POMOC

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 26 )
  • Autor
    Príspevky
  • #69469
    Karol61
    Účastník (Participant)

    Prosím neviete poradiť.
    Dal som vymazať adresáre dnes, včera a všetky obrázky.
    Bol som v tom, že sa vymažú len odkazy čo sa používalo v uvedených termínoch.
    No mne vymazalo aj programy z adresáru aplikácie.
    Keď som to zistil tak som ich ručne vrátil späť.
    Ale nie všetky fungujú.
    To asi nie je najlepší nápad aby systém povolil vymazávať programy.
    Pracujem s OS MAC len dva týždne.
    V podstate som sa veľa naučil z knihy a aj sám.
    Nedá sa v MAC X snow lopard vrátiť v čase tak ako sa dá vo Windows ?
    Vopred ďakujem za radu.

    Karol.

    #211580
    macblogger
    Účastník (Participant)

    to urcite nie, cestovanie v case je mozne len do buducnosti, do minulosti to nejde lebo by sa tym dala ovplivnit buducnost.

    #211581
    MIxi11
    Účastník (Participant)

    koli takym to pripadom sa robi back up v time machine

    #211582
    Karol61
    Účastník (Participant)

    Ako píšem prosil som o radu a aj to, že pracujem s týmto zázrakom 2 týždne. Myslel som, že je to seriózne fórum ale prepáčte, že som sem vôbec liezol.
    Zlatý Windows . Je škoda tých financií za taký drahý črep čo padá viac krát pri technických prácach ako Windows.

    #211584
    mudrnudl
    Účastník (Participant)

    za to uz nik nemoze, ze sa si sa nedokazal prisposobit… na macbloggera sa nehnevaj, urcite mu pripadolo vtipne tvoje spojenie cestovania casom s obnovou systemu…
    ak si si urobil back up (pozri sa do svojej zazracnej knizky), tak by to nemal byt problem…
    ak nie: jestvuju aj programy na obnovenie vymazanych dat, lenze tie nesmia byt uz prepisane inymi – pozri sa sem:
    http://alternativeto.net/desktop/recuva/?platform=mac
    PS: neurazaj sa hned na vsetko, mohlo by sa zdat, ze sa ti neoplati poradit ani keby ti ludia vedeli poradit

    #211585
    keff
    Účastník (Participant)

    A hlavne priste skus pojmenovat spravne tema, a Caps Lock je na Macu na stejnem miste jako u Win ;)

    #211586
    Karol61
    Účastník (Participant)

    Ja sa neurážam ale doteraz som si myslel, že Windows je zlý systém ale ten vedel aspoň sa vrátiť k minulému dátumu ak sa niečo vyhodilo omylom. Ja som potreboval len radu ako si napísal odkaz na program pre obnovenie vyhodených dat. Ďakujem a radu. Ja som to medzi tým krvopotne v koši ponachádzal a vrátil späť. Aspom mám skúsenosť. Prajem pekný deň. Ale i tak nechápem i k úcte k systému MAC prečo pripustí vyhodiť základné programy.

    #211587
    santa99
    Účastník (Participant)

    Suhlasim s tebou Karol61 .. Je to len drahy črep :D Mac OS X ma veľa takýchto neduhov a pri prechode a serioznej robote sam uživateľ často doplatí na svoje dáta pri zjavne obyčajných operáciach , ktoré sú fakt vo Windowse krásne vychytané.
    Ale aj napriek tomu používam OS X ale len na pár veci :D Posta , Chat , Posta , Chat , Chat , Posta , Browsenie, a to je tak vsetko :D

    #211588
    ervin11
    Účastník (Participant)

    Tak, tak, santa99, karol61, uplna pravda. Ale pomozem vam – odkupim od vas tie predrazene crepy, resp. vymenim za Windows 7 HE. Za viac to aj tak nestoji. :D

    #211589
    xRiCky
    Účastník (Participant)

    Karol61: tak neviem o com tu rozpravas o tom vrateni casu. Ak man na mysli Windows Restore, tak ten ti bez toho aby si robil zalohy, zmazane programy nevrati, iba jednotlive nastavenia popripade este par drobnosti ako ked si nieco niekam premiestnil alebo zmazal nieco co nema vela MB ale v pripade ze by si na wine zmzal vsetky programy tak rozvno sa s nimi mozes rozlucit lebo ani kos ani nic ine by ti nepomohlo, mimo zalohy. Testoval som kazdu verziu system restore od cias win ME a ani raz mi ani jedna z nich nevyriesila moj problem…stale ten problem ostal aj po restore a to boli da sa povedat banality.

    V OS X ked robis zalohy cez Time Machine tak az tu uvidis co znamena naozajstne cestovenia v case, ktore presne funguje ako ma…takze najlepsie co mozes spravit ak ti zmazane obrazky atd. nebudu chybat (mas zalohu niekde inde) tak je reinstall systemu nanovo a nabuduce dva krat rozmyslaj a raz rez kym neovladas system ako tak…Win si sa tiez urcite nenaucil za dva tyzdne…tu je filozofia a funguvanie na inej urovni ako na Win…je to postavene na inych principoch a preto ze ti poznas iba principy z Win-u neznamena ze OS X je zly lebo tak ako win nefunguje…

    #211590
    R
    Účastník (Participant)

    Karol61, myslím že Win ani Mac nie sú zlé, nešťastou náhodou sa vyskytla takáto situácia, kde povedzme nováčik v novom systéme kde nemal šťastie. Osobne sa mi viac krát!! stalo napr. to, že som dal reštartovať PC, a po reštarte som zistil že mi zmizli ikony a dokumenty z plochy, alebo mi zmizly súbory z disku, jediné riešenie bolo obnoviť dáta, čo bolo ale zaújmavé, niektoré už neboli obnoviteľné.

