maximalizovanie

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software maximalizovanie

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 48 )
  • Autor
    Príspevky
  • #58187
    ado
    Účastník (Participant)

    ahojte. rozmyslam nad kupou macu. informacii je na webe dost, takze to nie je problem. znamy ma macbook pro, tak som sa s tym hral trochu dlhsie, aby som si vyskusal…. no nevedel som prist na jednu vec. da sa nejako zmenit dockovanie okien a ich maximalizovanie? da sa to nastavit tak, aby sa to spravalo ako vo win? napr. aby bol word na celu plochu s prilepenym ovladanim, ktore sa mi inak stale posuvalo a ked som mal otvorene viacere programy, tak sa mi mylili panely. tak isto, da sa safari maximalizovat? lebo standardne sa to prisposobi na sirku DIVu.

    #128030
    Restless
    Účastník (Participant)

    Pokiaľ používaš NB na kancelársku prácu, nekupuj si Mac. Word pre Mac je absolútne neprakticky a zabugovaný oproti Winu a už vôbec nie taký user-friendly ako vo Wine. Keď opomenieme absenciu slovenského rozhrania a free slovenských slovníkov a tezaurusu, stále zostávajú ešte to hlúpe rozloženie paliet. Keď robím v Macu na 1680×1050 rozlíšení tak to samozrejme až taký veľký problém nieje, na MacBooku je to však veľmi rušivé.

    Čo sa týka maximalizácie, OSX sa ti snaži všetkými silami zabrániť tomu, aby si niečo spustil vo fullscreene (na Wine napríklad milujem v Opere/FF to fullscreen prehliadanie stránok bez žiadnych panelov). Button + tu slúži na to, aby sa ti okno zväčšilo na optimálnu veľkosť (tak, aby zobrazilo žiadané informácie bez posuvníkov). Apple akosi pozabudlo, že niekomu môže potom zvyšok obrazovky pripradať ako rušivý element. Existujú ale nejaké hacky, ja mám napríklad v Safari záložku FullScreen, ktorá mi okno normálne maximalizuje (konkrétne JS kód javascript:self.moveTo(0,0);self.resizeTo(screen.availWidth,screen.availHeight); ).

    #128032
    Restless
    Účastník (Participant)

    A ďalej, nebudú ti chýbať nejaké Windows aplikácie/hry? Pretože ak ich chceš efektívne spúšťať, potrebuješ virtualizačné nástroje, ktoré vyžadujú enormné množstvo výpočtovej sily a RAMky, takže nerátaj, že nejaký MacBook za 40.000 bude stačiť (RAMka sa však dá dokúpiť relatívne lacno). Písal som tu už niekde mimochodom, prečo kúpiť Parallels/ nie VMware Fusion.
    Tiež si skontroluj, či tvoje periférne zariadenia (tlačiareň) majú drivery pre OSX 10.5.

    Verdikt – pokiaľ ti nebude chýbať externý dizaj Macov, kúp si PC/NB so skvelou hardwérovou konfiguráciou, ktorá ťa vyjde o polovicu menej ako u Apfel, nainštaluj na ňu OSX+Parallels+WinXP/Vista a dokúp si komfortnú Apple klávesnicu a neergonomickú Apple myšku. Ak potrebuješ legálny Mac či ho budeš používať ako kreatívec/grafik a pod. prácu, či lipneš na jeho externom dizajne, veľa šťastia pri kúpe. Pre ten jeho dizajn som si ho kúpil ja.

    #128033
    Bob
    Účastník (Participant)

    restless > kde zozenem take fullscreen tlacitko do safari ?

    #128036
    Restless
    Účastník (Participant)

    http://www.jydesign.com/safari/ Prvý link “FulScreen” na uvedenej stránke pretiahni do panelu záložiek. Keď ho zavrieš vo fulscreene so stlačeným Command, otvorí sa ti tak aj po reštarte.

