Odblokovanie za 100€+, ako to funguje?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes Odblokovanie za 100€+, ako to funguje?

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Autor
    Príspevky
  • #78100
    zero0x
    Účastník (Participant)

    Cafte,

    stretol som sa s majitelmi iPhonov, ktori tvrdia, ze si ho dali odblokovat “profikmi”, ktori si za to zapytali 100€ a viac.

    Asi ste o tom poculi, mna by zaujimalo, co za “metoda” to je, a ci je to bezpecne co sa tyka updatov. No a tiez, ci to normalne funguje (push notifikacie napriklad.)

    #267653
    Blaze_Sk
    Účastník (Participant)

    napis mi aky si mal/mas najnovsi firmware, akym mas iphone a ci mas jailbreak

    #267712
    modemw
    Účastník (Participant)

    Podla mna je to somarina. Dnes mi pisal kamarat, skuseny mac developer, ze ci to moze byt pravda. Podla mna je to somarina, pretoze ako nahle upgradnes na vyssi iOS, tak stracas unlock, jedine ta gevey simka (neviem kolko stoji)…

    #267722
    vojtacz
    Účastník (Participant)

    a nešlo náhodou o factory unlock? (respektive unlock od operátora)

    #267732
    nenad87
    Účastník (Participant)

    Daj nam viac info, ake iphony ake verzie baseband. Je mozne odblokovat niektore iphone oficialne cez operatora takze mozno ich takto odblokovali,su aj na nete niektore servisi ktote ponukaju takto unlock ale su tam iba 4,5 krajin z ktorych tie iphony mozu byt. ved vsade pracuju ludia, aj tu na forume bola ponuka za 70eur odblokovat tmobile iphony.
    Vsetko co ta zaujima ohladne unlock napis na mail a ja ty odpoviem a poradim.
    nenad.adzemovic2007@yahoo.com

    #267744
    zero0x
    Účastník (Participant)

    No ja mam tiez dojem, ze je to somarina.

    Softwarove odblokovanie to nemoze byt, sak to kde tolko stoji.

    U operatora tiez pochybujem, ze by si za to tolko pytal …

    No nic, dajake pochybne veci toto …

    #267745
    danocoys
    Účastník (Participant)

    V priebehu viazanosti operator neodblokuje.. a po viazanosti je to par evricek… Odblokovanie pocas viazanosti = koniec zaruky takze pokial to chce dakto risknut tak si to musi zvazit (brat mal Iphone4 este rok v zaruke a pri prechode na operatora ho predal kedze bol blokovany) . Nemysim vsak, ze to odblokovanie ide oficialne cez iTunes ako ked odblokuje operator ale nejak “poza bučky poza smrečky” :)

    #268067
    Bo
    Účastník (Participant)

    Nieje to somarina, ty ludia niakym sposobom vedia unlocknut priamo v apple-i cez imei a neriešia žiadneho operatora. Ja som sa o to tiež zaujimal, dokonca som našiel jedneho chalana tu na macblogu čo ma tak unlocknuty phone. Tiež mi potvrdil typka z ebay-u čo mu to robil, lenže ten chalanisko mal UK iphone locknuty UK operatorom, ja som potreboval štandartne T-mobile na Orange, pisal som mu odpisal mi že momentalne to nieje možne, nakoniec sa mi nechcelo čakat tak som poriešil gevey

    #268475
    miskosvk
    Účastník (Participant)

    pre iphone pouzivane vo firemnom prostredi existuje iphone configuration utility, co je sice trosku nieco ine a nesluzi na odlockovanie, ale pomocou jedneho konfiguracneho suboru, ktory vies poslat do iphonu vies zmenit zobrazenie, skrytie urcitych menu/casti menu, nahrat certifikaty a podobne, proste upravit spravanie a vzhlad OS, (nieco ako windows group policy kto sa vyzna..) predpokladam, ze aj operatori to pomocou nejakeho podobneho toolu riesia napr. slovensky tmobile ma uplne skryte nastavenie siete ako gprs, access point name a podobne, proste maju nejaky subor kde je zadany prikaz na unlocknutie na daneho operatora, na predajni to poslu do phonu (ktoremu skoncila akcia) a voila funguje na vsetky siete.

    #268486
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    nie.. factory unlock funguje tak ze sa posle priamo do apple IMEI telefonu (alebo nejaky iny identifikator).
    Pri aktivacii cez itunes sa ocheckuje ci je telefon odblokovany alebo nie – zistuje sa to teda priamo na servroch apple – a podla toho bude nasledne telefon odblokovany alebo nie.
    To znamena ze ludia co robia tieto drahe unlocky maju nejakym sposobom pristup k toolu ktory dokaze zaregistrovat IMEI telefonu u apple ako “unlocked”. (napriklad maju nejakeho moc dobreho znameho u oparatora)

    #268570
    miskosvk
    Účastník (Participant)

    dik za vysvetlenie sleepwalker, zaujimave…

Zobrazuje sa 11 príspevkov - 1 až 11 (z celkového počtu 11 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.