, ani neviem co je to akord a nepoznam ani ine hudobnicke vyrazy a na starych SE som pomocou skladatela vytvaral huste skladbicky (polyfonicke :-D )

    #337286
    Timotej
    Účastník (Participant)

    4 roky som chodil na klavír, dva na bicie…hrám občas v kapele…predsalen viem ako sa
    pracuje s hudbou.

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.