MacBlog 2008

Domov Diskusné Fóra Ostatné MacBlog 2008

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 30 )
  • Autor
    Príspevky
  • #55687
    TomasKovac
    Účastník (Participant)

    MacBlog sa pripravuje na vstup do nového roka a na svoje prvé výročie. V tejto súvislosti máme pripravené veľké množstvo zmien a opráv problematických miest blogu. Tieto zmeny vychádzajú z dennej rutinnej prevádzky ale nemusia pokrývať predstavy Vás, čitateľov MacBlogu.

    Preto otváram túto tému pre všetkých, ktorým posledných 10 mesiacov na blogu niečo chýbalo alebo im nevyhovovala zvolená forma, či tých, ktorí majú nápady na zlepšenia.

    Verím, že v každom z Vás je veľa nápadov a požiadaviek, preto Vás chcem dopredu poprosiť, nevyjadrujte sa k vizuálu (grafike stránky) či kvalite publikovaných materiálov (článkov), pretože v týchto prípadoch ide o veci, ktoré sú každým osobitne hodnotené inak a v zásade nie je možné sa v myšlienkach a požiadavkách nás všetkých zísť na jednom mieste a dohodnúť sa.

    Tešíme sa hlavne na pripomienky, ktoré Vám spríjemnia každodenné používanie brány do sveta Apple – MacBlogu.

    #113013
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Ja by som chcel na úvod povedať, že som s MacBlogom spokojný. Nenachádzam tu síce nejaké extra profesionálne rady, no aj z Vašich článkov mám mnohokrát prínos. Výborné je, že vždy uverejníte čerstvé dôležité informácie, takže je to zlatý stred medzi macrumors a konkurenciou. Pre ešte väčšie zlepšenie by to chcelo návody typu mujmac. S grafikou a vzhľadom som spokojný. K týmto veciam som sa vyjadrovať nemal, no riskol som to, pretože sú pozitívne a také reakcie sa dobre počúvajú. Teda aspoň mne. :)

    Chcel by som zlepšiť hlavne fórum. Hlavne počet príspevkov a počet založených tém hneď v poste.

    Okrem toho by možno nebolo zlé niečo typu “Thanks”. Ak niekto danému užívateľovi pomohol, dotyčný mu môže kliknúť pod meno (v jednej téme, jeden človek iba raz), čím sa zvyšuje jeho rank a tým aj dôveryhodnosť ostatných používateľov voči nemu.

    Zatiaľ všetko. Over.

    #113034
    Mano5
    Účastník (Participant)

    Suhlasim s “THANKS”. Som za zvysenie onkurencie voci mujmac (aj ked som tam zacinal zbierat informacie o Mackoch) a doplnit blog o odbornejsie a podrobnejsie navody. Nieco ako je tu o iTunes 06 len trochu podrobnejsie. Nevadi mi ani subjektivny pocit recenzenta. Ja som skor na HW a trochu fusujem do sieti. Dufam,ze raz budem natolko dobry, ze budem moct prispiet aj ja svojou troskou na foru. Prajem dlhu zivotnost a vela prispievatelov.

    #113114
    mato63
    Účastník (Participant)

    Ja by som privital trocha prehladnejsie forum,pripadne oznacit “aktualne” temy a pod… A tiez suhlasim s “THANKS”
    Dobre je ze v poslednom case su tu recenzie s hardwerom.
    A tiez rozbor jednotlivych aplikacii z iLife a iWork by nebol zly. taky dlhodoby. ALebo tiez aj z AppleScript,ako to bolo napr. na mujmac.cz
    Dakujem

    #113120
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Ide nám hlavne o pripomienky k ovladaniu stranok. Obsah je jasný – lepší a viac, to platý vždy.

