Na Slovensku je to tak

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Na Slovensku je to tak

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 66 )
  • Autor
    Príspevky
  • #55934
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    Nemám žiaden konkrétny problém s ktorým by ste mi mohli pomôcť no chcel by som opísať situáciu ako to funguje v apple v košiciach… nehovorím že je to chyba predavačov ale niekde chyba musí byť vidím to na vedenie predajne alebo apple neviem… každopádne mám záujem o kúpu macbooku pro … myslím si že je to dosť veľká investícia a tak som si len pre istotu overil či to má všetko čo má mať tzn. ilife08, leopard, LED podsvietenie… na moje prekvapenie oni proste nevedia… kúpite si za skoro 90k mačku vo vreci … a keď kúpite a otvoríte zistíte či musíte ešte doplatiť 500sk za leoparda, cez 3k za ilife08 a či vôbec máte led podsvietenie… presne takto mi to bolo vysvetlené .. nevedia či bude mať led podsvietenie, leoparda ani ilife 08 mal by mať… avšak nevedia to na 100% a zistím to až po kúpe….
    tak takto to na Slovensku bohužiaľ ešte stále funguje… som z toho mierne rozčarovaný… personál sa správal v poriadku len to že nevedia ani povedať čo v tej krabici za 90k je mi príde dosť nefér voči kupujúcemu… a tak sa kúpa vysnívaného macu zmení na tipos bingo čo to tam vlastne bude…. dúfam že tam nájdem aspoň macbookpro :))

    #114574
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Podľa zákona č. 250/2007 Z. z. o ochrane spotrebiteľa máš podľa nasledovných paragrafov práva:

    § 4 ods. 1 písm. G – Predávajúci je povinný predviesť spotrebiteľovi výrobok, ak to povaha výrobku umožňuje, čo znamená, že si môžeš nárokovať predvedenie výrobku pred jeho kúpou, prípadne predvedenie vystaveného kusu. Predávajúci sa v tomto prípade zaručuje, že výbava predaného kusu bude v hlavných črtách rovnaká, ako u vystaveného kusu. (Teda ak si tam dáš 2 GB RAM a oni majú 3 GB RAM, neplatí to).

    § 11 ods. 1 – Predávajúci je povinný pri predaji informovať spotrebiteľa o vlastnostiach predávaného výrobku… atď., nechce sa mi to písať všetko… Ak sa Ti bude vyhovárať, že mu tie informácie nedodali, hoď mu do hlavy odsek 3, podľa ktorého ho toto neospravedlňuje. //Viem, to nebolo veľmi právnické, no takých predajcov úplne zbožňujem…//

    Ak už kúpiš a následne zistíš rozdiel a podobne, je pre Teba ako šitý:

    § 8 ods. 1 – Obchodná praktika sa považuje za klamlivú, ak zapríčiňuje alebo môže zapríčiniť, že spotrebiteľ urobí rozhodnutie o obchodnej transakcii, ktoré by inak neurobil, pretože obsahuje nesprávne informácie a je preto nepravdivá, alebo akýmkoľvek spôsobom uvádza do omylu alebo môže uviesť do omylu priemerného spotrebiteľa… atď. Písmeno B je zamerané aj na výrobky typu počítače.

    Existuje ešte niekoľko možností, s ktorými by si ich mohol povláčiť po súdoch, no ako si hovoril:”Na Slovensku je to tak…”, čo platí aj o súdnictve. Vláčiť sa tam 4 roky pre zlé informácie. Ak by Ťa však týmto spôsobom obabrali o tých 90K, stálo by to za to. Podotýkam, toto bol len Zákon o ochrane spotrebiteľa, ktorý mi tu leží na stole, takže ak máš chuť, najmi sa advokáta, ktorý sa Ti tým celým prehryzie a s ktorým to prekonzultuješ. Mňa môžeš brať ako jednu z tých novozavedených free verejných právnych poradní. :D

    Určite sa však neboj a začni sa oháňať. Zmieriť sa s mačkou vo vreci nie je práve najlepšia možnosť a zároveň Ti môže znemožniť neskoršie dokazovanie ad acta.

    #114575
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Ozaj, dám to samostatne, aby to vyniklo:

    Niekedy stačí palcebo efekt, ak sa to tak dá nazvať. Vymyslieť si dobrý argument a zákon si vymyslieť tiež. Vzhľadom na to, že predajca nevie, či celé dni čumí do LED, alebo nie, právne povedomie asi vysoké mať nebude. Takže ak nebudeš vedieť nájsť argumenty, zapoj fantáziu. :) Tak, či tak, pravda je na Tvojej strane.

    #114577
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Tommy, objednaj si to cez net v SWP. Tam vedia co dostanes v krabici za 90K. Pripadne sa mi ozvi a pomozem ti s tym a sam ti to v BA skontrolujem.

