JAK vypnut tiene v mac os 10.5??

Domov Diskusné Fóra Tipy, triky, modding v Mac OS X JAK vypnut tiene v mac os 10.5??

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 45 )
  • Autor
    Príspevky
  • #58255
    Xfiresvk
    Účastník (Participant)

    prosim vas jak vypnut tiene v mac os , aby okolo okien neboli?

    diky

    #128476
    Nopix
    Účastník (Participant)

    Mám taký pocit, že toto sa určite nedá…

    #128483
    pedro
    Účastník (Participant)

    neda sa to. A po slovensky je “ako vypnut..”

    #128508
    Count Grishnackh
    Účastník (Participant)

    to pedro:

    Niektorých ľudí nenaučíš spisovne slovensky, ani na MacBlogu, to nemá zmysel. Preto som tu s tým prestal …

    (Ale ten čechofilský výraz JAK, dodnes používaný mnohými Slovákmi, kvôli tomu, že sme s Čechmi boli 69 rokov v jednej republike, respektíve 21 rokov a potom 48 rokov, mi udrel do očí ako prvý z celého názvu témy. Nemám rád, keď aj také osobnosti, ako chalani z No Name, často používajú toto slovo, je to proste čechizmus … Áno, spisovná slovenčina pozná význam slova Jak, ale vo význame mohutného zvieraťa, žijúceho v Tibete …)

    Prepáčte mi za OT, ale už som to v sebe nevydržal … :)

    #128509
    Amarok
    Účastník (Participant)

    … neuveritelne zistenie…. on nam nevydrzal…

    #128514
    dex
    Účastník (Participant)

    Je možné, že sa to dá. V Tigerovi teda to šlo bez problémov.

    #128516
    XcoRpi
    Účastník (Participant)

    CG: stačí používať Spell Check a život je hneď krajší :)

    Amarok: tvoja správa bola úplne zmyselná a plodná k tejto diskusii :D

    dex: Leopard nie je Tiger! Toto nastavenie v Onyxovi nie je, takže myslím, že sa to ani nedá, čo sa však týka estetiky, windows vista začal kopírovať tiene (ale zle) z Mac OS X, takže keď si už MS uvedomil, že tiene pod okná sa hodia, tak aj na tom niečo je ;) Ak by sa niekto bál o výkon pri grafických efektoch, v OS X je o to intelilgetne postarané :)

    #128519
    Count Grishnackh
    Účastník (Participant)

    to XcoRpi: Ten “Spell check” je čo za program, nepoznám. Na spelovanie slov? Aký to má súvis s tým, o čom som vedľa písal?

    #128520
    Count Grishnackh
    Účastník (Participant)

    to XcoRpi: Nielen že Microsoft zle okopíroval krásne leoparďácke tiene, ale celkovo mi príde Vista po stránke vzhľadu ako nepodarok. Osobne sa mi nepáčia tie farebné odtiene zelenej a aj Vista ako celok. Jednoducho len páni z Cupertina vedia, ako má vyzerať operačný systém.

    #128522
    pedro
    Účastník (Participant)

    CG: to si robis srandu? spellcheck je sucast kazdeho lepsieho textoveho editora a kontroluje ti to co si napisal voci preklepom a gramatickym chybam.
    a trosku pribrzdi s tym apple-fanboyizmom, zacina ti to skodit. “krasne leopardacke tiene”? “len pani z cupertina vedia”?…

    #128534
    stn001
    Účastník (Participant)

    Neviem, prečo všetci hádžete Vistu do večných lovíšť. Mne osobne sa z grafického podania páči viac, ale nemenil by som ju za Leoparda. Každý z nás má iný vkus, tak nechápem, prečo sa tu vôbec o tom bavíte.

    A to platí aj pri tej našej slovenskej gramatike. Nie každý znás študuje slovenčinu a dejepis na VŠ niekde v Ružomberku. Sú tu aj taký, ktorý dávajú prednosť iným smerom. Jazyk má slúžiť na to, aby sme sa dorozumeli a nie na to, aby ste tu zakaždým niekoho “buzerovali” s tým, aký je len idiot.

