Nie pomoc, ale zvlastnost

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Nie pomoc, ale zvlastnost

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 32 )
  • Autor
    Príspevky
  • #56323
    Jozef
    Účastník (Participant)

    Ahojte fanusikovia Apple a Mac-ov,
    musim sa s Vami podelit o skusenost, kedze tu mnohi pisali, ze ti, ktori presli z PC na Mac, naspat uz neprejdu. Uuuf, no vynimka potvrdzuje pravidlo. Moj znamy – predal MacBook a ide na PC. Neviem si to vysvetlit, kedze mal k dispozicii vsetko, co aj na PC – Dreamweaver, Photoshop – vsetko. Vraj mu PC vyhovuje viac ( po roku !!!!) Mozno tema na polemiku, mozno na odlahcenie tohoto fora :)
    Snad ma za to neukamenujete :))

    Staly fanusik Mac-ov Jozef

    #117368
    MisoZ
    Účastník (Participant)

    Pokojne tomu verim, ja poznam tiez ludi ktory presli na Mac a nie su najststnejsi…Ide o to ako ti to sadne alebo co ocakavas…Ak je ale tak stastnejsi vyhovuje mu to a zije sa mu lepsie preco nie??:-)Napokon to je dovod preco mame (takmer) vsetci Macy:-)

    #117370
    Jozef
    Účastník (Participant)

    Miso, rozumiem, ale ten svoj Notebook ( co mal predtym, myslim HP) vecne mrzol, antivir stale dobre nefungoval, vykon o nicom. Ak si kupil Mac, bol uplne mimo, ako vsetko zrazu funguje. No nechapem, akoby ta “zavislost” na vacnych opravach OS Windows ho bavila, alebo co :)))

    #117371
    durotrulo
    Účastník (Participant)

    nie zavislost ale uchylnost :))

    #117372
    M_@rt_In
    Účastník (Participant)

    ako ma to nieco do seba, ked clovek musi nieco riesit, zistovat a studovat materialy preco to a tamto nefunguje a ako to vyriesit. tym sa clovek dostane hlbsie do problematiky a ziska tym vela vedomosti a skusenosti.

    #117373
    dex
    Účastník (Participant)

    blbec sa vždy nájde… (no offence ;) )

    #117374
    MisoZ
    Účastník (Participant)

    Jaj tak….Tak to tu mame asi naozaj nejaky novy druh fetisu:-)Nic v zlom samozrejme:-)

    #117375
    Jozef
    Účastník (Participant)

    to dex: ale no taaak ……

    #117376
    Amarok
    Účastník (Participant)

    mac je navikova latka:P

    #117377
    Jozef
    Účastník (Participant)

    To Miso (niekolko navrhov) :
    MicrosoftFetish
    MacFear

    :)

    #117378
    pedro
    Účastník (Participant)

    Poznam aj ja takych ludi co presli naspat…kvoli hram a vyvojovym prostrediam..proste restartovali do bootcampu az prilis casto… niekomu Win vyhovuje viac. Ja fungujem na Macu uz asi rok a pol, predtym som mal dlho dlho windowsy… a nepresiel som na Mac preto ze by som mal virusy, alebo ze by mi to stale padalo…jednoducho som to chvilku vyskusal a zapacilo sa mi. V robote stale fungujem na Win, corporate policies nepustia :)

    #117379
    Jozef
    Účastník (Participant)

    Pedro: inak presne aj ja – rovnako. Doma Mac a v praci PC. Uz som sa velakrat prichytil ako som zanadaval na PC a spomenul si na Mac, ktory taketo problemy nema :)) Ale ako hovoris – corporate policy and security. Ozaj, existuje nieco podobne aj pre platformu OSX? Synchronizacia firemnych emailov, push emails a pod? Samozrejem, nemyslim riesenie Blackberry :)

    #117380
    pedro
    Účastník (Participant)

    Jozef: pokial viem tak existuje sposob ako synchronizovat Lotus Notes, plus mozno nejake dalsie ale nikdy som to nepouzival.

    #117383
    Jozef
    Účastník (Participant)

    Pedro: no mozno keby bolo na SVK riesenie aj v tejto sfere, preco nie? Nikto to tu neponuka a mozno je prave cas zacat, kedze Apple na Slovensku akosi napreduje…..

    #117384
    ivan.m
    Účastník (Participant)

    Ja som tiez nepresiel na MAC z dovodu absencie virusov a podobnych veci, presiel som koli parametrom MacBooku ktre sa stale velmi tazko na PC platforme hladaju (alebo aspon v tom case).
    Jedine co mi stale vadi je MATLAB na MAC. Je to vlastne ten isty co na Linuxe a nie je dostatocne prisposobeny na MAC. Pouzivam ho ako student dost casto a to ani nehovorim, ze na tejto platforme sa neda cracknut a toolboxy do neho uz vobec nie :((.

