iPad v škole

Domov Diskusné Fóra Ostatné iPad v škole

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Autor
    Príspevky
  • #90472
    speedsport.sk
    Účastník (Participant)

    Ahojte, táto téma sa tu už raz, určite neraz, rozoberala. Chcem sa spýtať na Vaše názory presadzovania iPadu v školách. Má to podľa Vás budúcnosť? Určite existuje veľa webov čisto na túto problematiku, môžte to tu prípadne zdieľať.

    Na Slovensku je ďalšia škola, ktorá sa vydala na túto cestu. Konkrétne je to Súkromné anglické gymnázium v Poprade. Je to na Slovensku už 4. škola v poradí. Pripájam link na video. Viac info bude určite k dispozícii v najbližšej dobe.

    #337554
    Hurfo
    Účastník (Participant)

    Napad mozno dobry ale iPad je na zabavu nie na skutocne studium. Moj nazor a kym nebudu relevantne vysledky tak na nom budem trvat. Da sa prostrednictom tabletu ucit to nepopieram ale len virtualne. Neverim tomu ze ked si budem kreslit do ipadu ze sa to v skutocnosti naucim tak ako keby som to pisal rukou do zosita a potom zo svojich poznamok studoval. Do dnesneho dna chodia ludia tlacit poznamky a vsakovake prezentacie aby mohli do toho cmarat zvyraznovat a hlavne sa ucit OFFLINE. Viete si predstavit ako sa ucite z tabletu kde vam svieti cely den display do oci? A len informacne som nasiel poplatky za skolne na tomto gymnaziu http://epocha.edupage.org/files/Poplatky_spojene_so_studiom.pdf

    #337560
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    Angličtina – výslovnosť sa z knihy nenaučíš, plus si mozes čítať anglické texty a videa aj s hovoreným slovom po anglicky a titulky po slovensky, matika – je tu možnosť si práce vytvorené na papiere (rysovanie atd) preskenovať a hodit do iPadu, žiadne hromady papierov na prenašanie kedže staršie papiere mozeš mať kludne doma a ked sa treba niečo priučiť, spustiš iPad, kde to mas pohodlne a aj učenie je pohodlnejšie. Alebo zas k tej angličtine – napr. testy typu otazka a možnosti A, B, C, D – domace preskusanie angličtiny, či som dobre pochopil ten napr. present simple :-)
    Fyzika – nosenie tony papierov? ťažká taška? bordel vo veciach? iPad rieši

    + učebnice, v elektronickej podobe by mohli byť aktuálnejšie, plus si študent može do toho “čmárať” a nedostať pokutu za zničenú učebnicu.

    Požičiavanie knih (napr. čitatelsky dennik, odbornejšie skúšky…) – šak iPad má internetové pripojenie a knihy sa daju aj stiahnuť a netreba sa trepať po knižniciach kde ani nie je zaruka, že konkretnu publikaciu budu mať.

    #337567
    Hurfo
    Účastník (Participant)

    Lukáš: Anglictinu alebo celkovo jazyky beriem to ma vyhodu.
    S Matematikou si to ale moc nedomyslel. Ako budes pocitat priklady? Na kalkulacke alebo v specialnej aplikacii? Budes sa to skutocne ucit ked to za teba spravi program? Myslim ze sa nenaucis priklady riesit alebo ovladat program. A ked nebudes mat iPad pri sebe budes strateny.
    Ucebnice ok beriem je vyhodnejsie stiahnut knihu do tabletu cez net a nepohnut sa z domu rovnako sa znizi naklad na ich tlac. Ale opat si uvedom ze sa bezne clovek uci pred skuskou cele dni s prestavkami a pritom ma hladiet do tabletu? Rovnako sporna je aj predstava ze mas otvorene 3 knihy naraz. A este podstatna vec. Vydrz na baterie.
    Otvara sa ale priestor pre nove vyhovorky: Nesla nam elektrina alebo internet a tak som sa sice chcel ucit pri svieckach ale kliha mi zhasla :-D.
    A este dodam ze podnetov na takom tablete je tolko ze sa po 10 bliknuti statusu prestanes venovat uceniu.

    #337577
    kungpao
    Účastník (Participant)

    Z osobnej skusenosti mozem povedat, ze ipad mi vyrazne pomaha v studiu. 20-30 stranove clanky ktore mam citat pomaly kazdodenne sa na ipade citaju uplne v poriadku a nemusim so sebou nosit tony papiera, taktiez zvyraznovanie a poznamky do tychto clankov funguju velmi dobre. Ucit sa z toho na celu skusku by urcite nebolo pohodlne, ale pocas roka je maximalne vyuzitelny :) Jedine co mi zatial chyba je, ze neviem ako citat poznamky pod slidami v powerpointe :(

    #337578
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    S Matematikou si to ale moc nedomyslel. Ako budes pocitat priklady? Na kalkulacke alebo v specialnej aplikacii? Budes sa to skutocne ucit ked to za teba spravi program?

