iPad 2 display bleeding – presvitanie podsvietenia

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware iPad 2 display bleeding – presvitanie podsvietenia

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 54 )
  • Autor
    koru
    Účastník (Participant)

Nevidim tu nikde temu o tomto probleme a pritom je to vselky problem iPadu 2.

Skuste si vytiahnut podsvietenie naplno a dajte si ciernu obrazovku, napr pri startovani ipadu alebo v safari si dajte zobrazit zalozky a vsetky zavrite.

Problem je, ze na niektorych miestach pri okraji presvita podsvietenie, videl som vcera v predajni, ze sa zopar ludi vratilo a reklamovalo tento problem, na google si o tom najdete viac, problem je tu uz od zaciatku distribucie iPadu 2, predpokladam, ze vznika preto, ze cely iPad 2 je velmi tenky a bocne podsvietenie displeja svieti aj nad dispej a tak vznika tento defekt.

Ak niekto nevie o com pisem, tak zopar foto:

http://www.selikoff.net/wp-content/uploads/2011/03/IMG_1903.jpg

http://www.iphonewzealand.co.nz/wp-content/uploads/2011/03/bleeding.png

http://i198.photobucket.com/albums/aa212/rogue732/3eaf7014.png

Bol si niekto vcera kupit iPad 2? Mate tento problem? Prip ma niekto skusenosti, ci to slovenske Apple servisy vyreklamuju?

koru
    Účastník (Participant)

Doplnim info, v jednom clanku sa pise, ze:

I’ve been told — off the record — that the iPad 2 display manufacturing problems have been identified and at some point Apple will be shipping product with no defects

cely clanok:
    http://www.cultofmac.com/if-your-ipad-2-has-display-problems-do-not-return-it-heres-why/87197

Stale nikto nenapise, ci ma podobny problem na iPadoch u nas predavanych od piatku?

nopl
    Účastník (Participant)

Toto nie je problem len nového ipadu 2, ma to aj iPad 1, iPod touch, …

Sauron3
    Účastník (Participant)

nič dokonalé neexistuje ani nikdy nebude :) až tak to zasa nevidno len v tmavom prostredí na čiernej inak v pohode…

koru
    Účastník (Participant)

Kazdopadne je to defektny displaj sposobeny chybou vo vyrobe – cital som komentar niekde od niekoho z Wistronu (tiez vyrobca/skladatel dielov ako Foxconn) a vraj takyto displaj s presvitajucim podsvietenim vracaju dodavatelovi :) a Apple to pusti do predaja, to mi je na tom divne… :(

polo
    Účastník (Participant)

Ano, mam to aj na iPade 2 16 GB WiFI kupovanom v „m….e“ v BA.
    Zatial som to nereklamoval, a neviem ci to vôbec urobim….

lukiboy
    Účastník (Participant)

Apple nieje v sucasnej dobe schopny produkovat iPady s displejmi, ktore by niektorou vadou neboli postihnute. O chybe vedia. Treba pockat a neskor vyreklamovat.

Adrian91
    Účastník (Participant)

preto sa neoplatí kupovať hned po vydaní. Treba počkať cca 4 mesiace

nopl
    Účastník (Participant)

Je to jedno kedy ho kupis. A nie je to vadnym displejom. Proste je to taká feature, a vidieť to je naozaj len v tme a na čiernom displeji a uvidis že s reklamaciou nepochodis

lukiboy
    Účastník (Participant)

Adrian: Oplati sa kupit vtedy, kedy chces ty, nie vtedy, kedy by sa „malo“.

nopl: Americky novinar (cultofmac.com, clanok hladat nejdem) tuto vec riesil. Genius mu vymenil kus za kus s rovnakou vadou. Poziadal ho o vymenu. Dalsi kus mal rovnaku vadu, ale v mensej miere. Genius na druhu reklamaciu odpovedal standardne. Bud vratia peniaze, alebo opat kus za kus.
    Takze, co sa neda reklamovat a nieje chyba?

McJobs
    Účastník (Participant)

Aj ked si kupite predrazene „LED“ TV od Samsungu tiez to ma hnusne nerovnomerne podsvietenie. Cim vacsia uhlopriecka, tym sa to viac prejavuje. Bohuzial toto je vlastnost EDGE LED podsvietenia, a nikdy to podsvietenie nebude na 100% rovnomerne

koru
    Účastník (Participant)

Preto treba kupit plazmu…

Ale tu je pointa ze na iPad1 takyto problem nikdy nebol (vo vacsej miere), pri iPad2 je stale..
    Ak ti to nahodou niekto nevyreklamuje, netreba sa bat a riesit to sudnou cestou, sudny znalec da do posudku, ze to je chyba vyroby, lebo to je chyba vyroby :)

Ja tipujem, ze je to dosledok tych 9mm kolko ma iPad2 hrubku, nedari sa nastavit podsvietenie tak aby nesvietilo ponad panel. Nuz ale hlavne, ze je to „really cool“ v ruke ako povedal Steve :)

@lukiboy

ten link je v druhom prispevku v tomto threade.

Problem s vymenou casom je, to co sa rozobera v inej teme, ze ci pri vymene dostanes novy kus alebo refurbished..

nopl
    Účastník (Participant)

Koru: ja mám iPad 1 aj iPod touch 2g,3G,4g a na všetkých zariadeniCh je táto feature. Na iPhone 3GS a 4g nie. Takisto Napr na opice touch 4g ak pritlacis silnejšie displej v hornej časti tak sa objavia flaky.

koru
    Účastník (Participant)

Reklamuj to..

KONECNE dobra sprava, takze tieto chybne displaje su tie, ktore boli od LG. Apple uz presla na displaje od Samsungu.

oplati sa precitat, uz len preto aby ste vedeli, ze to je chyba a da sa reklamovat:

http://www.appleinsider.com/articles/11/05/06/light_leaks_with_lg_ipad_2_displays_make_samsung_apples_new_primary_supplier.html

petiar
    Účastník (Participant)

Ja mám na iPhone dve svetlé machuľky, viditeľné na bielom pozadí (napr. čistá stránka v Safari). Sú asi 1cm od horného okraja displeja a vzdialené od seba tiež asi 1cm. Ale na funkčnosť to nemá vplyv a že by som kvôli takejto hlúposti prístroj reklamoval mi ani nenapadne. Hoci by ma vážne zaujímalo ako sa tam objavili, reklamovať to nepôjdem, veď to je somarina podobne ako to presvitajúce podsvietenie. Zvyknete si. ;-)

nopl
    Účastník (Participant)

Jj, a hlavne ked to podsvietenie vidíš len v tme na čiernom pozadí s vyšším jasom

koru
    Účastník (Participant)

Chybu podsvietenia vidno aj pri beznom osvetleni v miestnosti a pri nastaveni jasu na 50%, bolo to vidno v predajni kde predavali iPad2.

Este jeden link co stoji za precitanie: http://www.ohryzok.sk/apple-zvazuje-noveho-dodavatela-podsvietenia-pre-ipad-2/

Blind10
    Účastník (Participant)

Bol to uz niekto reklamovat? Ako ste dopadli?

Man
    Účastník (Participant)

Aj mna by to zaujmalo lebo ja to chcem dat reklamovat…

eFkoOo
    Účastník (Participant)

podla mna nereklamovatelne :/

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 54 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.