    Držte sa radšej témy, pretože väčšia polovica odpovedí je OT. “Buzerujete” tu iných ako len neviedia písať a aký sú debili, ale najväčší bordel tu robíte len vy…

    #128539
    XcoRpi
    Účastník (Participant)

    stn001, prečo pri používani Visty mám pocit, že “toto som už niekde videľ skôr?” Čo sa mi na Viste páči je úhľadná jemná minimalizácia okien do stratena, tento efekt sa im maximálne podaril.

    CheckSpell v aktuálnej verzii 1.3 od naších poľských susedov – http://web.mac.com/heidi17/Heidikowa_witryna/CheckSpell.html

    Kto má cocoAspell automticky sa mu vymaže, táto app robí problémy zo stabilitou v aplikáciách v Leopardovi.

    #128540
    mha
    Účastník (Participant)

    1. Tiene v Mac OS X nie sú záležitosťou estetiky, ale ergonomického designu UI. Pomáhajú rozoznať aktívne okno od okien v pozadí. Porovnajte si to z Vistou, kde sú takmer všetky okna rovnaké: krikľavo farebné. Ako výrazné sú tiene na obrazovke, záleží aj od nastavenie monitora. Skúsil cy som manuálnu kalibráciu – System preferences – Display – ….
    2. “Jak” neni čechizmus ale súčasť nárečia – Piešťany, Trnava alebo Hlohovec a ďalšie. Tak isto ako “nie je”, “Dobrý deň” atď. je súčasťou nárečia stredoslovenského, s tým rozdielom že stredoslovenské nárečie bolo uznané za spisovné. Otázne je či v tomto fóre je nutné držať sa spisovného jazyka. “Jak” sa nachádza v dielach štúrovcov aj bernolákovcov.

    #128549
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    http://slovnik.juls.savba.sk/?w=jak&s=exact&d=kssj4&d=psp&d=scs&d=sss&d=peciar&d=hssjV&d=obce&d=priezviska&ie=utf-8&oe=utf-8

    Count: Zmier sa s tým, že Apple suckuje skoro tak, ako Microsoft. Viem, ešte nemáš Mac, ale keď ho budeš mať, nebudeš si môcť ďalej klamať… Teda, hlavne ak to bude niečo na spôsob hliníkových iMacov/MacBookov/MacBookov Pro.

    A pokiaľ ide o rozsah Tvojich príspevkov – pííííš koľko chceš a kam chceš. To Ti nikto zobrať nemôže.

    Inak, ten spell check, to sa Ti podarilo. :D ;-)

    #128564
    Count Grishnackh
    Účastník (Participant)

    to pedro:

    Tak OK, ja sa nehanbím priznať si aj svoju nevedomosť, mne Word opravuje automaticky, nevedel som o Spell Check … Ale to už nechajme tak, dobre? A s tým Apple “fanboyizmom” … uznávam, že to trochu preháňam, pretože ešte, ako viete, nemám Mac a keď ho budem mať, tak už tak možno nebudem hovoriť. Ale niekoľkokrát som sa s ním “hral” v Apple centrách a filozofia Apple ma úplne očarila a aj OS X sa mi veľmi páči. Pedro, ale toto všetko som už s Tebou dávnejšie rozoberal, pamätáš? Keď sme debatovali aj o tých gitarách :). Nechajme to preto tak a ja sa budem snažiť prestať s tým Apple “fanboyizmom” …

    to stn001:

    Počuj, ja som nikdy nepovedal, že Vista je nepodarok alebo že patrí do večných lovíšť. Chyba je na Tvojej strane, pretože nečítaš pozorne! Ja som povedal, že Vista mi príde po stránke VZHĽADU ako nepodarok. A je to môj, subjektívny názor, ktorý sa nemusí stotožňovať s Tvojím!

