iTunes a flac

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Autor
    Branox
    Účastník (Participant)

Zdravim,chcem do iPhona dostat hudbu v bezkompresovom formate,je to mozne?

sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

Je to mozne ale nie s formatom FLAC. Potrebujes to konvertovat do ALAC (Apple Lossless formatu)

tulko
    Účastník (Participant)

ja mam problem ze neviem do iphonu dat vobec hudbu som zaciatocnik mam ho 1 den :-D neviete mi poradit ?

mudrnudl
    Účastník (Participant)

iPhone je uplne iny ako ostatne fony. Nemozes do neho davat subory cez mass storage. To znamena, ze na to potrebujes specialny program – iTunes (od apple – je zadarmo). Stahuj tu (nic nevypisuj, len klikni na Download now):
    http://www.apple.com/itunes/download/
    Nainstaluj to (spustis ten subor a klikas na same next, next, next, finish, mozno restart na konci – ked bude pytat), program je len po anglicky (myslim), takze s tym nepomozem.
    Spustis iTunes, kliknes si vlavo na Music a pridas tam vsetky pesnicky, ktore chces mat v iPhone (staci vyznacit a pretiahnut pesnicku/y z okna kde mas pesnicky do okna Music v iTunes).
    Pripojis iPhone k PC a pockas nez sa spravi back up, sync atd…
    V lavej ponuke kliknes na ten tvoj iPhone, hore mas potom summary, info, apps, music atd…
    Klikni na Music, potom sync music, a potom na entire music library.
    A potom uz vsetko, co budes mat v iTunes (muziku) sa ti po pripojeni iPhone skopiruje do iPhone, ak nie staci kliknut na sync…
    Dufam, ze sa to da pochopit.
    MUDr.Nudl

J4r0
    Účastník (Participant)

ja zvyknem natahat flac-y do Toastu (Audio CD) a vysmazit image. iTunes ho po namontovani spozna ako hudobne CD-ko a ked potvrdis import tak ti to prekonvertuje do formatu aky si zvolis v iTunes Preferences…General…Import Settings. Tam zvolis Apple Losless Encoder. Navyse ti to aj otaguje a pripne album cover.

t6mas
    Účastník (Participant)

ja pouzivam Flac2Mac – vyberies format (Apple Lossless) a skonvertujes.. vsetko drag and drop

tulko
    Účastník (Participant)

vdaka za rady idem vyskusat uvidime ako sa s tym popasujem :D

Sevo
    Účastník (Participant)

ja pouzivam Fluke, importuje flac do itunes, potom pripadne skonvertujem (inak, neviem, cim to je, ale medzi flac a alac je potom pocut badatelny rozdiel)..
    takisto konvertuje Max

tulko
    Účastník (Participant)

vyskusal som navod podla mudrnudl mp3 som v pohode nahodil teraz maturujem s videom :-D ete raz vdaka za rady

dubak
    Účastník (Participant)

aky je podla vas najlepsi format na konnvertovanie cdciek cez itunes? je nejaky citelny rozdiel medzi ALAC a WAV? a je to poznat na zvuku oproti normalnej mp3 s 320kbps? diks

Jozef Remen
    Účastník (Participant)

dubak, aj ALAC aj WAV su bezstratove formaty, tzn., ze neokresavaju frekvencie, ktore by ludske oko teoreticky nemalo zachytit. Rozdiel je v tom, ze ALAC aj FLAC su bezstratove KOMPRIMOVANE formaty (podobne ako .zip, .rar robia subory). Dokazu skomprimovat hudbu do suborov o mensej velkosti nez je nekomprimovany WAV ci AIFF format (priblizne 1:2)

Rozdiel voci nejakemu MP3 320 kb/s resp. lepsie, MP4 256 kb/s vzdy samozrejme bude, ak sa to hodi na osciloskop a premeria sa frekvencny rozsah voci stratovym formatom MP3 a MP4.

Jedna vec su ale pristroje, druhe ludske ucho. Pri MP4 256 kbit/s skutocne treba mat netopierie usi a brutalne dobru sustavu, aby sa dal pocut rozdiel. Pri slepych testoch si ale dovolim povedat, ze rozdiel absolutne poznat nebude.

Problem MP3 voci MP4 je ten, ze jednak nedosahuje tak dobrej kompresnej efektivity (hlavne sa neda dosiahnut nizky datovy tok napr. 8 kb/s pre hlas) a jednak, ze pri nizsich bitratoch „sumi“.

Samozrejme, vzdy bude zavisiet od kvalit enkodera, kvalit zvukovej aparatury a ucha posluchaca.

Realita bezneho pocuvania – iPhone (ma velmi dobre zvukove cipy) a kvalitne sluchadla – Sennheiser, Shure vyssieho radu a „mlade usi“ – pri MP4 196 kbit/s si dovolim povedat, ze skutocne ja rozdiel nepocujem, ani pri frekvencne narocnych kompoziciach (typicky klasika alebo opera). ANo, nemam uz najmladsie usi :)

Pri tuc-tuc jednoduchom komercnom elektre (mam rad KVALITNE elektro) staci aj 160 kbit/s MP4.

raul
    Moderátor

Vsetko do ALAC :)

iMartin
    Účastník (Participant)

Ja mám všetko v AAC 256 až 320 kbps, podľa toho odkiaľ to je.

lexo
    Účastník (Participant)

Na konverziu pouzivam toto
    X Lossless Decoder:
    Lossless audio decoder for Mac OS X
    http://tmkk.undo.jp/xld/index_e.html
    – vyhoda – SW dokaze doplnit ID TAGy z externych zdrojov CDDB

Na iPhone pocuvam s kompresiou AAC 192 kbps, pri sluchadlach Sennheiser PX 100-II nepocujem rozdiel medzi AIFF formatom a AAC 192 kbps (lepsie sluchadla nemam)
    Inde radsej lossless – na stredne dobrom autio systeme s regalovymi reprakmi pocut rozdiel medzi AIFF formatom a AAC 192 kbps a stacia aj „stare“ usi. -:) Samozrejme pripojene cez externu USB zvukovku aspon s 16 bit prevodnikom.

dubak
    Účastník (Participant)

dakujem za rozsiahle odpovede…trochu sa stracam v tych danych vyrazoch…hlavne ma teda zaujima ci ma zmysel konvertovat z CD do tychto formatov (ALAC, WAV) v tom pripade ze bude nejaky rozdiel pre ludske ucho oproti obycajnej mp3 v 320 kbps, alebo sa jedna len o nahananie kvality ktoru ja na beznych reprakoch, alebo sluchatkach nemam sancu rozoznat? aby som vedel ci ma nejaky zmysel mat 35mb skladby :)

seep91
    Účastník (Participant)

Alebo nebudes nic konvertovat a budes pouzivat „Flac player“, ktory si stiahnes z appstoru.

mynick
    Účastník (Participant)

@dubak, ak si chces hudbu dat do iPhone/iPod/iPad-u, mas doma „obycajne“ repraky.., tak ti mp3 320kbps staci. Ak mas nahodou doma audio sustavu za niekolko 1000e, a tvoje usi su velmi citlive, ma zmysel tych 35mb na skladbu.

Hurfo
    Účastník (Participant)

Ja mam doplnujucu otazku. Ako si poradi iTunes Match s tymito formatmi ALAC, FLAC zachova ich format po pridani do itunes a najdem ho v iPhone alebo ich po zhode nahradi 256k MP4

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.