Nabíjanie batérie a prevádzka na mbp

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Nabíjanie batérie a prevádzka na mbp

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 64 )
  • Autor
    Príspevky
  • #59713
    slimak
    Účastník (Participant)

    ahojte čítal som tu niečo o nabíjaní a podobných veciach ohľadom predl’ženia životnosti batérie, keďže som nový v rodine apple zaujimalo by ma koľko cyklov nabíjania a kompletného vybitia je adekvátne k tomu aby mi batéria vydržala čo najdlhšie. Môj mcbook používam napojený na zdroj a zatiaľ som nemal potrebu ho nechávať voľne na batériu, ak dokončím akúkoľvek prácu napr. po piatich hodínach používania macbook normal vypínam cez shutdown a odpájam s prúdu. Na sleep mode ho dávam iba ak si odskočím na polhodku dakam mimo. je to tak okej alebo vypínam a zapínam aj po tak dlhých pauzách je možné ovplyvnovať životnosť batérie dakujem za info. To o tých cyklov som zistil cez dashboard widget Istat pro

    #137240
    Macker2
    Účastník (Participant)

    Slimak na mojom MBP (24 mesacny) vobec som nikdy nedbal na zdravie baterky. Nabijam to jak to ide cize, ked treba nabijam, ked treba som na baterke a MBP mi ide prakticky v kuse. Po dvoch rokoch mam 120 cyklov a zdravie baterky na 80 percent, ked to pojde takto dalej tak sa mi baterka znici za 8 rokov, cize 10 rokov dokopy mam pocit, ze uz budem mat nie dalsi, ale dalsi dalsi MBP :-) uz teraz poskulujem po novom len pockam si na dalsiu aktualizaciu a berem novy. Cize chcem tym povedat, ze ho tak lubim, ze mu za 8 rokov asi kupim novu baterku, ked ho este budem mat :-))))

    #137244
    slimak
    Účastník (Participant)

    Dakujem, upokojil si ma. Čítal som tu, že niektorí ho dokonca ani nevypínajú a dávaju ho aj na niekoľko dní do sleep modu! Takže asi to raz skúsim.

    #137248
    Macker2
    Účastník (Participant)

    osobne vypynam notebook len ked je to nutne cize – aktualizacia si vyzaduje restart

    #137250
    titinius
    Účastník (Participant)

    asi tak,
    aj ked cestujem BA-KE nocakom, tak proste pri odchode zaklapnem MBA, supnem do tasky a idem …
    taktiez ho vypinam cisto len ked nieco nainstalujem a vyzaduje si to aktualizaciu…

    akurat ze mam 34 cyklov a zdravie 91% …
    ale to kolise vacsinou medzi 93 a 96 % , neviem od coho to zavisi, ale beriem to tak, ze ked padne na 70% proste pojdem a necham si v servise vymenit baterku, ziadna veda,,, :)

    #137251
    slimak
    Účastník (Participant)

    A keď ho len zaklapnem do toho sleep modu, nemôže sa prehrievať display??? alebo dačo take? Viem že vetranie sa deje skrz klávesnicu, nemôže to poškodiť display ked to je v kuse zapnuté? Dik

    #137252
    zero0x
    Účastník (Participant)

    Slimak, povedal by som, ze to sa nevie :D Niektori uzivatelia na to kaslu, ini, ktori sa staraju o svojho milacika co najlepsie to nechavaju otvorene.

    Ja mam v poslednom case vsetko f pazi, ale ja ho vecsinou vybijam tak do 50-60% a potom znova nabijem (lebo nepotrebujem dlho robit na baterke)

    mam 60 cyklov, 100% health, nestazujem sa :D

    #137253
    lre
    Účastník (Participant)

    Mam aj opacne skusenosti, tiez sa o baterku zvlast nestaram, ale pouzivam mba ako inteligetny ipod mam ho 7 mesiacov 138 cyklov a 92% zdravia pre baterku. Ja vim Jaromire, ze nedelam dobre aj v servise hovorili dvesto cyklov a bateria pojde do kytek. Niekde robim chybu ale neviem kde.