    #128038
    bawy
    Moderátor

    Zalozku fullscreen pouzivam odkedy mam MBP…je to jedna z veci, ktore nikdy u APPLE nepochopim..nie kazdy ma 24″ iMac….podla mna to je primitivne a zaostale takto obmedzovat usera…clovek aby si zhanal kadejake linky :) fakt toto je za opicami si mysliiim :)

    #128044
    marek
    Účastník (Participant)

    trosku z druhej strany

    radit kupit PC notebook a nan instalovat OS X mi pride dost sialene a hlavne mimo
    iba zeby si bol clovek co rad skuma a nema problem zabijat cas vecami co vobec niesu uzitocne

    full screen mod v prehliadaci som naposledy pouzil na pc, v case ked som mal 15palcove CRT
    v dnesnej dobe to je podla mna prezitok, nemozem si pomoct deti

    #128056
    bawy
    Moderátor

    to marek V…v bode 1 mas urcite pravdu..instalovat mac na osx je ako davat do skodovky motor z rolls royce. Nebude tam vobec vyuzity jeho potencial.

    v druhom bode… nechapem preco to takto pises. prezitok je nedovolit svojim uzivatelom prezerat LEN NET ked nic ine nepotrebujem, ked aj ano mam spaces..na 15,4″ monitore…

    #128058
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    maximalizovanie je úplná zbytočnosť chýba vám to len preto lebo ste zvyknutí na windows… aj ja som si to nevedel predstaviť.. a je to nezmysel … oveľa efektívnejšie je zväčšenie okna na širku stránky… vidíte všetko čo potrebujete… a nemáte zaplnenú celú obrazovku zbytočne bielou či čiernou plochou.. a dá sa využiť ináč tá plocha… bezproblémovo tak fungujem či už na 23″ ACD alebo 15MBP… je to vec zvyku skúste si odvyknúť zistíte že je to tak lepšie.. prípadne neviem už presne názov ani link ale existujú na mac aplikácie ktoré vám aktívne okno zosvetlia a ostatné stmavia to by mohlo byť viac než ideálne ak sa nedokážete sústrediť na safari + pozadie…

    #128059
    jurosik
    Účastník (Participant)
    #128062
    ado
    Účastník (Participant)

    restless – dakujem za rady a info. mac pro sa mi praveze az tak nepaci :P, bola by to skor nutnost, lebo iba ten ma nezabudovanu graficku kartu. aplikacie by mi nemali chybat, kedze adobe suite je aj na mac :), ale clovek sem tam potrebuje office (postovy klient asi nepodporuje microsoft exchange, alebo hej? ze ci by som musel pouzivat outlook alebo nie).
    tommy – zbytocnost to nie je. clovek sa moze lepsie sustredit na aktualnu pracu. je to dost o nervy ked mas otvorenych viacero programov a nevies ktore palety patria k comu, lebo su vsetky cez seba. ten isolator vyzera super. to by mohlo stacit

    #128065
    lego
    Účastník (Participant)

    predpokladam ze hovoris o adobe paletach ktore sa skryju ked opustis pracovne prostredie aplikacie a standardne su vsetky adobe softy maximalizovane asi je lepsie to raz skusit ako zbytocne dlho spekulovat :)

    #128066
    ado
    Účastník (Participant)

    nie adobe. mal som na mysli tie pasiky s ikonkami v hociakych programoch. ved praveze som skusal :(

    #128067
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    aké pásiky s ikonkami myslíš to by ma teda zaujímalo :)

    #128068
    lego
    Účastník (Participant)

    mna teda tiez :)

    #128069
    marek
    Účastník (Participant)

    aj mna :-)

    sorry, 10 rokov sa zivim na macu, zacinal som na 8.6 systeme, teraz mam 10.5
    zatial som nezazil nejake chybanie maximalizacie alebo podobnych PC (d)efektov
    na mac som prechadzal aj prave kvoli jednoduchosti a funkcnosti systemu

    #128070
    marek
    Účastník (Participant)

    ja uz asi viem, on mysli dock

    #128079
    Mano5
    Účastník (Participant)

    Suhlasim s marekv. Tiez som si myslel, ze sa toho zo zaciatku nezbavim, ale opak je pravdou. Ak sa poriadne nesustredis na pracu, tak ta bude rusit aj neporiadok na stole.
    A dock sa da predsa schovat.

    #128080
    ado
    Účastník (Participant)

    nie dock. mal som na mysli toolbars. no to je jedno, kedze by sa to dalo vyriesit tym isolatorom. inak toto nechapem, preco kazdy nadava na win, neprechadzam, pretoze by som nebol spokojny, len si chcem vyskusat mac.

    #128081
    baltazar
    Účastník (Participant)

    ado, nemozes poslat nejaky screen napriklad?

    tusim, ze tu nikto netusi, co vlastne myslis, ci spominas

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 48 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.