Praskliny na White MacBooku

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Praskliny na White MacBooku

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 31 )
  • Autor
    Príspevky
  • #60562
    Shadow_Zone
    Účastník (Participant)

    Predom sa ospravedlnujem ked tu tato tema uz bola…
    Mam MacBook White asi od septembra 2008 a uz davnejsie som si vsimol malinke prasklinky na spodnej strane pri “vyfuku”, na vyreze pri trackpade a na vrchnom krite kde su umiestnene magnety. Tie zo spodu su dost viditelne tie na vrchnom krite zatial len pod svetlom, chcem sa tedy spytat ze ci je to nejaky zavazny problem? resp. ci sa to bude este zhorsovat. A ze ci by mi to zobrali aj na opravu v ramci zaruky. Ma skusenosti niekto z vas uz s takym niecim?

    #143521
    Anonymný
    Neaktívny

    Klasicka vada, bude sa to zhorsovat a da sa to vymenit v ramci zaruky. :)

    Na nete su fotky, kde sa majitelovi MacBook kusok plastu uz aj odlomil a drzal ho v ruke. :D

    #143523
    Shadow_Zone
    Účastník (Participant)

    No tak dufam ze mne sa take nieco nestane :D …ako je to moj prvy Mac a som s nim nadmieru spokojny :) az teraz na tieto praskliny ale tak myslim ze zajtra zajdem do Macsystemu teda…

    #143524
    mylanko
    Účastník (Participant)

    Plasty na starsich MacBookoch su velmi nekvalitne, preto povazujem prechod na hlinik za velmi dobry krok. Chod si to dat radsej vymenit – v ramci zaruky (ak mas doklad o kupe) s tym nebude ziadny problem a v pohode ti to vymenia.

    #143526
    Rass
    Zablokovaný

    Ja som toho priklad :D
    Urvali sa mi take 2 “pasiky” presne na mieste kde sap ri zavtoreni dotykaju tie horne dzindziky nad displejom spodku. kus ma to nastvalo a dam to na jar reklamovat len teraz potrebujem mat book cize to nejde.Pytal som sa v apple ze by nemal byt problem vraj je to bezne a prosto to vymenia :) Az tak mi to nevadi ked viem ze to vymenia skor dosledok toho ze teraz je tam v postate diera do ktorej presne zapadne ten horny dzindzik ktory sluzil na vytvorenie medzeri medzi displejom a klavesnicou.. teraz je mezera mensia cize sa bojim poskodenia displeja viac…

    #143546
    raul
    Moderátor

    a daj vediet, ci to to zobrali bez problemov…

    #143571
    kbcz
    Účastník (Participant)

    urcite vymenit… nebo to prijde driv nebo pozdej, viz muj pad systemu a kompletni nefunkcnost

    #143576
    missik
    Účastník (Participant)

    odporucam pouzivat plastove kryty na tento macbook. predtym nez som si kupil svoj MBP som mal prave biely macbook,od nova som mal na nom plastovy priesvitny kryt a s takymto niecim som urcite nemal problem a navyse, aj po roku vyzeral, akoby som ho prave kupil.. :)

    #143577
    addam.s
    Účastník (Participant)

    Co se tyce hliniku, tak je to urcite krok vpred, ale treba na mem macbooku me strasne vadi kryt baterie ktery uplne nedoseda a klepe. Musel jsem to vyresit tak, ze jsem mezi vlozil maly kus molitanu a je to trochu lepsi, ale takova drobnost zamrzi :(

    #143601
    vojtacz
    Účastník (Participant)

    na reklamaci. mě nedávno prasknul plast u předního “zámku” víka. asi 0,5mm široká a cca 10cm dlouhá prasklina. v rámci záruky mi to vyměnili během jednoho dne

    #143622
    Shadow_Zone
    Účastník (Participant)

    Tak ze dnes som bol v Macsysteme, a ze mi to bezproblemov zoberu :) tak ze vsetci co mate tiez podobne problemy je to v ramci zaruky a mali by to bez slova zobrat :)

    #143645
    M.V.
    Účastník (Participant)

    a nevies kolko bude trvat vymena?

    #143718
    Shadow_Zone
    Účastník (Participant)

    Netusim ale tak ci tak to nesiem priamo do CComputer ci ako sa volaju co maju nastarosti servis vyrobkov Applu, skoda ze to uz nerobi MacSystem :(, lebo tu je ten pristup k zakaznikovy doslova zastrasujuci. Posledne co som tam bol, teda zaroven prvy a dufam som ze posledny krat :( kvoli flakom na displayi, ho ta zenska len tak “hodila” na stol a vybrala baterku aj ked bol zapnuty ani sa nepozrela ani nic…proste som nechapal z toho, a este mi cely vrchny krit doskrtali, a neboli to len take skrtance, minimalne od srobovaku…proste servisaci su vsade taky isty.
    Ale aspon ze som si mohol MacBook nechat kym nedosiel ten display a potom som im to tam zaniesol a este v ten den som si pre to aj prisiel…

