Koniec Applefan-made mýtov o porovnateľných cenách Mac vs. PC

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Koniec Applefan-made mýtov o porovnateľných cenách Mac vs. PC

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 38 )
  • Autor
    Príspevky
  • #58367
    Restless
    Účastník (Participant)

    Mnohí užívatelia Apple aj na tomto fóre ešte stále mylne používajú argument o porovnateľnosti cien Macov a PC. Prosím.

    http://blogs.chron.com/techblog/archives/2008/08/the_price_difference_between_macs_and_pcs_wid.html
    (len pre anglicky hovoriacich)

    #129184
    marek
    Účastník (Participant)

    mily moj Restless, pre teba je jedina a najdolezitejsia vec cena?
    ak ano tak si kup v sharku “znackove pc” a neotravuj ma prosim pikovinami

    ozaj, je tam porovnavany nejaky “klasicky dell tower”, s imacom
    porad mi teda prosim nejaku alternativu pocitacu typu vsetko v jednom, ktorou by som nahradil tu vedla stojaci iMac a hlavne aby ta alternativa bola tak lacna ako porovnavany “klasicky dell”, dik

    update: inak kukal som tvoje komentare na macblogu, a su celkom k veci, tak ma prekvapuje tvoje otvaranie tejto temy

    #129185
    Anathos
    Účastník (Participant)

    to Restless: Pokial viem, tak sa tu nikto extra nehadal, ze apple je cenovo vyhodnejsi. Jednoducho chcem znacku Apple, chcem tam mat nativne Mac OS X, tak si kupim Mac. Chcem mat hruby vykon, windows, hrat sa, poskladam si vyhodne klasicke pc a tiez som spokojny. Tak o com sa tu teda bavime?

    #129186
    pedro
    Účastník (Participant)

    take kecy ze ceny su porovanatelne tvrdi par superfreakov, kazdy vie ze apple je drahsi. Ja viem ze by som si mohol kupit asus notebook za 2/3 ceny, ale napriek tomu mam Macbook Pro.

    #129188
    marek
    Účastník (Participant)

    myslim si ze v urcitych segmentoch su porovnatelne
    napr pocitac konstrukcneho riesenia ako iMac robi co viem len Dell a tam ta cena je cca rovnaka

    aj ked v zasade mi to je jedno ci je porovnatelna alebo nie, cenu neriesim

    budte radi ze apple je lacny ako nikdy, volakedy bol tak drahy ze tento blog by neexistoval, tak malo citatelov by mal :-)

    #129191
    Acidko
    Účastník (Participant)

    Mnohi uzivatelia Apple na tomto fore su si vedomi cien….kedze sa bavime o znackovich pociacoch…..ziadna revolucia sa nekona …ak chces prekvapit skus pozerat aj ocami a kalkulacku nechaj doma….(mimochodom aj pre slovensky hovoriacich) uz sa to tolkokrat omielalo az je to trapne….

    #129193
    mayoxy
    Účastník (Participant)

    no a restles co by si si kupil keby si mal napr. 1200 dollarov… imac alebo ten inspiration ci jak sa to vola ? verim tomu ze by si dal tie prachy na imac. Z milion dovodov, ktore urcite sam poznas ak mas doma jeden z produktov apple radu mac

    #129198
    Acidko
    Účastník (Participant)

    a flameware skoncil…..

    #129199
    stranger
    Účastník (Participant)

    Ja som odchovany na Unixe. FreeBSD, Linux… Predavame vypoctovu techniku, sietovina, net, servis. Po navrate do vlasti byvam vo vacsom okresnom meste na strednom Slovensku. V robote som ako tak pretlacil Linux, zije ale samozrejme v symbioze s widlami. Ja osobne som sa stretol so vsetkymi moznymi notasmi. Som maniak mat to najlepsie co je na trhu. A samozrejme hned na to buchnut Linux. A nejak som dospel k tomu, co tak skusit MAC OS X? Kupil som si MacBook. Paci sa mi. Zatial ani jeden problem. Deti mam odchovane podobne ako seba. Obe maju svoje vlastne masiny s Linuxom. Ta mladsia, ma 8, tak samovolne nenavidi windows. To je jej vyrok. Starsej, ma 13, som na chvilu pozical MacBook. Pohrala sa s kamerou(spravila si DVD z dovolenky), presnorila moznosti OS. Jej hodnotenie: Aj ja chcem MacBook.

    Uz zacinam pokukovat po Pro. MacBook posuniem dcere.

    #129200
    marek
    Účastník (Participant)

    stranger >
    mas u mna 10 bodov, hlavne za tie deti :-)

    #129202
    Acidko
    Účastník (Participant)

    Jaj Stranger teraz si ma dostal…..
    aj Ja chcem take rozumne deti…Vies kazdy z nas co travi more casu pri “kompe” si vyberie system ktory mu ulahcuje pracu….Clovek si zaplati a chce mat pokoj!!!!Ja rano vstanem, precitam postu,kava,ciga, a pomaly sa rozhybem….potom akoze “tazko pacujem”…a zatial to ide a nik nenadava…Skusil som kade
    co ale Mac mi plne vyhovuje…Robim len v dvoch programoch…takze spokojnost….nic ine neriesim…
    P.S .: nie vzdy je to take idealne…teda vacsinou…:-D

    #129204
    dex
    Účastník (Participant)

    Debilný článok. Fakt je mimo. Chlapík tam zdôrazňuje 3GB ram (WTF? Odp. – Windows je blbý pri väčšej ram.), veľké hdd, ale ako obyčajne nepočíta so softvérom, s ohromnou pridanou hodnotou v podobe dizajnu a užívateľskej pohody. S čím ale úplne súhlasím je, že za svoju cenu by mal mať každý Mac raz tak veľký HDD a 4GB ram. Prípadne lepšiu grafiku, ale to už nerozhoduje.