    V tomto pripade absencia spodnej WIN (alebo Linux) dost vyrazna, skuste si otvorit 20 grafov a teraz nieco hladat a preklikavat sa mezdi nimi, pri expose nemaju stale miesto a po zrusenie niektoreho z nich za cele expose presklada. A zase kazdy hladam znova. Preto si myslim ze Expose je super ale nad 10 okien na ploche nepouzitelne.

    Toto mi na MAC vadi DOST!!!

    #117403
    Kompi
    Účastník (Participant)

    Tato tema je podobna mnohym, je lepsie XP/MAC OS, je lepsi hardware MAC alebo OS. Pamatam si casy, kedy MAC power PC bolo zrovnavane z PC (vtedy to bol P4 1,4Ghz ako najvyssi procak od intelu) a testy vysli v niektorych porovnaniach, konkretne pri konverzii MP3 a videa v prospech Macov a boli rychlejsie o 300%. Dnes uz je ale hardware rovnaky co sa tyka CPU.

    Kupoval som si MBP. Okrem neporovnatelneho designu a 1000 drobnosti, bol by som rad, aby mi niekto ukazal notebook, co nema nasavanie chladenia procesoru na spodnej strane, t.j. ked dam doma na deku, tak nezhori pre upchatie ventilatora. MBP nema, nema ziadne “hlupe” diery na spodu a to aj napriek hiend procaku a hi end grafickej karte. Podobne detaily urobia velky rozdiel, aspon pre mna.

    A nakoniec pri OS. ktory je lepsi, nech sa rozhodne kazdy podla seba, ked si vyskusa. Dolezite je, ze ja mam AJ XP AJ MAC OS na macbook pro. Ja si vyberiem, co je na co vhodnejsie, ktore mi viac sedi, na com sa zameriam. Hry… mam vistu, praca mam mac OS, ak chcem linux, tak fantasticke riesenia paralells a vmware na cokolvek. Skratka na macu ide vsetko, fantasticky system aj windowsy… nie ako na PC, tam mate windowsy a dost…

    #117404
    pedro
    Účastník (Participant)

    Kompi: pouzivam mac a som s nim spokojny…ale teraz ruku na srdce..chces mi povedat ze si niekedy pod bootcampom hral narocnu hru dlhsiu dobu? Po hodine hrania je MBP tak horuci, ze sa bojim ze vybuchne a radsej to vypnem…
    preto by som setril slovami ako “fantasticky system aj na windowsy”.. na os x je super, ale na windowsy to az taka brutalka nie je.

    #117406
    Kompi
    Účastník (Participant)

    Pedro,
    …jednoduche riesenie, das si RMclock. Das si miesto 6 speedstepov 5 a nastavis voltaz na 0,937 z povodnych 1,125. Hral som crysis a to niekedy aj 6 hodin v kuse a moj macbook pro nesiel CPU nad 71 stupnov (povodne stale okolo 84 a fukal ako blazon) a otacky chladica tak na polovicny vykon stacia bohate. Strata na vykone v hre bola minimalna 27 fps islo na 24-25. Skratka pohodicka.

    MBP isiel OK, neprehrieval sa, ziadne strach o naplnobeziace chladice… Skus RM clock a mas vystarane, funguje aj pod vistou aj pod XP v bootcampe. Mam to odskusane..

    #117411
    pedro
    Účastník (Participant)

    Kompi: dik, ked ma pochyti chut hrat tak to vyskusam:)

    #117468
    miki
    Účastník (Participant)

    Zdravim Vas,

    ja som si kupoval MacBook v septembri 2007. Studujem na jednen VS na slovensku. Rozhodnut sa pre mac bolo dost tazke kedze vacsina sw co pouzivame na skole bezi pod win (MatLab, M$ Project, Ervin, atd. ). Nakoniec som sa rozhodol a doteraz nelutujem :o) Vacsinu sw co som potreboval som si rozhehal (XCODE+QT, php, apache, …), a ked som si nevedel pomoct tak pomohol Paralel Desktop.

    Najlepsie, v skole, v miestnosti kde je kopu normalnych notebookov vytiahnut biely apple to vyvola riadnu pozornost. Ale zvykli si:) Som jediny na univerzite s Applom, Akurat spoluziaci uz vazne uvazuju, ze si tiez mozno v buducnosti kupia mac-a.
    Ja by som to uz nevymenil. Dufam ze k win sa uz nebudem musiet nikdy vratit.

    S pozdravom Miki

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 32 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.