    Fórum pravdepodobne meniť nebudeme, čo sa týka komplexnosti. Nechcem pôsobiť arogantne, ale objektívne, aký má “thanks” funkcia zmysel? Ak chce mať niekto nutne hviezdičky alebo bodíky pod menom, môžme mu ich napevno k užívateľskému menu vložiť :) Nechceme škatuľkovať typy užívateľov na “často prispievajúcich”, “veľmi nápomocných”, “moderátorov”, “nováčikov” a podobne. Napriek tomu, že sme radi, že častí prispievatelia pomáhajú začiatčníkom, boostovať ego hviezdičkami/rankom je podľa môjho názoru nezmysel a zbytočný až mätúci prvok a vyžaduje si komplexnejšie fórum. Rešpektujte prosím fakt, že 90 % ľudí potrebuje na fórum prísť, opýtať sa, odísť a nikdy sa nevrátiť. S registráciou a založenou témou to musí celé trvať maximálne minútu, inak užívateľ odíde inde. V budúcnosti možno prejdeme na komplexnejšie fórum známe z iných webov, ale pri súčasom stave registrovaných užívateľov (niečo pod 1000) to je asi zbytočné a hlavne, držíme sa Apple usability – čím menej, tým lepšie.

    #113142
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    No… nemyslím si, že je to ľuďom až také ľahostajné. Aby si si nemyslel, ja sa tu nechcem expiť… Ide o to, že keď raz za čas už nejakú tú radu potrebujem, týmto spôsobom ľahko oddelím noobov od profesionálov. Takisto človek, ktorý sem zavítal prvý krát… Registráciu to nepredĺži.

    Na druhej strane ale tiež musím uznať, že Tvoje argumenty majú podstatu. Je to predovšetkým Tvoje fórum, takže Ťa nepresvedčím… V tom prípade tu ale veľa modifikácii nebude potrebných. Ja som spokojný.

    #113215
    huMus
    Účastník (Participant)

    Nechodim na toto forum velmi casto, ale stale ked sem zavitam tak tu najdem zaujimave citane a vela uzitocnych rad.
    Napriklad, teraz si tu hladam vychdoeuropske znaky do svojho macu, kedze nezijem na slovensku. Verim, ze ich tu aj najdem…

    Po grafickej stranke je, v porovnani s inymi podobnymi komunitami, urobena dost slusne. Mensia technicka pripomienka: ked mi stranku uz uplne natiahne tak text pod logom “macblog” je posunuty dole a je necitatelny. Takisto text “Prihlásený ako huMus (Odhlásiť sa)”.

    Chyba mi tu troska personalizacie, najradsej by som si sem na pozadie dal svoje pozadie z plochy.

    #113216
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    huMus: aky pouzivas prehliadac? Chyby, ktore popisujes som nezaregistroval v Safari, Firefox a Opere.

    Inak o viacerych stylovych bugoch vieme, budu vyriesene.

    #113240
    huMus
    Účastník (Participant)

    Firefox verzia 2.0.0.10. Mam ale anglicku verziu, to asi ale vela nemeni.
    checkni tento screenshot http://drive.heartinternet.co.uk/F/51056965/EMBED

    #113245
    sstraka
    Účastník (Participant)

    pozivam to iste a no problemo na 10.5.1.

    #113254
    huMus
    Účastník (Participant)

    safari mi to zobrazi v poho.

    #113259
    nemo
    Účastník (Participant)

    Chybi mi tu to, co uz jsem zminoval – jsem registrovany ve foru a chtel bych, abych mohl pod tim profilem komentovat i clanky. Tedy aby nikdo nemohl vystupovat jako ja a aby se zobrazoval avatar.

    #113587
    renad
    Účastník (Participant)

    Toto fórum čítam často, hneď po mujmac.cz a grafika.cz tretie v rebríčku. Prihlásil som sa len nedávno, hlavne kvôli inzercii. Oceňujem hlavne novinky (v kombinácii s mujmac je to celkom slušný prehľad). Oceňujem aj to, že sa tu človek nemusí hanbiť aj za vcelku jednoduché otázky (ktoré si môže vygoogliť za pár sekúnd), je mu zodpovedané. Nie ako na mujmac, kde sa posielajú aj do horúcich pekiel.
    Čo by som ocenil a čo by mne osobne pomohlo – aktualizovať – “Software pre Mac”. Dnes je už toľko kvalitných free + shareware programov, ktoré by nám uľahčili život s macom, že ja osobne už strácam prehľad. To by ma potešilo asi najviac.

