Postrehy z Macbooku Pro 13,3″ 2,26

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Postrehy z Macbooku Pro 13,3″ 2,26

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 23 )
  • Autor
    Príspevky
  • #63723
    Serpantes
    Účastník (Participant)

    Zdravim vsetkych,

    Tak vcera som si konecne kupil moj vytuzeny macbook. Idem Vam tu popisat trochu postrehov, hlavne z prostredia Win-Boot Camp. Prosim zarytych mekacov aby ma tu nekamenovali ze preco pouzivam Win na macbooku, proste to tak chcem a bodka.

    Takze hned ako som prisiel domov som sa trochu pohral OS X ci ako sa to vola, skontroloval som updaty a potom som celkom rychlo nasiel Boot Camp. Sprievodcom som vytvoril 110GB oddiel pre Windows 7 RC 32bit a instalacia prebehla bez problemov. Stihol som si z apple.com bootcamp 2.1 a ajhla, neslo to spustit. Vyhadzovalo to nejaku chybu ze windows installer nemoze najst sucast do ktorej by sa to malo nainstalovat, alebo nieco take. Uz som pomaly zacinal byt zufali, lebo fungovala mi iba Wifi karta, tak som sa vrhol na google ako sa to vlastne instaluje, a tam som sa dozvedel ze treba najprv instalacne DVD od macbooku. Odtial sa bootcamp nainstalov bez problemov. Nabehlo pekne vsetko, automaticke podsvietenie klaves, zvuk, webcam, funkcne klavesy, grafiku som musel instalovat rucne z nvidia.com. Hlasitost zvuku je velmi mala ako sa spominalo v inych forach, dnes to skusim nejako poriesit podla navodov na macrumors.com.

    Teploty> nahodil som HWinfo, v iddle pri prezerani netu sa teplota CPU pohybuje okolo 57C, Grafika okolo 65C, vetraky vobec nepocut. Paradicka aj ked teploty mohli byt v iddle trochu nizsie. Ale to ticho je fakt uzasne.

    Hrozna situacia nastala v momente ked som pustil moj milovany World of Warcraft, teploty CPU aj GPU vyleteli na +-98C a vetraky dost hucali, a hucali este velmi dlho aj po ukonceni hry. Je fakt ze toho WoWka sa uz chcem pomaly zbavit, ale bude to este chvilu trvat :D … Bojim sa ze si to takymito teplotami odpeciem. Je to podla vas velmi zle nechat to 4h denne na tych 98C? Asi kupim nejaky aktivne chladeny stojan zalman alebo pod.

    Pred spanim som este nachvilu nakukol do OS X ci ako sa to vola, a pozeral si preferences, a zasiel som do Display-u, a tam ma celkom prekvapilo nastavenie farieb, prednastavene bolo Color LCD, no vyskusal som dat Adobe RGB ci ako to bolo, a farby sa velmi zmenili, a uplne ma to zmiatlo co je teda spravne. Podla coho si to mam vybrat, a da sa to nastavit aj vo Windowse?

    Tolko moje vcerajsie poldnove postrehy, a este raz prosim OSXakov aby ma nekamenovali za ten Windows.. OSX som si tam nechal a mozno sa k nemu niekedy dostanem. Ak mate akekolvek otazky pytajte sa. A prosim o odpoved na skryte otazky v texte :)

    #168127
    mayoxy
    Účastník (Participant)

    do OS X ci ako sa to vola :D XD lol ja nemozem z toho prispevku celeho XD lool.. sorry, to nieje tebou. proste je to funny

    btw. uz ked sme pritom. WOW mas aj na macu. A dokonca si dovolim tvrdit ze CDcko ktore pouzivas na windowse ti pojde aj na macu. WOW ma totizto tzv. 1 DVD = 2 operacne systemy

    #168128
    designme
    Účastník (Participant)

    Za tu cenu si si mal radsej kupit nejaky Dell alebo nieco podobne ked si tam hned supol Win.
    A taktiez by si nemal take brutalne teploty na CPU a GPU.
    Stojan ti pomoze maaximalne o par stupnov ale zazraky necakaj. Podla mna nie je zdrave, ked procak bezi na 98C. To je sakra vela.