    A k tej slovenčine … Za to, že sa zaujímam o dejiny, právo, politiku a trochu aj o slovenčinu, už nemusíš predpokladať, že študujem slovenčinu a dejepis a ešte k tomu v Ružomberku. Do toho by som určite nešiel, som budúci študent práva, ale to nechajme tak. S tým napomínaním, ako má kto písať, som tu skončil, pretože to nemalo význam. A keď som aj niekoho napomenul, nemyslel som to nikdy v zmysle, že sa nad ním vyvyšujem a robím z neho blbca. A tak to chápal aj ten “dotyčný”. Bolo to mienené vždy v duchu, ako by som to povedal, kamarátskeho napomenutia. Čiže ja som tu nikoho, ako si Ty povedal, “nebuzeroval”, každý sa môže zmýliť, sme len ľudia. To skôr Milan (sry Miňo, ale nemyslím to v zlom) napomínal ľudí s takou menšou štipkou arogancie. Ale tiež to určite nemyslel s pocitom nadradenosti a prezentovania sa, že kto je tu king. Aj tak stále zastávam názor, že každý uvedomelý Slovák, ktorý je pyšný na svoju vlasť, pôvod, jazyk, náboženstvo … by mal aj ovládať pravidlá slovenského pravopisu a slovenčinu, ako takú. Peace.

    to mha:

    “Jak” určite môže byť súčasťou nárečia, ale stojím si za tým, že je to aj čechizmus. Poznám veľa ľudí zo stredného Slovenska, ktorý hovoria “jak”, namiesto ako. A to že štúrovci a bernoĺákovci používali “jak” je samozrejmé, Štúr nepoznal ani dvojhlásky … A ja si myslím, že by sme sa tu mali určite držať spisovného jazyka. Keď by tu niekto začal hovoriť po východniarsky alebo záhorácky, tak neviem, kto by tomu rozumel, lebo ja, ako stredoslovák, určite nie. :)

    to Milan:

    Všimol som si na Tebe takú jednu zaujímavosť, a to tú, že používaš Mac, rozumieš sa mu perfektne, nevymenil by si ho, ale na druhú stranu Ti politika Applu a aj Apple celkovo nehrá do karát. Často si ho tu aj dosť kritizoval. Keby si bol nejaký štyridsiatnik, čo makal roky na PPC architektúre, tak nepoviem ani jedno slovo, ale používať Mac pár rokov a mať na Apple taký názor, aký máš, tak si myslím, že to nie je na mieste … Však Apple prechodom na Intel si len získal viac zákazníkov. Aj mne sú jasné výhody a aj nevýhody PPC a x86 architektúry, čiže som v obraze. A tiež aj ja nesúhlasím so všetkým, čo kedy Apple, respektíve Steve Jobs povedal alebo urobil. A nemyslím si, že si teraz klamem a potom budem negatívne prekvapený, ale aj toto sa tu už rozoberalo. Na záver len dodám, že keby si asi nebol s Applom spokojný, tak by si ho určite nepoužíval, ale opak je pravdou. Viem, že netreba nekriticky a fanaticky obdivovať jednu vec, ako napríklad Apple. Možno to z mojich príspevkov práve takto nevyzerá, ale vidím aj druhú stranu mince, aj negatíva, len tu o nich nehovorím. A keď prídu na radu aj tie, tak je tu toto fórum, kde budem hľadať pomoc. Dúfam, že si ma pochopil, no offence.

    Dík, že aspoň Ty jediný (!) nemáš nič proti rozsahu mojich príspevkov. Fakt Ti ďakujem, si v pohode týpek … A ak Ťa môžem poprosiť, neodchádzaj z tohoto fóra ! Mnohým si veľmi pomohol a mrzelo by ma, keby si sem prestal písať. Kašli na indivíduá, ktoré sú proti nám. Aj ja, ako budúci switcher budem potrebovať pomoc a na Teba sa dá spoľahnúť. :)

    Všetkým sa ospravedlňujem za väčší OT. Poprosím potom Tommyho, aby to všetko zmazal …

    #128566
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Najviac mi na nich vadí, že predtým sa hrali na filantropov – “všetko robíme pre ľudí!”, avšak teraz sú to low-end ziskuchtiví obchodníci. Keby kvalita Apple výrobkov neklesala, nič nehovorím a platím a platím. Takto však nie je za čo platiť a musíme si priznať, že ich najväčšou devízou je operačný systém, ktorý je napriek všetkému niekoľkonásobne lepší, ako Vista.

