ochrana piratstva

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software ochrana piratstva

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Autor
    Príspevky
  • #72433
    AtTack3r
    Účastník (Participant)

    Ma Apple vo svojich produktov implementovanu ochranu proti zneuzitiu ako napriklad Windows alebo ine programy (windows genuine advantage)? Lebo sa mi nechce verit, ze ked nainstalujem do mojho macu software, ktory som s nim dostal, ze netreba zadavat licencne kluce a podobne.
    Ako to riesia?
    Dakujem

    #231542
    rudo.ba
    Účastník (Participant)

    Software ktorý si k Macu dostal, dostali aj všetci ostatní. Platíš len za novšie verzie (ak ich chceš). Tieto navyše nestoja nejaký „majladnt“, takže Apple predpokladá, že sa nebudú masívne kradnúť. A keď, tak ich to nijak zvlášť neruinuje (aj keď určite neteší), lebo primárne zarábajú na predaji hardvéru, ktorý stojí to, čo stojí (keby umožnili inštaláciu kamkoľvek komukoľvek, určite by tie programy vrátane systému stáli násobky a mali by aj väčšiu ochranu). Preto viac bojujú proti hackintoshom (teda keď sa niektoré firmy snažia oficiálne dodávať hackintoshe, domáci kutili ich nemajú prečo trápiť) a nesnažia sa komplikovať život platiacim klientom (čo si kúpili ich hardvér). MS naopak zarába výhradne na licenciách, takže si inštalácie musí trvdo chrániť. Pro aplikácie Applu myslím že majú aktiváciu (FCP a podobne), ale tieto sa štandardne nepribaľujú k novým strojom.

    #231543
    Macker2
    Účastník (Participant)

    treba zadavat serial ked to ta aplikacia vyzaduje v tom pripade to nieje drag and drop instalacia ale prebehne “kvazi” instalacia ako na win kde zadas serial a kam sa ma app skopirovat

    #231544
    benko
    Účastník (Participant)

    Zalezi od konkretneho produktu.

    Mac OS je dodavany bez akehokolvek kodu alebo ochrany. Je jedno ci je to DVD ktore si dostal pribalene k pocitacu, alebo ak kupis Mac OS extra.

    iLife tak isto ako Mac OS bez kodov.

    Apple pri tychto produktoch uprednostnuje jednoduchost pre koncoveho uzivatela, za cenu straty prijmov skrz nelegalne kopirovanie.

    iWork ak kupis v obchode na DVD, tak je bez kodu, ale ak si stiahnes 30 dnovy “Trial”, tak ten mozes zaregistrovat pomocou kodu ktory dostanes ak iWork kupis online (vtedy nedostanes ziadnu skatulu s DVD).

    Pro software ako Final Cut ci Aperture maju licencne kody.

    #231546
    zero0x
    Účastník (Participant)

    A Mac pouzivatelia rozmyslaju trosku inak. Teda ked niekto da €1000-€2000 za pocitac, myslim, ze nebude stahovat napr. Snow Leopard, ktory stoji €29 z torrentov.

    #231566
    petiar
    Účastník (Participant)

    A hlavne sikovni Mac useri vedia ze software v hodnote napr. 40 eur sa im vrati za pol dna prace, novy notebook za mesiac, takze nie je problem investovat. ;-)

    #231576
    marek
    Účastník (Participant)

    no urcite je tu skupina ktora rozmysla trosku inak, hlavne ta skupina starsich uzivatelov, to je fakt

    #231590
    Macker2
    Účastník (Participant)

    petiar konec vidim pozitivne myslenie preco apple :) …. ja som dal tisice a tisice eur za vsetky moje apple hracky ale zarobili si na seba deti moje :))))

    v podstate to treba aj tak brat ku kazdemu apple compu ci notebooku je os v cene cize ho mas a ked si stratil nahodov dvd kludne si mozes pozicat od kamarata lebo proste si ho uz raz kupil stoho sa proste nestriela

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.