Odkedy je nové fórum, neťahá ma to sem.

Domov Diskusné Fóra Nezaradené Odkedy je nové fórum, neťahá ma to sem.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 88 )
  • Autor
    Príspevky
  • #417572
    JFK.
    Účastník (Participant)

    Len som chcel vyjadriť svoju menšiu frustráciu.

    Vôbec ma to sem neláka si ani večer pozrieť, čo je nové a tak.

     

    #417584
    dfx
    Účastník (Participant)

    ani mna

    je to velmi neprehladne

    #417590
    Tartarus
    Účastník (Participant)

    nápodobne :-/

    #417690
    Gren093
    Účastník (Participant)

    Kennedy: Nemohlo to zostat tak na 100 rokov, ja si len zelam zmenu temy lebo mne tato biela farba reze oci. Ber to z ineho pohladu, aspon menej prokrastinujes :D

    #418600
    iTuxx
    Moderátor

    Ako hovori Gren, nemozeme byt za opicami s 8 ci kolko rocnym systemom. Je jasne ze po tolkych rokoch sa na novu zmenu tazko zvyka, ale treba dat tomu aspon sancu. Tu sa uvidi kto je naozaj “skalny” :-)

    co presne je neprehladne?

    #419053
    madaraszko
    Účastník (Participant)

    Dovolim si vyjadrit aj ja svoj nazor, som tu nejaky ten piatok a povodne forum sa mi zdalo pekne a prehladne, nehovorim, ze toto je zle ma to niektore pozitiva a dobre funkcie, ale su tu aj negativa.

    – chapem, ze zijete z reklamy, ale tato reklama na pravej strane zabera 1/3 celej plochy – keby ste ju premiestnili na vrch strany tak by to neuskodilo a mohli by ste ten priestor vyuzit na povodnu funkciu a to na okno kde su posledne zalozene, alebo komentovane temy. Toto okno som vyuzival asi najviac a myslim, ze nie som sam. Zabezpecovalo vzdy rychly prehlad co sa na fore deje.

    – taktiez navigacny panel na pravej strane je zbytocne siroky keby bol uzsi nic by sa nestalo

    – forum je neskutocne pomale a to niekolkonasobne ako povodne forum, planujete s tym nieco robit?

    – Tomu obrovskemu tlacidlu “Vsetky temy” nejako postradam vyznam kedze napravo mam navigacny panel ktory plni presne tu istu funkciu

    – A tak isto ako spominaju ostatni to biele pozadie je katastrofa ked si to vecer otvorim tak mi to oci vypali – mozno by nebolo odveci dat nejake tmavsie pozatie, alebo nejaky iny mod.

    To je asi vsetko co ma v rychlosti napada.

    Berte to skor ako konstruktivnu kritku a priestor na zlepsenie a nie ako hate.

    #419166
    dfx
    Účastník (Participant)

    iTuxx: Proste idem na https://www.macblog.sk/forum/ a vidim v strede jeden stlpec s temami. Mam display s rozlisenim 1920×1200 a maximalne je tam naraz 8 tem, vsade biely podklad a rovnako hrube cierne pismo. Nevidim, ktora tema je nova, nevidim, kolko je novych prispevkov v temach, ktoree som videl. Vidim len to, kolko je novych prispevkov v temach, kde som prispieval.

    Na starom fore som naraz videl aspon 15 tem ale nemam to spocitane. Ak boli nove prispevky alebo nova tema, tak mala hrubsie pismo a aj tmavsi farebny podklad. A aj bolo cislo, kolko je novych prispevkov.

    Vtedy som prisiel na forum, ak ma zaujala tema, kde boli nove prispevky, tak som na nu klikol a hodilo ma to na este neprecitane. Citam, skrolujem, gesto s5, a znova klikam na dalsiu temu, ak ma zaujima. Za dve minuty som presiel aj 10 tem, ak som chcel niekde prispiet, tak som sa vratil.

    Teraz len na hlavnej stranke mi to zaberie 2 minuty kym prejdem temy a aj tak si nepametam, ktora tema je nova. Neviem, kde su nove prispevky, neviem, od ktoreho som cital. Proste je to spomalene pre mna. Cele to ma ten mikrosofti modern ui styl vhodny na dotykove ovladanie, ale neprehladny a spomaleny na os x.

    #419314
    JFK.
    Účastník (Participant)

    Úplne súhlasím s dfx. Tak nejak sa cítim. A kým nebude night/dark mode tak sem v noci ani chodiť nebudem, lebo … to sa nedá ??

     

    a to velké písmo keď otvorím fórum je riadne peklo… ?

    #419330
    miskosvk
    Účastník (Participant)

    Suhlasim, ani mna sem uz nebavi chodit kvoli designu a mrzi ma to, lebo komunita je tu dobra.

    Ale aby ste nepovedali ze tu len hejtujem, tak skusim nejake konstruktivne veci:

    – Ak sa prihlasim, kliknem na temu, a v nej na poslednu stranu temy, som opat odhlaseny (naoko), musim refreshnut stranku, aby som bol znova ‘prihlaseny’ a mohol pridat prispevok..otravne

    – Utopit forum medzi reklamny pas a navigaciu a tym nechat len 1/3 plochy pre forum je fakt prehnane – jasne, ze nie kazdy ma velky monitor, ale aj tak – pre ilustraciu prikladam screenshot ako to vyzera u mna:

    http://s18.postimg.org/9j63c0dd5/image.png
    http://s10.postimg.org/mktc9uk49/image.png