    #143721
    Anonymný
    Neaktívny

    Shadow_Zone: Mne sa toto stalo na HP booku, odniesol som ho kvoli klepkajucemu ventilatoru do servisu, kde mi povedali, ze tam bol vlas, ale predtym som ich donutil napisat do zakazky, ze notebook je novy a vizualne v perfektnom stave a aj to podpisali. Mal tyzden. Chybu neodstranili (lebo nakoniec som si ja sam musel najst na nete, ze treba novy BIOS a tym sa to vyriesi a to sa aj stalo), ale naviac k tomu mi skrabli srubovakom do krytu vedla touchpadu, mam niekde aj foto, taka pekna hlboka jazva. To som si tam nevsimol, az doma, no ale hned som im volal a samozrejme vyhovorky, tak som volal sefovi, ktory povedal, ze mam prist, na co som povedal, ze ked mam prist kvoli tomu, aby mi povedal, ze to oni nespravili, tak ani nepridem a volam na centralu ich firmy a oboznamim ich s pripadom, tak povedal, ze nech pridem, ze objednaju novy plast. :) Tak sa aj stalo. Ale rozobrali mi cely book kvoli tomu, lebo si mysleli, ze tam na tom plaste bude objednavacie cislo, pricom ho typek nasiel potom na nete… Cize zbytocne rozobral. Aj tak som si ho zobral domov, kym neprisiel plast. No a to nie je vsetko, po tychto rozoberaniach a skladaniach mi zacal blbnut disk, asi dostal nejaky excessive shock, tak som ziadal aj vymenu disku o mesiac neskor, to uz asi odo mna chceli mat pokoj, tak som mal len priniest stary a odniest si novy, v ramci reklamacie, samozrejme. :D A doma som si ho pekne v klude vymenil. Este bol v krabicke HP. :)

    Takze servisy su fakt hrozne a ludia sa k veciam, ktore nie su ich, spravaju uplne priserne a ten poskriabany kryt by som tak nenechal, to urcite nie.

    #149270
    santa99
    Účastník (Participant)

    Je to normálne ? Ja už tomu vážne nechápem. Dneska som si tiež všimol prvú prasklinku na bielom macbooku totálne ma to zarazilo. Tak dúfam , že s tým pochodím a reklamujú to lebo počítač za také peniaze a praskne to po roku pričom som sa o to staral každý týždeň ..tak to je k nepochopeniu. Ani ho so sebou pomaly nenosím len vo výnimočných situáciach baterka má 60cyklov… AAAaaa som zhrozený

    #149272
    naconazov
    Účastník (Participant)

    Tak moje skúsenosti,
    Prvý krát bol moj white late ´07 opravovaný minuly rok tuším v lete, ešte pred vianocami sa mi znova ulomil kus pod magnetami (klasická konštrukčná chyba), bol som to dať reklamovať aj spolu s nepodsvieteným polkruhom ktorý sa objavoval po prebrati, bol som si ho vyzdvyhnúť tento týždeň v SWP a povedali mi, že mám nárok na 1 opravu plastov!!!!!!!!!!!!!!, čo ma dosť zarazilo lebo taká blbosť určite nemá oporu v nejakom obchodnom zákonníku. Tak som im ho tam pekne nechal nech to pošlú znova do ccc a nech ho tam opravia. Jednoznačne to nie je moja chyba, že sa to tam ulamuje. Tak som bez macbooku od 5 februara, čo je dosť nepríjemne vzhľadom na začiatok semestra a samozrejme iné povinnosti.

    #149274
    santa99
    Účastník (Participant)

    Aha takže ak mám povinnosti tak i ani nemôžem dovoliť to dať reklamov z princípu , že tiež potrebujem macbook k práci …a kruci :( … Toto snáď nie je možné … Presne treba naštudovať reklamačné podmienky , prečo jedna oprava plastov ? Poslať na nich ŠOJku treba potom sa uvidí či bude len jedna … Takže ti ho vzali na mesiac ?

    #149276
    naconazov
    Účastník (Participant)

    No ja som velmi zvedavý ako to dopadne, macbook som kupoval naschval na slovensku lebo som tu chcel mať bezproblémovu záruku!!! Chápem apple, že jednoducho sa môže vyskytnúť chyba pri výrobe atd. ale keď mi povedali, že mam nárok na 1 reklamáciu dosť ma to prekvapilo + zamestnanec swp niečo hovoril, že to je príkaz applu alebo niečo take…. už si to velmi nepametam. Ale s pribúdajúcim vekom white macbookov sa tento problém bude vyskytovať typujem viac a viac. Vyjadriť by sa mali tento týždeň či to opravia alebo nie. Neskor dam vedieť ako to dopadlo.

    #149278
    santa99
    Účastník (Participant)

    Dobre ďakujem :) Bol by som rád ak dáš vedieť. Lebo momentálne mi ho treba i keď ma to trápi naduši asi by to chcelo presedlať na ten hliníkový… Ale tohto sa zbabi’t bude vdnešnej dobe problém ..

    #149279
    Kunmartin
    Účastník (Participant)

    Mam MBwhite kupovany januar07, po precitani tohoto prispevku som si pozrel presne tie pomenovane miesta a…su tam…prasklinka na pravo o tuochpadu pri hrane plastu cca 5cm dlha a druha pri vyfuku zo zadu asi 1cmtrova :(

    Ta pri touchpade vyzera ze je sposobena tlakom ramu displeja resp.toho 4cm dlheho vycnelku (na lavo aj na pravo)

    Zaruka uz je davno fuc :(

    Ja ho vsak pouzivam najma na pracu, dennodenne kabela stol niekolko krat a posledne tri roky kazdy tyzden na letisku vyberat z tasky do bednicky a cez rtg…takze sa ani necudujem :)

    napad s ochrannym krytom je fajn…ale uz asi neskoro, pojdem si to obrzriet na zivo ako to vyzera a uvidim, mozno by to zabranilo dalsiemu rozsirovaniu trhlinky.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 31 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.