čaute, mám taký problém teta mi doniesla z UK svoj starý iP aj so O2 simkou z Uk ale neviem či teraz keby som chcel vložiť slovenskú O2 simku či by išla lebo nie. Budem rád za každú radu
No ak sa nechce pytat tety, tak este je taka moznost pripojit ho k iTunes a coskoro mu to sam iphone vypise, ak je lost/stolen. Myslim, ze tymto sposobom sa to da zistit najrychlejsie.
dfx: mylis si to s iCloud lock a.k.a. Find my iPhone. Lost/stolen tzv. blacklist si vie overit na platenych portaloch, napr link ktory som postol predtym.
MoRFi: No ale tak ako si to vie overit na platenych strankach, tak isto si to moze overit aj v iTunes. Ak si ho prida na svoj ucet do svojich zariadeni a aktivuje si na nom find my iphone, tak urcite nie je ani lost a ani stolen.
Ale lost/stolen je blacklist resp historia zariadeni. Mrkni web ktory som postol. Itunes s tymto webom nekomunikuje. Tam sa nahlasuju anglicke kradnute/stratene zariadenia. Itunes rozpozna iba find my iphone, ale to je nieco ine ako hovorim ja. Ked je v databaE ktoru spominam, tak operator vie o tom ze bol nahlaseny ako kradnuty/strateny, lebo v anglicku to ludia zneuzivaju kvoli poisteniu.
blacklist a lost/stolen su dve rozdielne veci. Keby som niekomu predal telefon, vymazal moje ID a vypol FMI aby ho novy majitel mohol pouzivat, stale viem ist na policiu a nahlasit telefon ako strateny/kradnuty. Novy majitel to zisti az ked mu zaklopu na dvere policajti (cize ta sanca je mizerna :-) )
Autor
Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 20 )
Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Apple Event Liveblog
Sledujte náš živý prepis eventu, na ktorom Apple predstaví viacero noviniek vrátane nových Macov s Apple Silicon! Už dnes od 19:00!