    —————

    pisat do zošita, doma to odskenovat a hodit do iPadu. Ja som to takto robil s macbookom.

    #337579
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    zošity z predmetov, poznámky zo seminarov, laboratorne práce, seminárky, projekty, sloh, domace ulohy… všetko som mal pokope, ani si neviem predstaviť ako som mohol predtym studovat bez MB :-D

    #337585
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    a to zo aj z viacerých ročníkov. A výhoda ked si chory a potom nemas problemy s odpisovanim poznamok, kamoš to pošle, teda ak je taký v triede aspon jeden čo píše poznámky elektronicky… ale furt tu máme scanner :-)

    #337586
    dzankou
    Účastník (Participant)

    (trochu off-topic ale so skolou to nejak suvisi a s “iPadom” tiez)

    Aj Dedo Jozef mal “iPad”:
    https://www.youtube.com/watch?v=rOEuAXoNwqU&feature=related

    sledovat od 03:07 :))) kto chce moze si to cele pozriet aj s celym iKufrikom

    v skole bolo vzdy nieco na to, aby sa “lepsie ucilo”,

    dedo jozef ale grifikom na nu pisal :)
    … na zosity rodicia nemali ….

    #337589
    martin.zlek
    Účastník (Participant)

    Ja použivam iPad v škole píšem doňho všetky poznámky okrem matematiky, angliny a nemčiny a je to určite lepšie ako písať rukov a hlavne ked chýbam tak nieje problém aby mi spolužiaci poslali poznámky mailom…

    #337597
    Lukáš Raynor Majer
    Účastník (Participant)

    Ja použivam iPad v škole píšem doňho všetky poznámky – ja som ťukal do macbooku :-)

    a hlavne ked chýbam tak nieje problém aby mi spolužiaci poslali poznámky mailom – tak tak, nenahraditeľná pomoc, raz ked som dlhšie chýbal v škole z dôvodu choroby, tak som nemusel veľa prepisovať a dobiehať, ono tie poznámky si možeš nechať posielať aj priebežne, cez chorobu, a pod perinkou s tabletom/notasom sa aspon trochu učiť :-)

    #337600
    martin.zlek
    Účastník (Participant)

    Tak a hlavne namiesto 5 zošitov berem iba iPad plus apple wireless keybord a mám to všetko pokope v Evernote a synchronizuje sa mi to s počítačom…napr. unás v triede píše na notebookoch asi 12 ľudí…určite to má budúcnosť :)

    #339885
    fanthomas4
    Účastník (Participant)

    a ako píšete poznámky z takej chémie, kde sú vzorce, alebo z matiky? teda za predpokladu, že ešte máte také predmety :D

    #339891
    martin.zlek
    Účastník (Participant)

    Chémiu nemám ale matiku píšem normálne dozošita :)

    #339894
    poper
    Účastník (Participant)

    su programy, ktore na to maju
    myslim ze onenote na ipad

    #341169
    speedsport.sk
    Účastník (Participant)

    Ja osobne som nevidel žiadnu výhodu v iPade. Videl som to ako zbytočnosť, ktorá je tu naviac. Ale musím povedať, že pre využitie v škole v tom vidím veľký potenciál. Sám som ho začal používať, aplikácii je fakt neskutočné množstvo, platené sú samozrejme vymakanejšie.

    Oceňujem hlavne Pages a prepojenosť, praktickosť a teším sa na deň, keď bude väčšina učebníc v iPade ;)

    #341429
    Viliam15
    Účastník (Participant)

    Tak ja osobne som na strednej škole a rád by som prijal iPady aspoň aby mi ho učitelia dovolili používať na hodine pretože aby škola rozdala “drahé” iPady žiakom tak to je asi tak nonsens . Určite by ma to viacej bavilo si písať poznámky na tablete alebo notebooku a nevláčiť do školy 10kg učebníc .

    #341835
    speedsport.sk
    Účastník (Participant)

    Aby ti to aspoň v škole povolili používať, na to sa obráť na Radu školy, aby ti to pretlačili :)

    S tými učebnicami je to veľká pomoc, ale na druhej strane, škola musí sama vyvinúť iniciatívu lebo tie učebnice musíš nejako dať do elektronickej podoby. Ministerstvo školstva vytvorilo portál eaktovka.sk, kde by mali byť postupom času všetky učebnice, ktoré sa v školách používajú. Táto stránka už funguje nejaký piatok, no tie učebnice, ktoré tam sú narátate na prstoch dvoch rúk ;)
    Myslím, že cez našu vládu sa takéto projekty len ťažko dostanú do praxe – iba ak by na tom niekto vedel pekne zarobiť :)

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.