Nasiel som ceny ipodov … aky ipod si kupite ?

Domov Diskusné Fóra Ostatné Nasiel som ceny ipodov … aky ipod si kupite ?

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 24 )
  • Autor
    Príspevky
  • #58842
    ViRPo
    Účastník (Participant)

    Cenník iPodov, od premium apple reseller:
    iPod nano 8GB 4900,– s DPH
    iPod nano 16GB 6600,–s DPH
    iPod classic 120GB silver/black 8010,– s DPH
    iPod touch 8GB 7340,– s DPH
    iPod touch 16GB 9350,– s DPH
    iPod touch 32GB 12700,– s DPH

    co poviete na ceny ??
    aky ipod si kupite ?
    diskutujte :)

    #132122
    pedro
    Účastník (Participant)

    na slovensku? ziadny.
    napr. nano 8gb
    cena v EU-139eur=cca 4187.5sk
    cena v US-149usd=cca 3161sk
    cena na slovensku- 4900sk

    nemam slov.

    #132123
    ViRPo
    Účastník (Participant)

    jj… bol som dnes v swp a vysvetlovali mi to…. ze v amerike je iba jeden rok a na sk 2… ze to je priplatok 40 dolarov + ich marza…

    pedro, ako sa da doviezt ipod z ameriky ? ozaj …. ako je to s tou zarukou … kde sa da vyreklamovat ?

    co sa tyka slovenskych cien tak je to take…. aby si kupili dalsie medaky a lexusy…. hroza ….

    #132124
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    pedro: keď ide o Mac Pro alebo MBP a podobne tak chápem ten rozdiel cenový že sa ľuďom čo nechápu cenovú politiku (a ceny u nás nakupovaním v cudzích krajinách ešte zvyšujú) ale 800 korún pri ipode je skutočne smiešnych … len cesta vyjde viac

    #132125
    zero0x
    Účastník (Participant)

    ja tiez na slovensku ipod kupovat nebudem.

    #132127
    pedro
    Účastník (Participant)

    Tommy_Verceti:
    ty mi akoze hovoris, ze nechapem cenovu politiku? Mozes mi ju teda vysvetlit? Preco mi nemoze obchod v BA predat akykolvek apple produkt za taku istu cenu ako maly obchod hocikde v nemecku? (nemecko bol priklad, lebo tam tiez je zo zakona 2 rocna zaruka)
    Ano, je to zacarovany kruh-ludia nekupuju na slovensku, tym padom musia viac zarobit na jednom predanom kuse a zvysuju ceny, plus musis si zaplatit navyse za dalsi rok zaruky..atd blabla. Ale to mam teraz byt samaritan a zacat naschval platit za tovar viac, aby chudaci slovenski obchodnici mali vacsie obraty a mohli znizovat marze? To mi pride trochu pomylena logika. Impulz musi prist zo strany obchodnikov, ktori by mali vyrovnat ceny so zvyskom EU,aby ludia zacali nakupovat doma a nelakalo ich to vozit spoza hranic.
    “800 korun pri ipode je smiesnych”- ano, 26 eur je mala polozka,a zarobis to za chvilu, ale tu ide o princip.
    ps. spiatocny listok na autobus ba-wien stoji 350sk a mas este aj pekny sobotny vylet.

    Neobhajuj slovenskych obchodnikov, nezasluzia si to.

    #132128
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    Pretože Nemecko je na inej úrovni! Prečo sa na tento fakt sústredia ľudia len pri Apple… Aj foťáky aj autá aj skoro všetku elektroniku nakúpiš v nemecku lacnejšie.. prečo? pretože sú vyspelejší podporujú svoj štát (nakupujú tam) a môžu si to dovoliť.. vyššia životná úroveň väčšie obraty väčšie zisky nižšie ceny… nechcel som aby to znelo že 800 korún pre mňa nič neznamená… skôr naopak.. ale viem si oceniť a podporiť našich predajcov.. mať aký taký pocit istoty a záruky pár krokov z domu nie v zahraničí … keby tu nikto nenakupoval tak o chvíľu tu ani Apple store nebude… vtedy by sa ale ozvali ľudia ktorí tam nakupujú a hovorili by že im ceny nevadili ale komfort kupovania za to stál… Iste, pri dovolenkovaní v USA alebo napríklad v Nemecku si pri výhodnej cene aj ja zakúpim čokoľvek vrátane Apple výrobkov.. ale nie cielene všetko .. pretože tým idem proti sebe… a uvedomme si že obchody s cenou veľa nepohnú pretože aj oni to od niekoho kupujú .. a ako malý trh s malým odberom si nemôžu vybaviť také zľavy ako veľký obchod s veľkým odberom pre veľký trh .. dúfam že si rozumieme…