    Riesenie by mohlo byt:
    – ZMENSIT ZBYTOCNE OBROVSKY FOOTER, problem je zrejme v tom, ze footer links su separatne pod widget area a tym padom footer natahuju. Mozno by stalo za pokus urobit textovy widget s linkami a umiestnit ho ho stredneho columnu, a footer links zrusit. Resp. zrusit dlazdicoidne social ikony ktore asi aj tak nikto nepouziva…
    – Dat reklamny lavy sidebar do praveho navigacneho sidebaru napravo, a natiahnut width body na 2/3 tzn viac dolava…ostane viac miesta pre text fora…
    – ZMENSIT WIDTH navigacneho sidebaru, naco je “NOVA TEMA, UCET, atd. tak roztahane?
    – ZMENSIT font size fora – na mojom velkom monitore su to kone a neviem ako to moze vyzerat u nejakeho nestastnika s malym displajom = prilis velky font size, plytvanie miestom..
    – ZMENIT farebnu temu fora, kludne staci dat nejaky “SHADE OF GREY” :) nech to je jemne odlisene a nevypaluje to oci…urobit snehobielu stranku mozno bol super napad ale vecer je to pekne na…

    #420574
    vlado_bb
    Účastník (Participant)

    Rovnako sa tu uz necitim dobre. Kolkym pouzivatelom prekazalo stare forum a dozadovali sa zmeny?

    #421352
    majdy
    Účastník (Participant)

    Ja redizajn vítam, ale musím sa pridať, že tento sa úplne nevydaril, na prvý pohľad je možno vcelku pekný, ale vedel by som si go predstaviť aj jednoduchší a to čo mi vadí asi najviac je tá veľkosť ako tu už bola spomenutá. Nech si hovorí, kto chce čo chce, ale tento web už nemá desktopové UI len mobilné a pre dotyk na malých obrazovkách. Ale vážne, chcelo by to komplet web scalenuť …

     

    Buď zmenšiť veľkosť fontu, alebo ponechať a natiahnuť fórum aspoň na 2/3 stránky. V pinnutej téme som postol fórum, ktoré vypadá krásne a kam mám chuť chodiť, už len kvôli tomu ako vypadá, prelistovať sa a posurfovať, z tohto nového macblogu mám pocit stiesnenia a pripadá mi to všetko také spývajúce do jedného, tiež ma to tu už tak neláka. Verím ale, že časom sa to zlepší.

    #423264
    Cibike
    Účastník (Participant)

    pripajam sa, odkedy je tu tento divny novy dizajn, tak mam pocit, ze sa mi loaduje stranka optimalizovana pre iphone… na velkom displeji mam roztahany kusok textu a neustale niekde scrolujem atd., o tej oci vypalujucej bielej ani nehovorim… nie som proti upgradu dizajnu, ale tak aby to neovplyvnilo funkcnost, pripadne ju vylepsilo.. nie naopak :(

    #423634
    mudrnudl
    Účastník (Participant)

    osobne rad chodim na appleforum.sk, paci sa mi dizajn, ale chcel som hlavne povedat, ze suhlasim s tym, ze temy a ich texty musia byt sirsie, mozno aj dvojnasobne, lebo takto to stoji za staru backoru a ked sa chcete starat o mobilnu verzu, nechajte to na tapatalk

    #423787
    JFK.
    Účastník (Participant)

    A tí, ktorí tancovali, vyzerali ako blázni pre tých, ktorí nepočuli hudbu.

    ?

    #424239
    inspektorko
    Účastník (Participant)

    Suhlasim so vsetkym, co tu bolo napisane.Vratte nam prosim stare forum.Aspon kym nevyriesite minimalne 1/2 tu napisanych pripomienok.

    #426275
    Dodo_ZV
    Účastník (Participant)

    Ja som sem chodil, chodím a aj chodiť budem … http://www.macblog.sk čítam na iPade a tento nový design ma baví omnoho viac ako ten starý. Za mňa teda ?? ale sto ľudí … sto názorov …

    #426299
    vlado_bb
    Účastník (Participant)

    Ved ano, niekomu to urcite vyhovovat moze. Spytam sa ale aj tu, ci by nebolo mozne za poplatok spristupnit aj stary design, za seba navrhujem 80€ rocne.

    #426308
    danielvanya
    Účastník (Participant)

    Odkedy je zmeneny forum, http://www.macblog.sk stranak sa mi neaktualizuje vobec. najnovsy prispevok mam z 18.10. 2015, hoci na facebook stranke macblog-u su stale aktualne clanky. Nema niekto nápad, kde moze byt chyba. Aj inym sa stranka neaktualizuje ?

    #426429
    majdy
    Účastník (Participant)

    @Dodo_ZV pretože tento web je plne primárne prispôsobený len dotykovým zariadeniam, čiže hybridným pi****nám v štýle 2 v jednom, ktoré bežia pod Windowsom.

    To už ak Apple web je tvorený pre windows tak neviem kam sme sa to dostali.

    Neviem síce čísla o návštevnosti a teda aké percento ľudí sem chodí na počítači, ale za seba môžem povedať, že sem chodím takmer výlučne na Macu. Prečo teda web nieje prispôsobený pre desktopy, tie nepatria do Apple rodiny? Už len iPhony a iPady tu máme?


    @danielvanya
    vymaž website data – cookies v prehliadači (stačí pre macblog), mal som rovnaký problém s fórom.

    #426512
    qqw
    Účastník (Participant)

    ani mne sa nové fórum moc nepáči (úprimne ani celkovo nová stránka). Na jednej strane je pravda, že zmena neuškodí, no už v dnešnej dobe sa stránky robia trochu inakšie. Btw. celkovo si myslím, že všetko je zbytočne veľké a hlavne písmo na fóre… pripadá mi to ako Windows 8 style sry

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 88 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.