Open Office na Macu

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Open Office na Macu

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Autor
    Príspevky
  • #55373
    rado1
    Účastník (Participant)

    funguje openn office u mac-u?

    #111087
    Aleks
    Moderátor
    #111097
    toki
    Účastník (Participant)

    jj funguje … neo je taka mierna nadstavba. Pozri sa do diskusie tu niekde. Je k tomu aj slovensky dictionary.

    #111098
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Neo nie je ani náhodou mierna nadstavba… Neo je vyvýjaný pre Intel stroje a je na báze OpenOffice. Určite však nie nadstavba OO.

    #111101
    Aleks
    Moderátor

    Neo je OO prispôsobený pre Mac OS X. Neni vyvýjaný pre Intel stroje, je pre obe procesorové platformy. Pre Mac OS X existuje aj normálny OO ale neni taký stabilný a rýchly ako NeoOffice, keďže ten je viac prispôsobený.

    #111102
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Vyvýjaním pre Intel stroje som myslel, že OO je iba PPC a keďže PPC je už totálne mimo výroby a vývoja aplikácií naň. Každý software je teoreticky vyvýjaný pre Intel stroje.

    #111169
    kubokovac
    Účastník (Participant)

    milan, to nie je pravda, ppc ma stale u maca velku podporu pri kazdom softe!! inak by si odpisali veeeelmi vela uzivatelov, ja by som tiez prisiel o podporu jednej este stale vykonnej G5!

    #111176
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Pozri, nehovorím, že PPC nie je tolerovaný. Hovorím však, že nie je určený pre primárny vývoj aplikácii. Ak nevieš, všetky súčasné procesory sú 64-bit a Leopard je taktiež určený na plnú podporu a využitie 64-bitových aplikácií. Okrem toho je to samozrejme Intel.

    Z toho mi vychádza, že pre vývojárov ostáva PPC ako čierny kôň, ako dvojročné dieťa, ktoré musí každý akceptovať a prispôsobovať sa mu. Nemám nič proti PowerPC. Celé Apple stálo na ňom… Nič to však nemení na fakte, že súčasný vývoj sa uberá iným smerom.

    Tvoja G5-ka je síce fajn, no o ten rôčik-dva začne zaostávať a tiež si to uvedomíš. Veľká podpora o ktorej hovoríš je vlastne len Universal Binary. Čo je na tom také veľké?

    #111180
    Aleks
    Moderátor

    Milan úplne z teba cítiť, že si nikdy nemal PPC :)
    To boli ale procesory (pre niektorých z nás vrátane mna stále sú)
    Venujme im úctu.

    Mimochodom ten najlepší PowerMac G5 dosahuje asi 70% výkonu Maca Pro a daľeko preskakuje všetky iMacy, Macbooky a podobné… Takže asi tak.

    #111184
    kubokovac
    Účastník (Participant)

    milan, okrem G5 som mal apple od performy cez imac g3 a mam aj intel compy od imac najnovsieho az po macpro, ale ver tomu ze G5 tu je uz asi 4 roky a este nikdy (!) nesklamala a ja na nej stale striham aj HD video uplne bez problemov. dokonca po nainstalovani leopardu je ovela ovela sviznejsia, rychlost sa neda zrovnat v niektorych veciach… inak je to hlavne preto ze G5 boli a teda su 64 bit procesory…

    #111186
    kubokovac
    Účastník (Participant)

    aleks: realne je G5 qadro aj rychlejsia ako macpro dual 2 ghz…

    #111190
    Macker2
    Účastník (Participant)

    Open Office je aj pre G5 aj pre Intel cize UB nieje stym vobec problem, ale vyuzivam NeoOffice za as mi kompaktnejsi a rychlejsi ako OOo, ale kludne si mozes vybrat vyskusat a posudis sam co je lepsie. V najhorsom pripade si kludne mozes dat MS Office Mac 2004 (zahvilu 2008:-).

    A pre Milana: neviem mna doviedla komunita jablckarov ku kupe Maca, ked Apple zacal stavat na platforme Intel, preto mam Intel, ale dovtedy vsetci moji kamarati ficali na G5 a nizsie a vsetko bolo uplne ok.

    #111199
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Ja viem. PowerPC je bolo a aj je niečo úžasné. Naznačoval som len, že vývoj sa sústredí na Intel. To, že PPC stále stíha, je len pozitívum. :) PPC som nemal, takže ďalej nejdem mudrovať. :)

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.