Prehliadac obrazkov

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Prehliadac obrazkov

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Autor
    ronox
    Účastník (Participant)

viem ze tato tema je otrepana a pyta sa na nu kazdy kto prechadza z Win na Mac.. cital som uz vela ra, vyskusal vela programov, ale ziadny mi nevyhovoval
    najcastejsia rada bola ze mam vyuzivat preview priamo od applu, ale en je nepouzitelny
    mam na jednom externom disku velke mnozstvo roznych fotografii, je toho okolo 500GB
    moje poziadavky su, napisem to zjednodusene nalavo adresare v ktorych mozem browsit, napravo nahlady… ked kliknem na fotku, tak sa mi otvori a medzernikom alebo sipkami prezeram.
    na PC tuto pracu zastalo acdsee, ale na Mac je len beta, ale je nepouzitelne pomala
    a nechce sa mi vsetko davat niekde importovat, robit kniznice, len pozerat
    dakujem za rady ;)

mrzo
    Účastník (Participant)

By si mohol aspon napisat, ktore programy si vyskusal a nevyhovovali ti… Chvilu som mal nainstalovany Xee, ten bol taky najviac podobny k IrfanView na ktory som bol zvyknuty z PC… Potom som aj tak skoncil u kombinacie Finder, Quick look, Preview… :-)

iMartin
    Účastník (Participant)

otvor si stromovu strukturu adresarov, stlac space, presun to okno na bok a sipkami sa pohybuj

raul
    Moderátor

odporucam napisat toto do googlu:

picture viewer mac

napr: http://www.stalkingwolf.net/software/cocoviewx/
    alebo mozno aj aperture sa ti bude hodit.

mha
    Účastník (Participant)

Ja som na win tiez pouzival iba AcdSee, po prechode na Mac pred 6 rokmi Finder + QuickLook a niekedy XEE.

Anonymný
    Neaktívny
    ronox
    Účastník (Participant)

skusil som ten xee, ale nepodailo sa mi mat v jednom okne velke nahlady+adresarovu strukturu
    ako pre grafika co robi vela s fotkami je zakladny preview nepouiztelny
    samozrejme som skusal vety typu best picture viewer for mac a podobne, tak som tie softy poskusal, ale naco sa registrovat inde ked sa mozem opytat tu
    aperture som premyslal, ale nemusi si to nejako konvertovat?? pripominam ze sa jedna o archiv milionov fotiek
    najviac som zvyknuty na to acdsee za dlhe roky, a rad by som ostal pri podobnom programe ktory mi ponukne podobne rozhranie
    http://drh.img.digitalriver.com/DRHM/Storefront/Site/acd/cm/images/product/acdsee12/manage-img1.jpg

Partakus
    Účastník (Participant)

Ako grafik by si mal mat Adobe a tam Bridge

hudobnik
    Účastník (Participant)

ronox:
    Ja pouzivam od Nikonu ViewNX. Mam dokonca dojem, ze je to pod MAC rychlejsie ako pod Windows (minimalne 1.5.x bola). Teraz je k dispozicii dvojkova verzia s kopou funkcii, pozri sa na to
    http://imaging.nikon.com/products/imaging/lineup/software/viewnx2/

Je to free

rudo.ba
    Účastník (Participant)

V dávnych dobách (vek Tigra) som používal toto http://www.macupdate.com/app/mac/18735/phoenix-slides
    (má to adresárovú štruktúru hore, nie vpravo, ale inak by hádam mohol vyhovovať). Teraz si v pohode vystačím s QuickLookom.

piggee
    Účastník (Participant)

no najprv by ma zaujimalo, ze ako je pre teba ako grafika preview nepouzitelny, ked vsetci grafici na nom dokazu kracne bezproblemovo fungovat. Aj podla mna je na vsetky nahlady bohate dostacujuci nakolko dokaze zobrazovat takmer vsetko. No a na upravu a katalogizaciu fotiek osobne pouzivam Aperture s jeho databazou, ktora u mna uz dosahuje peknych velkosti…

ronox
    Účastník (Participant)

dik chlapi, ked pridem domov skusim ten ViewNX
    Partakus predstav si ze ako dobry grafik viem ze bridge nieje urcite vhodny na MILIONY fotografii a na ich manazovanie
    piggee… pozri si ten screen co som sem postol, ide mi o interface.. nejde mi o upravu alebo co vsetko zobrazi, ale AKO to zobrazi
    a skus si dat do aperture vyse 500GB fotografii a psd co ti to urobi
    prehliadac nema nic spolocne s tym ze robim grafiku, na grafiku mam adobe suite, len si potrebujem katalogizovat rozne zdrojaky, vektory a podobne
    dik tym co poradili a dik tym co si potrebovali rypnut

piggee
    Účastník (Participant)

500 GB a aperture nevidim ako problem.. moj sucasny archiv aperture ma uz momentalne 3x tolko…

hello
    Účastník (Participant)

Na bezny nahlad je quick look pre mna vyhovujuci, ked chcem skumat blizsie narychlo, tak si otvorim Preview, ked chcem mat vsetko zorganizovane na jednom mieste, v jednom programe – vsetky fotky mam pristupne cez Capture One – v nom mozem zakladne upravovat RAW a vyvolat v 16 Bit TIFF pre dalsie spracovanie v Ps. Nedokazem si to jednoduchsie predstavit. Programy ako acdsee, irfanview, viewnx …etc. mi iba zaberaju miesto a beru vykon a uprimne ich z duse nenavidim.

J4r0
    Účastník (Participant)

Skus este Google Picasa for Mac

Satrapold
    Účastník (Participant)

musím poďakovať za ten odkaz na View NX2. Konečne po 2 rokoch som našiel NORMÁLNY program na prehliadanie fotiek v MACu. No Slááva

Zobrazuje sa 16 príspevkov - 1 až 16 (z celkového počtu 16 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.