poradit pri vybere medzi MAC a PC

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware poradit pri vybere medzi MAC a PC

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Autor
    Príspevky
  • #68763
    veslo1
    Účastník (Participant)

    Zdravim, po dlhom case mi odisiel moj PC a stojim pred otazkou – PC (znovu) alebo Mac.
    Po mnohonasobnom skusani iMacu a MacPro (aj Airu) v roznych Apple centrach po svete musim uznat, ze je neuveritelne zabavny – najma velmi intuitivne ovladanie – a hlavne je to pre vsetkych, co mali doteraz PC zrejme totalna zmena.
    Moja otazka – resp. prosba o radu: – zainvestovat do iMacu (pri rovnakych vykonnostnych parametroch s PC) alebo do PC.
    Je mi jasne, ze tu nikto nepovie, ze PC su lepsie… – skor ma zaujimaju moznosti uzivania a tvorenia rovnakych dokumentov (najmä office…) resp. kompatibilita starych vytvorenych veci a moznosti ich prezerania resp. dopracovania pod inym systemom/SW.
    Takisto – pokial ide o servis (odbornost) ako je to u nas – predsalen PC predajni a servisov klasickych compov je neurekom..

    Dakujem vopred, akakolvek rada, skusenost mi velmi pomoze.
    V.

    #204947
    poper
    Účastník (Participant)

    mozno ti s niecim pomoze toto:
    http://www.apple.com/sk/macosx/specs.html

    #204953
    w3q
    Účastník (Participant)

    Toto tu bolo riešené už milión krát ;) Stále ťa iba zďzubú, že ak váhaš máš si kúpiť PC :D

    #204954
    zaso
    Účastník (Participant)

    sam musis vediet co chces, ak chces jedno tak si to kup ak chces druhe tak si kup to. nepytaj sa o taketo rady…prejst na mac z roztopase, nie je mudre…ale ako chces :)

    #204955
    veslo1
    Účastník (Participant)

    Dikes moc
    :-)

    #204956
    mrzo
    Účastník (Participant)

    2 veslo1 – hodne zalezi ako chces ten pocitac pouzivat, na co a s akym softverom a pod. Nie na vsetko existuju dokonale alternativy pre Mac OS X ale pre 99% beznych aplikacii zrejme ano. Aj ten Office tam je ked ho budes moc chciet ale rataj s dokupenim kontroly slovenskej gramatiky pren, nie je sucastou standardnej instalacie. Ak ti vyhovuje po vyskusani Mac OS X a nemas s nim zasadne problemy chod do toho podla mna. Tie iMac-y nove su super a co sme to ratali nie su ani nejakou mimoriadnou investiciou, keby si si chcel poskladat obdobne PC “se vsim vsudy” zaplatis velmi podobnu sumu… Ja ako dvojrocny uzivatel Macov na ne nedam zatial dopustit aj ked samozrejme nie su dokonale ale riesim ovela menej a ovela menej zavazne problemy ako pred tym. Servis je minimalne u spolocnosti Traco Computers zatial bezproblemovy, nemozem si nijako extra stazovat. Ak sa bojis kompatibility, skus napisat konkretne programy ake pouzivas, snad ti tu niekto napise ci existuje pre ne nejaka alternativa, pripadne ako preniest projekty z nich na iny softver – v tom vidim jediny mozny problem.

    #204960
    veslo1
    Účastník (Participant)

    Mrzo – dik. Musim uznat, ze mas pravdu – ked som konfiguroval novy PC tak som sa dostal do urovni ako obdobne iMac a k tomu aj ten zakladny balik SW (Mac OS a ….) ma oslovil- a preto som prave zacal uvazovat nad touto myslienkov.
    Pojdem zrejme do toho.
    Vsetkym dik.

    #204963
    designme
    Účastník (Participant)

    Jednoznacne PC s Windows 7 x64.

    #204966
    kronos
    Účastník (Participant)

    nesprav takú chybu ako ja a zober si Mac…
    (kupil som PC, ale ďalší bude Mac, aj keby som nemal žrať :D )

    #204972
    slavcomirko
    Účastník (Participant)

    ako povedal kronos.. Nesprav chybu… Dnes sa da za uz aj za lacnejsi peniaz zohnat normalny mac… alebo chyt nejakeho vysokoskolskeho studenta pod krk, zober ho do nejakeho mac obchodu a kupis mac s 5% zlavou. Ten mac sa ti odvdaci 100% istotou :)

Zobrazuje sa 10 príspevkov - 1 až 10 (z celkového počtu 10 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.