Mac OS X 10.7 – Schvalovanie aplikácií spoločnosťou Apple – ako na App Store

Domov Diskusné Fóra Ostatné Mac OS X 10.7 – Schvalovanie aplikácií spoločnosťou Apple – ako na App Store

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 36 )
  • Autor
    Príspevky
  • #68780
    Xorpi
    Účastník (Participant)

    Mac OS X 10.7 – Schvalovanie aplikácií spoločnosťou Apple – ako na App Store

    Čo by ste na toto povedali? Je to síce rumor, ktorý ak by sa potvrdil, tak by znamenalo, že Apple si do systému nevpustí nič, čo by oni neschválili. Teda úplna kontrola nad platformou ako tomu je pri iPhone OS. Je to podľa Vás krok späť alebo v pred?

    Oficiálny zdroj, že si to necucám z prstu:

    http://9to5mac.com/mac_like_iphone

    http://rixstep.com/1/20100424,00.shtml
    __

    V českom preklade:

    http://www.letemsvetemapplem.cz/index.php/2010/04/24/mac-os-x-10-7-apple-urci-ktere-aplikace-pujdou-nainstalovat/

    ___

    Osobne by mi to nevadilo, keďže už pri Windows Vista Microsoft ošetril systém aspoň pri ovládačoch jeho certifikátom, čo neni “posvätené” MS, to si v systéme neškrtne. Vytvorilo to vyššiu stabilitu systému. Taktiež niečo podobné platí aj pri aplikáciách len s tým, že pred inštaláciou to vypíše, že to neni overené spoločnosťou Microsoft. Z takéhoto opatrenia by som mal len ako koncový užívateľ značné výhody. Ak by som si takto prevernú aplikáciu kúpil/stiahol mal by som zaručenú 100% funkčnosť, stabilitu a bezpečnosť, že neobsahuje backdoor a podobný bordel.

    Čo si však myslíte Vy? Cesta do pekiel či neba? hmm?:)

    #205115
    kronos
    Účastník (Participant)

    to je hlúposť. maximálne pri inštalácii vyskočí okno, že táto aplikácia nie je podpísaná Apple a že ju inštalujete na vlastné riziko.

    #205116
    termix
    Účastník (Participant)

    Pekiel….dopadne to tak, ze vznikne verzia jailbreaku pre Mac OS a bude to dost naprd.

    Vsak co nechces si instalovat nemusis. Pre mna za mna nech vznikne akysi zoznam trusted aplikacii a tie budu proste koser.

    #205118
    Laky
    Účastník (Participant)

    podla mna, je zatial skoro o niecom takomto rozpravat. Zatial nie je nic iste a vsetko su to len dohady.

    Ak ale nastane nieco take, tak osobne vcelku rad uvitam MAC Store – v sucastnosti mi tak trochu aj chyba

    #205120
    iGor pro
    Účastník (Participant)

    veď to isté už funguje nie ? takzvané downloads , aplikácie ktoré sú kontrolované applom, toto by u mna neustálo, a verím že aj u viacerých luďoch, prečo by mi chcel apple kibicovať do toho aké aplikácie mám a nemám sťahovať ?!?!?
    ale verím že jailbrake by to istil :D

    #205121
    danocoys
    Účastník (Participant)

    neviem co sa rozculujete.. podla mna to bude len fajn aspon sa spravi nejaka ta kontrola a bude menej balastu. Kvalitne aplikacie budu ponukane dalej a ostatok ma vobec netrapi.

    #205122
    monicqa
    Účastník (Participant)

    Laky: nieco take uz existuje v takej mini verzii – pozri soft Bodega

    k teme: v podstate suhlasim s xorpim, ale ak by apple takymito opatreniami zrusil nejake dolezite veci, napr. balik od adobu, tak by si tym asi nas.al do huby. neviem si predstavit ako teraz vsetci profesionali grafici migruju kvoli apple politike z milovaneho systemu na win :/

    #205127
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Hodne by zalezalo na procese schvalovanie, jeho parametroch… Ak by riesil len bezpecnost aplikacii, tak to povazujem za plus, ale ak by to fungovalo uplne ako App Store, to uz by asi aj na mna bolo moc… Predsa len bezny pocitac ma vacsie vykonnostne rezervy aby si mohol Apple dovolit kecat aj do toho ako a s cim bolo co programovane, aj ked osobne samozrejme uprednostnujem nativne aplikacie pisane v Objective-C a Cocoe.