    #114578
    pt
    Účastník (Participant)

    asi si mal smolu na predajcu, kupoval som imac v bb a bol som velmi spokojny, profesionálny, a hlavne trpezlivý prístup, montáž vrátane inštalácie našej kancelárskej aplikácie , bezproblémové odpovedanie na moje neprofesionáne otázky, keďže je to môj prvý mac v živote. Proste radosť kupovat

    #114579
    Jalko
    Účastník (Participant)

    no neviem, ja som si kupoval stroj v kosiciach a bez problemov. prisiel som, vybral som, rozbalili, ukazali, nainstalovali, vysvetlili, zaplatil som a siel som prec :)

    #114580
    pt
    Účastník (Participant)

    no super, tak mame dvoch dobrych predajcov v sr, najde sa aj tretí?

    #114581
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    taká hlúpa otázka… ako sa dá vlastne zistiť či má led podsvietenie displaya? je to niekde napísané? vidieť to asi nie je na prvý pohľad na display :)

    #114582
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    Dominik, díky ale predsa len by som to radšej kupoval v ke a v kamennom obchode .. vlastne je to vianočný darček … takže by to malo stihnúť byť pod stromčekom :)

    #114584
    Aleks
    Moderátor

    Je to vidno na prvý pohľad. Veľký rozdiel. (Teda minimálne človek čo videl aj MBP s led aj bez led by to rozoznal).
    Pokiaľ viem 15″ odkedy sú 2.2 a 2.4 (čiže nejak jar-leto tento rok) sú aj s led a 17″ s led ešte niesú…
    No a to či nevedia či je tam Leo a iLife ’08 je teda hanba…

    #114586
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    myslím vidno na papieri… nie okom na displayi to si človek pri kupovaní vianočného darčeka skutočne neuvedomuje :) proste či nie je na krabici alebo papieroch napísané čo to má za podsvietenie

    #114587
    mums
    Účastník (Participant)

    No z toho si nikto ťažkú hlavu robiť nemusí. Veď o podobnej situácií som sa dočítal aj v Britskom Mac Formate. Týpek chcel kúpiť mac ale mal také problémy, že takmer kúpil PC!! To je už fakt dosť silná káva. Aspoň na môj vkus.

    Dominik ty si zamestnanec SWP? Pípadne majiteľ toho obchodu? Alebo máš známeho čo toto spĺňa? Lebo toto nie je jediná téma, kde takto odkazuješ ľudí. Mimochodom nič proti SWP. Ja som zatiaľ kupoval na apple.sk
    Celkom fajn. Dokonca som aj zhaluzil kvôli dodaniu obalu na iPod lebo som mal odcestovať do Británie a bál som sa či mi to doručia včas. Všetko bolo ako malo byť a celkom dobrý zákaznícky servis. V Británií som si chcel kúpiť iPod cez web a vieťe čo? Keďže som nemohol brať toar na dobierku tak som musel kupovať v kamennom obchode. Ale s iPodom som spokojný.

    #114588
    Jarmille
    Účastník (Participant)

    pt> vy ste mali asi pre zmenu stastie a/alebo zrejme ste toho imaca kupovali v bb daaavno pradaaaaaavno.

    #114589
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    mums: Každý predsa vie, že SWP je najlepší Slovenský predajca. :) Okrem toho, SWP je niečo ako partner MacBlog-u, takže je celkom logické, že na neho majiteľ MacBlog-u odkazuje.

    #114591
    karci
    Účastník (Participant)

    pt:

    Kedy si kupoval iMac v BB? Kde je predajna v BB? Ved tam nieje ziadna! Ak niekto viete kde tam je predajna tak to napiste. Inac ak tam nieje, tak nechapem preco nemozu dat predajnu Apple do BB, hlavne ze je v Martine a v Liptovskom Mikulasi :)

    #114595
    dex
    Účastník (Participant)

    Juuuj, v Martine… No, je tam čosi, ale či sa to dá nazvať predajňou :-P

    #114596
    pedro
    Účastník (Participant)

    karci: v BB bola pobocka traco computers(applecentrum), v podchode pri byvalej IRB(teraz otp), z namestia snp. Skoncili cca pred pol rokom.

    #114598
    Kompi
    Účastník (Participant)

    Dex. Kde v martine? studujem tam 6 rokov a dako som nepostrehol. Teda ak odmyslim jednu malu pasaz na namesti s jednym malym obchodikom, kde maju jeden macbook asi omylom.

    #114599
    karci
    Účastník (Participant)

    pedro:

    O tej predajni som vedel ale myslel som ze je tam este nejaka o ktorej neviem. Zrusili ju asi preto lebo bola strasne skryta a nikto tam nechodil. Bolo by dobre otvorit ju napr. v Europe.

    #114602
    pedro
    Účastník (Participant)

    karci: otazka je ci by sa obchod uzivil..ci je v BB dost velky trh..inak btw teraz ma napadlo ze v araside na hornej mali macbooky..aspon to inzerovali.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 66 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.