    #132129
    pedro
    Účastník (Participant)

    Zdaleka sa na tento fakt nesustredia ludia len pri Apple..ale kedze je tento blog o takych veciach tak rozoberame Apple,nie? A btw..nove auta su v nemecku drahsie, a pouzite do toho neplet, to je nieco uplne ine.
    Asi tvoj pristup “kupuj doma,lebo si patriot a chces aby tvoj lokalny obchod prezil” nezdielam, lebo mi pride z dlhodobeho hladiska aj tak neudrzatelny.
    Casom sa aj tak vsetky nakupy budu robit online, na slovensku budu max. tak servisne strediska, vsetko pojde z centralnych skladov, bude to lacne a efektivne a male drahe obchody vymru. O podobny model sa snazi Pixmania, ktora v podstate predava za Francuzske ceny, zial sa jej to moc nedari a jej sluzby su dost nekvalitne.

    #132133
    scoiatael
    Účastník (Participant)

    No ja sa chystam na Nano4G 8GB. Rozmyslam prave ci ho kupim na slovensku alebo zajdem do viedne. Vo viedni ma minimalne laka cervena farba produktu a nizsia cena, ale odradza ma cesta az tam z vychodu. Najskor asi navstivim kosice.

    #132137
    match
    Účastník (Participant)

    scoiatael : ahoj, chodim kazdy vikend do viedne, tento piatok odchadzam, ak chces a doverujes mi, mozes mi poslat peniaze na ucet (tak ked ich vyberiem aby to bolo tych 149 eur + 3,40 eur metro /2*1,70/) a mozem ti ho priniest, potom sa mozes zastavit v BA od pondelka som tu a mozes ho mat – teda ak mas zaujem.

    moj kontakt je : matchmac@centrum.sk

    #132138
    ViRPo
    Účastník (Participant)

    No dakujem za prispevky, ale pri cene 8gb iPod nano sa dovoz neoplati… to si sam uznam (kedze mam aj 5% zlavu ako student) … lenze rozmyslam nad iPod nano 16GB …. to by mohlo byt tiez zaujimave, ale tam sa mozno aj dovoz oplati…..

    ako sa da kupit tovar z apple store USA aby mi ho dodali domoou ? myslim cez aku dolozkovu sluzbu, ktora by to sprostretkovala….

    co sa tyka zaruky 1rok a potom zaruky 2 roky… pri lacnych produktoch je to oje* nie ? vsak da clovek 50dolarov za shuffle a dalsich 40 za dalsi rok zaruky ???

    #132152
    ervin11
    Účastník (Participant)

    Nechapem, ze tu vobec niekto argumentuje cenou za dovoz… To ako ze do Rakuska dovezu za nejaku cenu a do Bratislavy o niekolko tisic vyssiu? Jednoznacne je to nenazranost obchodnikov a milí predajcovia, mozete pisat co chcete, neverim vam. Kazdy, kto trocha dlhsie sleduje vyvoj cien, vie ze cca pred 2-3 rokmi boli ceny podobne ako teraz. Lenze vtedy stalo euro cez 40Sk! O dolari ani nehovorim. Takze len na kurze si museli polepsit za poslednych par rokov minimalne o 25%. A aby zlacneli? Zabudnite. Apple povedzme nastavuje ceny pre EU. Ale neverim ze nastavuje cenu v Sk, skor v Euro. Ako je mozne ze vsade v EU su ceny (+/-) rovnake (samozrejme hodne nizssie oproti Sk)? Slovensko a Cesko su asi rozvojovymi krajinami (minimalne pri pristupe obchodnika ku zakaznikom). Kazdy chce byt milionarom za tyzden. Smutne. A kupujem na Slovensku, priam vcera som kupil iMac – chcel som pockat sice az do buduceho roku, ci teda predsa len nebudu ceny v eurach u nas take ako v inych krajinach EU, ale neverim. Nastastie maju akciu, takze sa da teraz kupit aj lacnejsie. Ale pevne verim, ze napriek zlave cca 20% aj tak mali aspon dalsich 20% zisk…