    #205129
    petokiso
    Účastník (Participant)

    Keby sa toto naozaj zaviedlo do takej miery, že by som si mohol instalovať IBA soft s povolenim Apple tak s Radosťou prechadzam na Win ;)
    edit: ale podla mna sa to az do takehoto stadia nedostane

    #205132
    vojtacz
    Účastník (Participant)

    no vidím to podobně..nejspíš bych se taky na celou platformu vykašlal..

    #205135
    Hurfo
    Účastník (Participant)

    Priklanam sa k nazoru ze ak ma byt toto pravda tak s Jablkom som skoncil. Taketo veci by nemal nikto ani vyslovovat a nie to este realizovat. A pre Pistu odkaz: Sprav to a pridem k tebe a otrieskam ti macbook o hlavu. :-(

    #205141
    odklizec
    Účastník (Participant)

    Ja uz nad tim uvazoval driv a jak je videt, nebyl jsem asi sam ;) Muj nazor je, ze Apple takove klidne muze udelat. Ale spis si myslim, ze to schvalovani se bude tykat jen apps, ktere developer bude chtit mit na appstore.

    Jinak receno, pokud programator bude chtit mit aplikaci na appstore, bude muset splnovat nejake veci a mozna i omezeni, ale treba zaroven dostane i pristup k vecem v systemu, ktere jsou normalne nedostupne nebo nedokumentovane. A proti tomu vubec nic nemam. Programatorum to prinese vic penez, nez kdyby se pokouseli prodavat aplikace sami, nebo pres ruzne tretostranove prodejni weby. A pro uzivatele to bude mit obrovskou vyhodu centralizovaneho marketu s aplikacema, ktere navic budou proverene. Ale moc neverim tomu, ze by se OSX planoval uzavrit pro neschvalene aplikace. Jen proste budou aplikace delene ant y co jsou v appstore a na ty co nejsou. O tech se bude rikat, ze jsou potencialne nebezpecne a uzivatele se budou varovat, at si stahujou jen applikace z appstoru ;)

    #205142
    Xorpi
    Účastník (Participant)

    Páni, toľko negatívnych názorov od inak verných zákaznikov Apple…

    #205148
    Anonymný
    Neaktívny

    ak nieco take bude, ostanem pri 10.6 a ak budem chciet novy system tak win/linux.
    ale myslim si ze nebude.

    #205165
    Anonymný
    Neaktívny

    pokud tam bude macports… :-D
    k redmondskemu sh.tu me nikdo uz nedostane, jsem bez nej uz hezkou radku let a vystacim si i nadale…
    pravda je, ze Linux ma o kapku vice features nez Osx, nicmene Mac HW je takovy jak rikate po vasem “krajsi”…

    #205172
    Mirec
    Účastník (Participant)

    @odklizec: presne ako si napisal, toto je asi strategia Apple: developer mozes byt za tusim 99USD, vytvoris app pre mac os, das si ju “ostemplovat”, daju Ti ju na app store a nemusis sa o nic viacej starat, kto ma zaujem stiahne a money Ti idu na ucet:o)… nemusis vytvarat vlastnu stranku na propagaciu, spekulovat nad systemom platenia atd….. myslim ze o toto tu ide v prvom rade.

    #205174
    bawy
    Moderátor

    Mirec: to určite nie :) v prvom rade ide o tučný zárobok zo strany apple.

    #205222
    odklizec
    Účastník (Participant)

    bawy, a co je na tom spatneho? Kazda firma chce vydelat. A kdyz bude apple vydelavat, budou dostupne dalsi skvele hracky, ktere ostatni vyrobci budou akorat tak kopirovat, protoze sami se na nic takoveho nezmuzou ;) iPhone a appstore je naprosto skvely priklad totalniho uspechu. Na OSX jsem presel pred rokem, ale jeste porad mi chybi nejake veci. Vubec nepochybuju, ze neco jako appstore pro osx by byl naprosty uspech s mnozstvim novych applikaci.

    #205223
    bawy
    Moderátor

    odklizec: ale ja som nikdy nepovedal, že je na tom niečo zlé :) práve naopak, tomuto rumoru fandím všetkými 10.

    #205224
    macblogger
    Účastník (Participant)

    ale ked sa to tak vezme, mozno vzniknu nova kategoria MASTER MAC pre kazdu domacnost s ktorym mozete synchornizovat macbook cez itunes, macbook bude synchornizovat ipod cez itunes a shuffle bude mozne synchronizovat s iphonom len nikto nevie ako…..asi tak na tuto diskusiu :D

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 36 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.