MB vs. MB Pro

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware MB vs. MB Pro

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 15 )
  • Autor
    Príspevky
  • #59755
    james1
    Účastník (Participant)

    Ahoj, rozmyslam o kupe prveho macu a uvazujem, preco MB a preco MB pro (predchadzajuci rad, nie hlinik). V ramci aktualnych akcii sa da kupit MB Black 2.4 GHz, 250 GB HDD, 2 GB Ram za cca 30 000 Sk a MB Pro v konfiguracii: 2.4 GHz, 200 GB HDD, 2 GB Ram s 256 MB grafikou za cca 42 000 Sk. Zaujimalo by ma a budem vdacny za info: ake su hlavne rozdiely medzi Macbookom a Macbookom Pro okrem velkosti displeja? Dik, J

    #137401
    Macker2
    Účastník (Participant)

    Ahoj medzi MB a MBP je jeden hlavny rozdiel a to v triede a v pouzivani …. zober si aky je rozdiel medzi BMW 5tkovou radou a BMW 7dmickou radou ??? no asi taky ako MB a MBP ….. Poviem ti jednu vec MB je skvely notebook pre domace pouzite pre multimedia pre studentov pre (frajerky :-) atd osobne ho mam rad pre jeho vsestranne pouzitie a zabavu, ale MBP je pre profesionalne pouzite, cize ked si pro grafik designer, alebo producent, alebo clovek pracujuci s mediami a tym aj zarabas tak jasna volba je MBP. Ale ked chces apple pre zabavu tak ti je MBP zbytocny. Jedine keby si bol tak bohaty, ze nekupujes lacne veci :-)))

    #137412
    XcoRpi
    Účastník (Participant)

    Takže, tie omáčky od Mackera2 zamnou ti moc nepovedali. Takže:

    MBP má LED Display, čo je skutočne tru farebné podanie, tým pádom, že je tam použitie LED sa o niečo zvyšuje aj výdrž baterky. K tomu MBP obsahuje senzory napr. svetlo ktoré aktivujú podsvietenie klávesnice, čo sa v celku hodí, poznám ludí, ktorí už bez podsvietenej klávesnice nedokážu ani existovať. MBP má kvalitnejšie vyhotovenie, podľa zas subjektivnych názorov má aj kvalitnejšiu – pohodlnejšiu klávesniu. Ďalej disponuje Multi-touch čo u bielych (klasických) MB nie je, taktiež dosť návikové.

    Osobne by som na tvojom mieste šiel cestou stredného hliníkového modelu, ktorý má mutli touch, LED podsvietenie displaja, teda kvalitnejšie podanie farieb a vyrába sa novým výrobným procesom, ktorý zaručuje kvalitu a pevnosť. Nie je všetko len o čistom výkone a cene, ale o prevedení a kvalite. Biely MacBook z mojich skúseností nedoporučujem už nikomu. Praskanie plastov a podobné problémy v cene 30 000, to skutočne nedoporučím nikomu. A iní, hovorte si čo chcete, že plasty od Apple sú “kvalitné”…

    Takže, MBP : výkon CPU, dedikovaná grafika (výkon), multi touch, podsvietenie klávesnice, senzory.

    #137413
    bawy
    Moderátor

    Macker2, zabudol si spomenúť hry :P neviem James1, či na tom budeš chcieť občas zapnúť nejakú tú hru, na White mamcbook si veľmi neužiješ…na MBP nebudeš mať problém hrať aj najnovšie hry ;) a podsvietená klávesnica je niečo čoho by som sa už nevzdal :D

    edit: jo a taktiež odkedy mam multitouch, neviem čo je to myška :)

    #137416
    james1
    Účastník (Participant)

    Diky za odpoved, rozdiel z hladiska pozicie na trhu je mi jasny, ale ma to aj nejaky technologicky zaklad? Myslim, ze MB Pro ma samostatnu graficku kartu a MB nie, nemylim sa? Je tam aj nieco ine (okrem displeja)? Pocitac potrebujem na veci od wordu a internetu az po pracu s grafikou, videom a 2D animaciami. Zamyslam sa, ci to Pro nie je len prebaleny MB v najvyssej konfiguracii s “profesionalnym” imidzom:)

    #137417
    james1
    Účastník (Participant)

    bawy: hry sa nehravam:)

    podsvietenu klavesnicu pisem ako bod pre Pro:)

    #137419
    bawy
    Moderátor

    james, všetko máš popísané vyššie, PRO má samostatnú grafiku, tým pádom je výkon grafiky neporovnateľný, mutlitouch je fakt niečo úplne geniálne, a LED taktiež takže určite ale určite nejde o prebalenie šasi počítača ;)

    #137420
    james1
    Účastník (Participant)

    XcoRpi: diky za koment (svoj som pridal medzitym, ako si napisal ty). Ak je farebne podanie na displeji Pro o tolko vernejsie ako na MB, tak ziskava u mna dalsi (velky) plusovy bod:)

    #137421
    ervin11
    Účastník (Participant)
    #137422
    bawy
    Moderátor

    ervin11: on sa pýtal na staršie modely, ale súhlasím ;) nájsť si špecifikáciu je otázka pár sekund…

    #137512
    james1
    Účastník (Participant)

    diky vsetkym za odpovede:)

    #141756
    pythoon007
    Účastník (Participant)

    Tak co si nakoniec kupil?

    #141771
    renad
    Účastník (Participant)

    Ja keď som sa rozhodoval medzi MB a MB Pro (inak cenový rozdiel bol vtedy väčší) – bral som len do úvahy to, čo je mojou hlavnou činnosťou – a to je grafika (adobe CS3). Samozrejme som si predtým pobehal na webe rôzne rýchlostné testy – a vyšiel mi MB. Taktiež som neriešil LCD notebooku (13″, 15″, 17″), lebo robím len na externom monitore a keďže hry nehrám – výkonnostne mi MB 2,2 GHz bohato stačí. Len dokúpiť RAM na 4 GB, prípadne rýchly disk za ušetrené prachy.
    Ešte by som ti poradil návštevu appleshopu a vyskúšať si to v praxi – nie je nad to – si to ošahať.

    Celkové porovnanie výkonu si môžeš pozrieť napr. tu:
    http://www.barefeats.com/mbook3.html

    Ale ak by si chcel aj hry, prípadne profi video alebo 3D – tak na MB je to dosť bieda. Nehovorím, že sa nedá – z času na čas niečo vytvorím – ale na to treba fakt niečo lepšie ako je zdieľaná grafická karta Intel.
    http://www.barefeats.com/mbook2.html
    http://www.barefeats.com/mbook1.html

    #141777
    mayoxy
    Účastník (Participant)

    tiez by som dal volbu novemu hlinikovemu macbooku v najvyssej konfiguracii. A urcite z ameriky. Tym padom by ta to mohlo vyjst aj do 40 000 sk…. doplnene: presnejsie $1,868.00, co je pri dnesnom kurze 21.5 asi tak 40 000.

    #141784
    XcoRpi
    Účastník (Participant)

    No dúfam, aspoň, že si vybral MacBook Aluminium, keďže kupovať v tejto dobe biely MacBook pred príchodom Snow Leoparda (OpenCL!!), kedy prichádza doba aplikácií využívajúcich výpočtový výkon grafických kariet je trochu out. Intel X3100 neni podporovaná ani v Adobe CS4 na výpočty operácií, takže kto je grafik, tak MacBook Aluminium + Mac OS X Snow Leopard + Adobe CS4 = more power!

Zobrazuje sa 15 príspevkov - 1 až 15 (z celkového počtu 15 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.