Preinstalovat Mac OS na novom iMacu?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Preinstalovat Mac OS na novom iMacu?

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevky
  • #72333
    driver123
    Účastník (Participant)

    Zdravim Vas,
    obstaral som prave do firmy nejake iMacy. Chcel by som Vas nazor, ci sa oplati preinstalovat Mac OS hned na zaciatku…ide mi hlavne o to, aby to bolo co najsviznejsie. Uz dlhsie mam MBP, tam som reinstall nerobil a zda sa mi, ze slape v pohode (ale nemam to realne s cim porovnat).

    Co myslite?

    #230827
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Ak by uz boli pouzivane urcite reinstal, ale ak su to nove iMac-y nevidim na to dovod.

    #230831
    rudo.ba
    Účastník (Participant)

    Môže pri novej inštalácii povypínať zopár zbytočných lokalizácií (francúzština, španielčina a podobne) a ponechať len angličtinu. Získa tak nejaké to miesto na disku navyše (neodporúčam mazať kadejakými utilitami stiahnutými z netu, nie sú vždy bezpečné). Zase pri súčasných veľkostiach diskov to až takú rolu ale nehrá, takže si možno vybrať – ušetriť miesto na disku reinštaláciou, alebo ušetriť čas a nechať to tak.

    #230838
    driver123
    Účastník (Participant)

    Ďakujem za názory. Pokiaľ by to bolo iba o ušetrenom mieste na disku, tak to pre mňa nemá význam…1TB disk je pre mňa viac ako dosť (navyše keď môžem doplniť externými diskami). Mne išlo viac-menej iba o to, či v tom systéme nie sú inštalované zbytočnosti, ktoré ja osobne nepotrebujem a nespomalujú chod celého OS. Dlhé roky som pracoval s MS Windows a tam tieto veci boli citeľné (aspoň mne sa to tak zdalo).

    Ďakujem ešte raz za rady :-)

    #230843
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Nemali by tam byt instalovane ziadne 3rd party programy v demo a neviem akych verziach ako je uplne bezne u Windows PC… Proste OS pripraveny na pouzivanie…

    #230880
    Macker2
    Účastník (Participant)

    To mas cistu novu intalaciu? respektive dostal si do firmy iMac ktory uz niekto pouzival? ked nie … je to absolutne zbytocne … mozno kvoli adminu kvoli niakym userom ale ked to bolo normalne predinstalovane tak naco? to ze tam mas navyse niake language files … tak mas a co mozes si ho preprnut do fr alebo de alebo japonstiny :))))

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.