    #129208
    mrzo
    Účastník (Participant)
    #129209
    vojtacz
    Účastník (Participant)

    Myslím že Mac & PC jsou cenově podobně. ok – Macy mají menší disky a míň RAM než cenově srovnatelný PC – to beru jako mínus. na PC si zase nedáte OSX (neřeším Hackintosh, prostě OSX tam nedáte) a právě v něm je síla Mac. v práci dělám jenom s Win. Všichni tu dělají jenom s Win a rozumějí jim víc než dobře, přesto velká část říká “dělal jsem s tím jednou asi půl hodiny a během tý půlhodiny jsem udělal víc práce než bych udělal pod Win”

    Síla Mac a OSX je v uživatelský přívětivosti, stabilitě (ovšem Win jsou taky většinou dost stabilní) a skvělý připravenosti “out of box”. koupím, rozbalím, zapnu (vyjma počáteční konfigurace) a OKAMŽITĚ můžu používat. Tohle u PC nefunguje a dost možná nikdy fungovat nebude.
    Právě v tomhle Mac vede na plný čáře a Apple si za to nechá zaplatit. A protože spousta lidí chce počítač který prostě funguje a nic nemusí řešit, tak si Mac koupí (a tohle PC fans nechápou, z velké části kvůli prosté neznalosti)

    Osobně mám Macbook 2 měsíce. ve Win mi už dělá problémy dělat složitější věci (aka nastavování, správa apod), protože na Mac to dělat nemusím – prostě funguje – ve Win do toho nemám chuť, vždycky se ptám sám sebe “a proč je to sakra tak debilně řešený, proč to musím dělat takhle”. Přitom ve Win jsem dělal/dělám cca 10 let

    Nedá se moc porovnávat cena Mac a PC, protože v případě Mac si kupujete hotový řešení. PC je produkt…

    PS. trochu jsem se rozepsal, za případný offtopic se omlouvám :)

    #129215
    vicvixx.cz
    Účastník (Participant)

    Maximalni souhlas s Vojtou, hotovy marketingovy saman, ale co, vzdyt ma pravdu. Cena macu se da dneska povazovat v podstate za srovnatelnou s pocitaci s Win, jen s tim rozdilem, ze mac uz je opravdu hotovy pocitac + fungujici system, i kdyz, neni tak nerozbitny (system) jak se mnohdy tvrdi, videl jsem hodne rozstelovanych macu :-). Jeste ze macy nestoji tolik co v prvni polovine 90. let, to bylo opravdu az moc.

    #129217
    titinius
    Účastník (Participant)

    “prostě funguje a nic nemusí(te) řešit”

    TOTO BY MALO BYT NAPISANE NA KAZDOM APPLE STORE :)

    hovori to jasne za vsetky vyrobky apple si myslim,,, dalej nieje ocom
    :)

    nice prispevok vojtacz

    #129224
    Spider.sk
    Účastník (Participant)

    s vasim dovolenim moj nazor:

    este nemam svoj vlastny macbook ale tych par chvil na kamaratovom PRO som zistil ze je to to najlepsie co moze poskytnut pocitacovy trh ako pre obycajnych userov tak aj pre profesionalov pracujucich v oblasti grafiky. je tu vsak jedna obrovska nevyhoda ktora sa uz preberala (tak ako porovnavanie cien) a tou je nekompatibilita s niektorymi softwareovymi produktmi.

    PC/notebooky s win su robene takto: kupis lacny pc a dokupis si tam soft ktory potrebnujes pre svoju pracu. bohuzial apple su obmedzene len na multimedialne programy (hudba, film, grafika).

    vezmem ku prikladu svoj obor ktory studujem “geodezia”. neexistuje ziaden program pre mac s ktorym by som mohol pracovat. ano je tu boot camp. ale zakazdym reset pocitaca ked budem chciet pracovat nieje az tak velmi ulahcujuce ako sa tvrdi o apple. wmware a paralels vsak musim kupit a uz sme pri tom ako funguje “politika” vo win a nieje to pre mna ako geodeta “kupim, zapnem, fungujem”.

    v kazdom pripade mac kupujem nech si hovori moj otec co chce :o)
    sorry ak to je OT

    #129225
    skep10
    Účastník (Participant)

    chlapce kupis pc za tu cenu a zistis ze ti treba ocijake k*k*tiny kupis zvukovu kartu grafiku a vela blbost zistis ze si prerobil a apple by bolo lacnejsie

    #129227
    marek
    Účastník (Participant)

    spider>
    co ked je to takto
    kupi lacny pc a ukradne soft, lebo na soft nemas peniaze, ved preto si si kupil lacne pc :-)

    #129230
    Spider.sk
    Účastník (Participant)

    to skep10
    kupim uz od zaciatku taky aby mi vyhovoval nie? a ja neobhajujem produkty s win ale poukazujem na to ze apple nieje vzdy najlepsie riesenie… hlavne pre ludi ktory pracuju v roznych oblastiach kde potrebuju soft ktory nieje mozne spustit na mac osx bez toho aby som si nedokupil win na mac…

    to marekv
    lenze nemozes pracovat na kradnutom softe…teda mozes ale ked ta chyti softwareova policia tak si zaplatis…

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 38 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.