    #168129
    gs_peter
    Účastník (Participant)

    uplny suhlas s designme, ale verim, ze to tu aj vysvetlis…

    #168130
    igi-s
    Účastník (Participant)

    A co mate proti tomu ze tam dal Windows? Robi len to, co umoznuje Apple a Mac OS. Ked tam Apple umoznuje pouzit iny OS a aj to v propagacii na vyrobky pouziva, preco to nevyuzit? Vyuziva marketingove produkty Applu – ako sa co najviac ziskat PC uzivatelov. Uz tu niekto pisal ze Mac je blizsie k PC ako predtym (myslim tym hardware, pouzitie Intel platformy, SATA…). Jedine, kde ostava sam sebou je OS. Chalan napise ze sa nemate donho navazat za pouzitie Win na Macbooku ale Vy urobite presny opak.

    #168131
    raul
    Moderátor

    Mna dojali vety: “Nakukol som aj do toho Os X”, “Os X, ci ako sa to vola”, “Os X som si tam nechal a mozno sa k nemu dostanem”

    Aj ja mam na macu Winodws – ale max hry – 2-3 hodinky tyzdenne…
    Ale nie som hlupak, ze odstavim Os X. Pre mna za mna, aj sa uraz a ber to ako kamenovanie. Ak je pravda co si napisal a co z toho vyplyva, bohuzial, inak sa to (ty) nazvat neda. Snad sa to ale niekedy zmeni.

    Boze, kam to speje…

    (Prosim adminov, aby tu tento prispevok nechali, sice trosku ostrejsi, ale snad aj admini veria, ze mu to ako tak pomoze.)

    #168133
    gs_peter
    Účastník (Participant)

    igi-s nejde o navazanie a ani kamenovanie, proste ide o to, ze clovek si kupi Apple aj s OS (Mac OS X + iLife), ale aj tak si kupi Win 7 a nainstaluje si to tam, to ze podporil Apple mi je ukradnute, pokial chlapcovi nevadi, ze v podstate vyhodil prachy, ktore mohol pouzit inak…

    ja viem, je to slobodne rozhodnutie, ale bez kuska myslenia…

    #168135
    raul
    Moderátor

    u mna ide :)
    ale nie kvoli pouzivaniu win, ale nepouzivaniu os x :)

    #168140
    igi-s
    Účastník (Participant)

    gs_peter > ok, tak mozno nie navazanie sa. Beriem spat. Ale ja som neraz cital recenzie na Apple Macbooky aj v tom zmysle, ze pokial sa uzivatel rozhodne pouzivat Win na Apple zeleze, ze to ide a ze tym navyse ziskava lepsie dielenske spracovanie hardweru, tichsi chod, pevnejsie telo (unibody) a podobne. Bolo to prezentovane ako benefit Macbooku. Tak o co ide? Ved on urobil presne to. To by si mal skor napisat do Applu nech neotvaraju dvere do sveta Windowsu za cielom ziskavania novych userov ako pisat to chalanovi co zdegradoval Macbook na uroven Asusu ci Acera aj ked v lepsom technickom prevedeni. Treba vsak aj chapat uzivatelov, ze nie vsetci su Mac positive a prepadli tomu ako Ty. Ja mam Mac len kratko, mnoho veci sa mi paci na MacOS a Apple produktoch ale su veci nad ktorymi krutim hlavou a nerozumiem preco…

    #168143
    raul
    Moderátor

    igi-s: mozes si byt isty, ze peter s otvaranim dveri do sveta windows vobec nadseny nie je. :)
    A nad akymi vecami krutis hlavou? Snad pomozem…

    #168151
    pro
    Účastník (Participant)

    Ja ked som cital tento clanok tak som sa citil cely cas urazeny a pride mi nadmerne provokacny plus to spojenie “os x ci ako sa to vola” je vrchol…nikoho na tomto fore ani nezaujima ako slape win7 na macu a verim ze aj na inych forach by tym opovrhli…

    tak isto suhlasim s raulom…je to hlupost neskutocna toto…a inac tiez mam win 7 a len kvoli dvom hram ktore hram 2x do tyzdna ,aj to iba malo kvoli tomu ze sa mi nece bootovat windows…podla mna na macu to bezi hrozne po tej stranke ze win ovela viac zatazuje system a tym sa mac prehrieva aj pri prezerani netu…proste je to stroj stavany na menej zatazujuci Mac OS X…

    #168162
    gidy
    Účastník (Participant)

    pre tych, ktory to zaujima – win7 na macu bezi v pohode a plynulo :P

    (ale os x ci ako sa to vola bezi lepsie) :D

    #168170
    Serpantes
    Účastník (Participant)