    #132153
    durotrulo
    Účastník (Participant)

    odporucam 32gb verziu, miesta nikdy nie je dost a priplatit si oplati
    dal som do ipodu nejake mp3, par filmov, nejake tie aplikacie a hry a zostava mi tam par gb miesta. a to hovorim o 32gb. uz cisty ipod mal myslim iba 28gb space.

    #132155
    ViRPo
    Účastník (Participant)

    vies….. ja ani neviem aky iPod chcem… mam ipod touch 8gb starej generacie… a je pravda ze staci na hudbu ale na videa a fotky uz nie…..

    chcel by som aj s ipodom behat, ale neviem….

    touch asi nezoberem, neoplati sa mi kupit to iste ;) classic…. neviem vyzera zaujimavo, dobra vydrz atd….. aj slusna cena … nano ma vyhodu behania… ale mensiu pamat ….

    co teda poradite ?

    p.s. chcel by som ipod klasiku, cize clickwheel a nie dot. displej … nevravim, ze touch je zly ale chcem aj iny ipod ako je dotykac….

    p.s. http://www.cowon.com ten co ma 4.3palcovy display… moze sa porovnat s ipodom ?

    #132159
    scoiatael
    Účastník (Participant)

    to MATCH : Nie dik, ludom velmi nedoverujem, ale dakujem za ponuku. Kupim ho nakoniec v KE, ked ho budu mat. Cena mi uz nejak nevadi, neviem preco ale zaujima ma servis a zaruka.

    #132297
    scoiatael
    Účastník (Participant)

    No takze mam ten novy iPod a je coolovy. A chcel by som upravit autorov macblogu, ze je ho mozne kupit aj v ciernej farbe, lebo ja mam cierny :)

    #132299
    vojtacz
    Účastník (Participant)

    žádný.
    30GB iPod Video pořád stačí, maximálně bych ho časem “vyměnil” za 32GB Touch

    #132301
    pedro
    Účastník (Participant)

    vojtacz- presne tak mam aj ja:)

    #132302
    Mišo
    Účastník (Participant)

    K tym rozdielnym cenam medzi Slovenskom a napr. Rakuskom co sa tyka Apple je treba dodat este jednu podstatnu vec: na Slovensku nefunguje Apple ako spolocnost, ale iba cez autorizovanu 3rd party firmu (Slovak Data Systems), ktora patri do skupiny Apple CEMEA – Central Europe, Middle East & Africa. Tam okrem Slovenska patria napr. aj Cesko ci Madarsko. To znamena, ze v takejto situacii nie je realne, aby boli u nas ceny na podobnej urovni ako napr. v Rakusku, kedze tovar musi prejst cez niekolko distributorov, kym sa dostane do predajni, co znamena navysovanie cien roznymi marzami. Tento isty problem stoji aj za tym, ze sa u nas vyrobky Apple neobjavia hned po predstaveni, ale az po par tyzdnoch, niekedy aj mesiacoch. Tymto samozrejme neobhajujem vyssie ceny, iba sa snazim objasnit situaciu. Ak som sa v niecom pomylil, prosim opravte ma…

    A aby som nebol uplne OT, celkom ma laka novy iPod nano – iba z tej srandy… Asi dalsi iPod nepotrebujem, ale novy nano je podla mna krasny.

    #132304
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    scoiatel: 4GB verzia v čiernom??? kde si ho kúpil?

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 24 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.