    #137256
    bawy
    Moderátor

    Ire: No neviem, ja mam 240 cyklov, a baterka mi reálne vydrží 3,5-4 hodiny pri BEŽNOM používaní..To znamená nie stiahnutý jas a vypnuté WIFI.. :) čiže, ja som spoko. Až nebudem kúpim novú baterku :)

    #137267
    lre
    Účastník (Participant)

    bawy: aj ja s tym pocitam ale prve dva tyzdne baterka vydrzala skor 5 hodin a teraz cca 3. Nastavenie mam jas na plno bluetooth, a aj wifi zapnute co bolo aj pred tym. Nestazujem sa len konstatujem. prekvapilo ma iba to ze ma niekto notebook a iba 60 cyklov. podla mna taky stroj lezi iba na stole to by som potom uvazoval o imacu ako macbooku

    #137271
    bawy
    Moderátor

    tak tak dobre vravíš, aj tak som viac ako spokojný, mal som acer=1 hodina baterky; asus=2 hodiny baterky; HP=1,5hodiny; Toshiba=2hodiny …takže 4 hoďky su pre mňa luxus. inak health mam na 84% : (

    #137273
    pjotor
    Účastník (Participant)

    no po cca 18 mesiacoch mam 80 cyklov 99% health a baterka mi drzi 4 hodky prehravania filmov v lietadle, teda vibracie a polovicny jas k tomu vypnute vsetky bezdrotove systemy.

    #137287
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Najlepsie je pouzivat notebook normalne ako potrebujes, nabijat ked potrebujes a nestarat sa. U Apple notebookov (samozrejme aj vacsiny novsich modelov a serioznejsich znaciek) by namalo dochadzat k prebijaniu baterky alebo niceniu baterie ked si napojeny na el. siet takze skutocne sa moc nestarat. Apple sem tam odporuca kalibrovat (formatovat) bateriu ale ani nie kvoli zivotnosti ale kvoli presnosti ukazovania zostavajucej kapacity/casu a pod. Co sa tyka vypinania – co mam moj MacBook, tak bol vypnuty asi raz co dva krat inak len sleep.

    #140132
    monicqa
    Účastník (Participant)

    kde sa tieto informacie o baterii a jej zivotnosti vlastne nachadzaju? nejako to nemozem najst..

    #140134
    mylanko
    Účastník (Participant)

    System profiler -> Hardware – Power
    Alebo si stiahni do Docku iStat Pro: http://www.apple.com/downloads/dashboard/status/istatpro.html

    #140142
    dalibor
    Účastník (Participant)

    postreh NO.1: moj MBP je “hore” uz 19dni a 14 hodin a nejkych 27minut :P
    tak je to riadny insomnik!
    postreh NO.2: Moj stary stolovy PC som vypinal kazdy vecer, lebo nezensitelne fucal , a vydrzal mi rok a pol a zomrel tak neviem ci je lepsie pri technike vypinat , alebo nevypinat.
    postreh NO.3:odkedy som vymenil maticnuDosku , zacal som na noc odpajat magsafe z notasu , lebo som mal pocit ze sa mi ta maticna odpalila nejakym prepetim alebo nejakym neblahym nocnym efektom v el. sieti . neviem dodnes! je mi to zahadou ! Samozrejme prepatovu predlzovacku STALE! nemam …

    #140148
    krondo
    Účastník (Participant)

    asi lamerska otazka ale kde najdem health baterky?myslim v percentach, lebo s v sys. profilerovi mam len ze Condition:good.

    #140150
    mylanko
    Účastník (Participant)
    #140152
    M.V.
    Účastník (Participant)

    …alebo este coconutBattery…

    #140162
    fifuk
    Účastník (Participant)

    Moja baterka ma health: 97% a zatial 9 cyklov. mohol som som nieco spravit zle? a pise ze nabita je na 96%. Da sa to este nejako ovplyvnit? mam novy macbook alu

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 64 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.