    Ajajaj ale sa nam to tu zvrtlo, no ale cakal som to :D

    Vazne sranda, fanatizmus nema hranic. Na macbook som si poctivo zarobil a chcel som nieco do 13″, vykonne a dobre spracovane. Aj som to dostal. Mal som doteraz Dell XPS aj som videl Dell studio 13″, no pravdu povediac z toho studio 13″ mi bolo do placu. Za skoro rovnaku cenu kus ciernej krabice ktorej sa kazdy mesiac pokazi grafika podla for. S tym ako mi bezi Win na macbooku som spokojny, pisal som ze s hranim pomaly koncim lebo na to uz nemam cas. Forum som zalozil pre ludi, ktori chcu vediet ako Win bezi na macbooku a vy ste si tu z toho spravili holubnik. Taktiez som nevylucil ze sa k tomu Vasmu OS X ci co to, niekedy dostanem.
    Takze ak mi je niekto ochotny zodpovedat moje otazky, alebo sa chce spytat na nieco mna ohladom Win 7 na macbooku prosim, ale na tie vase zvasty si zalozte novy topic.

    #168174
    igi-s
    Účastník (Participant)

    raul > Pre Macbook a Mac platformu som sa rozhodol kvoli Mac OS a nie kvoli Apple hardware. Mam aj Sony VAIO a nemam mu co vytknut. Dokonca naopak, Macbook ma horsi display ako VAIO (mam Macbook 2.0, plastovy – cierny, chcem vsak kupit este jeden unibody) ale ten najhlavnejsi tahak bol pre mna OS.
    Ja som si tiez myslel ze sa do Serpantesa nepustite kvoli tomu ze vyuzil BootCamp (soft pre Apple) ale ze mu poradite – podelite sa o skusenosti. Je to jeho vec, ze si kupil Mac a nie Dell, HP, FS, Sony …

    #168178
    mayoxy
    Účastník (Participant)

    presne. je to urazka , je to vysmech pre apple. Je to proste na zaplakanie. Je to hamba. Neda sa to ani opisat ten prvy prispevok. az mi je z toho zle. Je to nieco podobne ako ked niekto povie ze iphone je shit. aach. boze. kam to spejeme

    #168185
    Serpantes
    Účastník (Participant)

    Mayoxy, hlavne ze sme zdravy aspon fyzicky.. nemam slov

    #168188
    Maco
    Účastník (Participant)

    Kúpiš si softvér za 6 tisíc (Mac OS X (tak sa to volá) a iLife) a nepoužívaš ho. Čo čakáš že ti na to povieme? Fakt neblbni a choď ho skúsiť, uvidíš že stojí za to. Inak gratulujem k novému MacBooku.

    #168189
    raul
    Moderátor

    igi-s: ved prave to vravim, ze najvacsim tahakom macu je prave operacny system. Nepisal som ironicky, ze o HDMI vystupe, e-Sata a iPhone sa mozeme bavit – myslel som to vazne.

    Serpantes, snad ti predsa len poradim (ked si si uz nevedel vziat ponaucenie z predch. prispevkov):
    Pisal si, ze s hranim koncis. V tom pripade ti odporucam skusit sa pozriet na ten Os X a davam ti slovo, ze neolutujes. Ako by clovek mohol olutovat, ze sa dozveda nove veci?
    99%veci, na ktore si bol zvyknuty z win sa na macu daju nahradit, dokonca casto efektivnejsie.

    Ano, je to tvoja vec, ci budes mac pouzivat iba cisto na win. Nech sa paci, v podstate mi to je naozaj jedno. Chcem ti vsak poradit.
    Pretoze ako tu uz pisali predomnou: Osx sa az v spojeni s apple hardwareom stava niecim vynimocnym. ň

    Na zaver, ak nevies zniest prispevky, ktore odsudzuju tvoje pocinanie (co v podstate moje chvalabohu robia), nepis na internet nic. Vela stastia s uzivanim only win na mac.

    #168194
    krondo
    Účastník (Participant)

    podla mna si robi srandu…nevverim tomu:-D

    #168196
    Serpantes
    Účastník (Participant)

    Ale no, ze neviem zniest prispevky? To skor Vy sa nechcete zmierit s tym, ze sa Win na Mac vobec da nainstalovat. Tak, ako niekto na zaciatku spomenul, samotny Apple to propaguje ako reklamu, tak preco to nevyuzit. A znovu pripominam, s tym ako mi doteraz Win 7 bezi som spokojny, vsetko funguje ako ma. No ale nic, presuvam sa na forums.macrumors.com, tam sekcia windows on mac ma trochu inu uroven ako tu.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 23 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.