    Ale, ako chceš. Každý môže mať osobitný objem poháru trpezlivosti. Ozval som sa len preto, že som z Tvojich výrokov cítil až mierny fanatizmus a zaslepenie. Ak sa mýlim, je to výnimočne dobre (pre Tvoje duševné zdravie). :)

    #128567
    Count Grishnackh
    Účastník (Participant)

    to Milan:

    Neboj sa, máš pravdu, ale len z časti. Možno ma ten “fanatizmus” po čase prejde. Ale s tým súhlasím, že najväčšou devízou Macov je Mac OS X, sú aj hardvérovo kvalitnejšie vyhotovené PC. Taký plastový MacBook určite má čo “doháňať” z harvérovej stránky pred high end notebookmi od Lenovo. A aj tá Mighty Mouse má svoje chyby. Ale aj ju chcem vyskúšať, za to nič nedám. Viem, že aj vnútro PPC Macov bolo na vyššej úrovni než teraz … Jednoducho vidím aj nedostatky Apple, však o nich čítam a aj si ich “naživo” všímam.

    Ale musíš mi dať za pravdu, že toto platí len pri User-friendly kategórii – teda Mac Mini, iMac a MacBook. Po hardvérovej stránke je kategória Professional Macov perfektná – teda MacBook Pro a Mac Pro, Cinema Display, iSight … Zčasti je aj Apple prísluŠenstvo na vysokej úrovni (batérie, MagSafe adaptéry, hliníkové klávesnice …), ale aj na nižšej (Mighty Mouse, Apple slúchadlá …).

    Ale som veľmi rád, že som sa rozhodol pre MacBook Pro, pretože predtým som rozmýšľal o rôznych Win PC skladačkách, o ktorých už ani nechcem hovoriť. Apple mi ukázal cestu svetom IT, akým sa mám uberať.

    #128568
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Hmm, MacBook Pro má množstvo hardwareových chýb. Grafické karty, displaye, podsvietenia, … Taktiež by som nechcel hliníkový notebook. Nevedia tam dať kvalitný plast, alebo inú povrchovú úpravu?

    Cinema Display HD – absencia vývoja, stará generácia.
    iSight – už sa predsa nevyrába.
    Hliníkové klávesnice – kĺbo-deštruktívne.
    Ostatné podobné – potencionálny piece of junk.

    Jediné, čo nepokazili, je Mac Pro… ktorý tiež stojí nad 150K (v schopnej výbave). Nie je to však hrozné, iba relatívne hrozné. Pokles oproti dovtedajšiemu štandardu.

    #128573
    marek
    Účastník (Participant)

    EmElEn

    moja skusenost

    Cinema Display HD> stare ale dobre, pozname rozne svetove novinky ktore nam toto potvrdzuju
    hlinikove klavesnice> najlepsie klavesnice ake som zazil
    macbook pro> bez hardwarovych chyb, aspon ten moj, nechcem plastovy notebook
    mac pro > to najlepsie co je na trhu a mam schopnu vybavu a nestal ma 150k
    mini> jeden z mojich najoblubenejsich kompikov, bez absolutnych problemov
    imac biely> bez konkurencie
    imac hlinik> radsej mam biely :-)

    jedine co ma vytaca su vadne pixle, na toto mam dost smolu, cinema, ale vzdy vyriesene k spokojnosti
    ale v zasade nemam ziadne ine vyhrady k produktom

    aj ked v prvom kole znizovania cien a lowendovych produktov som si frflal, lebo mac bol volakedy urcita vysada vdaka cene, ale co uz, je to tu, mac si moze dovolit hockto, co ma nevyhody, ale aj vyhody

    vdaka tomu mozem rodicom kupit imaca a uz sa im nemusim starat o win ktory nemusim, takto maju macosx a moje “servisne” hodiny sa zminimalizovali

    tak isto priatelka moze mac imac, atd atd atd
    vdaka tomu mozeme mat noWin domacnosti :-)

    #128577
    dex
    Účastník (Participant)

    XcoRpi, FAKT? Leopard NIE JE Tiger? NAOZAJ??? Vááááááu!

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 45 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.