    #114655
    andy
    Účastník (Participant)

    Ahojte.
    Mna by potesilo, keby je na fore nieco ako podpisy….alebo jednoducho moznost pozriet si aky software a hardware uzivatel pouziva, aby mu mohli ostatni lepsie poradit…boli by tam napr info ci ma 10.4.8 alebo 10.5.1
    a tak…myslim, ze rozumiete co som chcel povedat, aj ked moj prispevok je chaoticky

    #115126
    Mac
    Účastník (Participant)

    Mám jednu pripomienku k obsahu ak môžem. Osobne mám radšej obsah orientovaný viac na články, recenzie, históriu, seriály a podobne, teda menaj na rumory a novinky ale aj tie su fajn. Chápem že vytvárať taký kvalitný obsah nieje malina. Možno by stálo za to osloviť nejaké osobnosť, napríklad aj z CZ. Občas sa tu objaví kometár od Pavla Kouta alebo Pixyho. Práve články od ľudí, ktorý na Macoch pracujú profesionálne by ma zaujímali. Ako pracujú, čo používajú a podobne.

    Ale inak stačí ak si MacBlog udrží svoju úroveň, ako by som nič nehovoril, je to iba návrh…

    #115589
    Mac
    Účastník (Participant)

    A ešte jedna technická poznámka. Vyhľadávanie na Macblogu je mimoriadne neúčinné, chcelo by to niečo kvalitnejšie a rýchlejšie s väčšou relevantnosťou vo výsledkoch, napríklad Google Custom Search Engine (http://www.google.com/coop/cse/)…

    Toto by ma veľmi potešilo, vždy nadávam, keď sa pokúšam nájsť nejaký starší článok.

    #115730
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Mám jeden nápad, ktorý by pomohol pri orientácii pri vyhľadávaní na fóre. Súčasné premenovávanie tém na názvy, ktoré na prvý pohľad hovoria o obsahu témy, a ktoré zaviedol Dominik, je značným prínosom. Nedá sa však zistiť, či bola daná otázka aj vyriešená a ak má téma viac strán, na ktorej strane bola vyriešená. V súčasnosti sa užívateľ musí prehrabávať vyhľadávaním a môže sa stať, že jedna téma bola riešená v 10 témach, no vyriešená zatiaľ iba v jednej.

    Preto navrhujem k informáciam o každej téme, ktoré sú pod jej názvom v prehľadnom zobrazení (t.j. keď kliknete na “Témy”), pridať informáciu o vyriešení. Po kliknutí na ňu sa užívateľ prenesie do danej témy, na daný príspevok, ktorý otázku rieši.

    Možno by sa ešte vyhľadávanie mohlo rozšíriť o ďalšie parametre, ako je to u phpBB. Vďaka týmto zmenám by sa podľa môjho názoru predišlo opakovanému zadávaniu tých istých otázok a s týmto spojeným zbytočným karhaním užívateľov, ktorý napriek hľadaniu danú tému nenašli.

    #115974
    Kompi
    Účastník (Participant)

    MLN, k tomu asi tolko. Rad zajdem na notebookreview.com. Stranka sama o sebe nie je taka skvela, v podstate par recenzii ako tu, ale co je podstatne, je tam forum, kde najdes vsetko, je delenem, je obsazne a hlavne je navstevovane … skratka chcem povedat, ze naco vymyslat, co uz bolo viac krat vymyslene. Nieco take aj tu. Forum nie len pomoc, ale aj navrhy, linky a recenzie, moznost pridat obrazok a text, ked najdem nieco zaujmave.

    A vzhladom na dnesnu temu vo fore o internetovych shopoch by som rad doplnil jednu vec. Velmi sa mi pozdavalo to na notebookreview, ze tam davaju Deals. Za par rokov maju si na to ludia zvykli, stale davaju svoje kupony, svoje navrhy a linkuju na objavene akcie. Preto ak sa to nebude riesit velmi komercne, verim, ze to moze len pomoct.

    #116332
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    To je síce pravda, lenže pokiaľ si pozrieš konkrétne toto fórum, drvivá väčšina tém je o bazári, alebo radách.

    Chcel by som minimálne indikáciu, či bol daný problém témy vyriešený.

    #117600
    Amarok
    Účastník (Participant)

    ja navrhujem len malu upravu.. pri zadavani temy nech je povinne zadat kam tema patri lebo takto konci vacsina v bazari

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 30 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.