    Ideálne je preto robiť zálohy cez Time Machine, a myslím že budeš spokojný. A samozrejme treba si dôležité veci ukladať viac krát, alebo prípadne sem zam aj vypáliť na CD, DVD, a pokiaľ sa s tým CD alebo DVD nič nestane tak niet čoho sa obávať.

    #211591
    Baron
    Účastník (Participant)

    Hned by som nehadzal vinu automaticky macu. Moze sa to stat kazdemu stroju nie len Macu. Narozdiel od Macu sa taketo chyby podobneho typu na wine vyskituju v niekolkokrat nasobnom percente. Radsej by som skoncil stymi urazkami na adresu macu lebo vas tu asi ukamenuju:)

    #211592
    Karol61
    Účastník (Participant)

    Ešte raz by som pripomenul, že ja som nič nehádzal na MAC. Napísal som hneď na úvod, že to mám 2 týždne a preto mi známi poradil obrátiť sa na tento chat nakoľko on pracuje s mac-om len rekreáčne ako sa ľudovo povie. Veď ja som si ho kúpil na grafiku a video nie na písanie a hranie. Bol som s tým očarený ale toto ma veľmi zaskočilo. Rád by som pripomenul, že som nevyhodil ja tie programy ale vymazal som len denný archýv čo považujem za normálne ke’d je to vo Finderi v ľavom menu teda nechápem prečo sa vymazali programy z adresáru aplikácie. Inak je to iste kvalitný stroj a verím, že sa potvrdí stará povera, že problém je niekde medzi strojom a stoličkou teda v človeku.

    #211593
    keff
    Účastník (Participant)

    Funguje to tak, ze ten archiv ti zobrazuje vsechno co dnes bylo otevreno (je to primo ten soubor, zadny zastupce) a kdyz ten soubor vymazes tak se ti proste vymaze, takze si je vyhodil ty. Takhle to je a ty s tim nic neudelas. Krom toho, je to urceno na VYHLEDAVANI ne na promazavani (ne nadarmo je tam nad tim napsane SEARCH FOR :) Rekl bych ze sis mohl smazat dost dulezite veci, takze pokud nemas zadnou zalohu, doporucuju totalne preinstalovat system a uz tohle nedelat.

    Takze, neni nutne (a vlastne ani mozne) ho promazavat :) Ja osobne tohle mam skryte protoze to absolutne nevyuzivam.

    #211607
    yurayko
    Účastník (Participant)

    predpokladam, ze za dva tyzdne si tam este nemal vsetky najdolezitejsie dokumenty a celu agendu a kedze iba s os x zacinas a teraz si v stadiu ucenia urcite by nemalbyt problem preinstalovat ho z origos dvd, ktore si dostal k mac-u a potom bude vsetko ako ma a mozes zacat od piky pouceny predchadzajucimi skusenostami ;)

    #211612
    mrzo
    Účastník (Participant)

    2 Karol61 – Nechcem byt konkretne na teba moc zly, tak upozornujem, neber to co napisem osobne. Proti ludskej blbosti(neopatrnosti) neexistuje ziadny zazracny mechanizmus. Ak mas mat moznost aspon nieco urobit, nemoze byt system blbovzdorny. Nepochopil som ako a ani co presne si robil a urobil, ale pochopil som to, ze si si sam vymazal nieco co si nechcel. System sam ti to urcite nevymazal… Moja osobna skusenost je taka, ze Mac OS X je viac blbovzdorny ako akykolvek Windows a spolu s Time Machine takmer dokonale blbovzdorny na rozne destruktivne spravanie jeho uzivatelov. Len takmer… Odpoved na tvoju povodnu a jedinu otazku je – na “cestovanie v case” sluzi uz spominany Time Machine (Stroj casu :-D), co je program na zalohovanie, integrovany v Mac OS X, ale samozrejme musis mat disk kde sa to zalohuje a tuto funkciu zapnut. Skus si o nom nieco pre buducnost nastudovat, zrejme sa ti bude hodit podla toho co si pisal :-)

    #211616
    lukiboy
    Účastník (Participant)

    to Karol61: Hlavne sa tym vsetkym nenechaj odradit. Skus to cele preinstalovat a zacat odznova. Ak to nedokazes sam, popros niekoho na fore, mozno ti s tym osobne pomoze, alebo navstiv jedneho z APR, len to nebude za usmev. Porozmyslaj, co si robil zle a skus to napravit, ved nikto uceny z neba nespadol.

    Pamataj na moju oblubenu hlasku:
    Viac lama-friendly OS, ako je OS X, nenajdes. ;)

    #211656
    Xorpi
    Účastník (Participant)

    toľko komentárov úplne od veci, ale niežeby ste mu pomohli vyriešiť problém…

    Ak by si používal TimeMachine, tak ide všetko bezproblémovo vrátiť… typujem, že nepoužívaš.

    #211671
    Karol61
    Účastník (Participant)

    Ďakujem za odpovede. Už som to vyriešil. Podarilo sa mi vrátiť všetky programy tam kde patria. Mám pripojený k počítaču 1 TB HDD cez USB a je rozdelený na 2 x 500 Gb. Time machin mi nevidí žiaden HDD a nevidí ani svoj vlastný teda systémový HDD. Systémový HDD má Ďalľiu partíciu pre Windows kde je použitých 100 Gb. Neviem prečo niet vidieť žiaden HDD.

    #211676
    monicqa
    Účastník (Participant)

    naformatuj ho cez disk utility na hfs+ :)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 26 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.