Inštalácia OS bez dvd – 10.6

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Inštalácia OS bez dvd – 10.6

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 21 až 38 (z celkového počtu 38 )
  • Autor
    titinius
    Účastník (Participant)

to dex:
    aha, to som rad ze som taky chapavy :D
    ale mam strach , ze ak spustim xyz aplikaci, alebo popripade nieco narocne, a CPU aj GPU pojde povedzme na 70% (sucasne) tak sa mi MBA asi premeni na 5dcl roztaveneho hliniku :D hh
    vsak to notebooky nebudu mat sancu chladit, ked teraz ledva zvladaju chladenie CPU ,,, ci ako je to,,??

a co je to ten „kernel“ ?? pisali tam ze sa zameraju na riesenie rozdelovania uloh priamo na kerneli,,,

dik

tomco
    Účastník (Participant)

Kernel je uplne jadro celeho OS. Je to nieco ako najnizsia uroven celeho OS z ktorej idu dalsie veci. Cize ak je nieco zabudovane v kerneli, znamena to, ze je to uz v samotnom jadre a nepouzivaju sa na to nejake dalsie rozsirenia, kniznice a pod. tak laicky povedane. Cely MacOS X je zalozeny na FreeBSD a ten ma velmi blizko k linuxu.

skep10
    Účastník (Participant)

takze zato sa da dobre programovat v kerneli.stryko na nom spravil bezpecnostni program ktory ked zapnes tak sa ni nenastartuje pocitac ale jeden bezpecnostni mod kde musis zadat heslo.takze ked ti ukradnu maca tak musia dat heslo.zlodej si pomisli ze treba meni hdd tak ho vymeni ale ho to nepusti az len po zadani kodu lebo je to naprogramovane na maticnej doske.takze komputer moze zahodit. teraz skusa nieco take aj s detekciov tvare ale este to nema hotove nema na to cas.

titinius
    Účastník (Participant)

heeeej, to je pecka :)
    len keby to este tak ti debilni zlodeji vedeli, ze notebook s jablkom sa neoplati ukradnut !!

aha, takze vlastne , ked pisali ze budu menit nieco v kerneli, znamena to ze Snow leopard nebude len taka nejaka nadstavba, ale vlastne ciastocne prerobili vsetko od zakladu, ano,,,?… to je pekne,,,
    a ak to ma vsetky tie vyhody a vylepsienia ako sa dozvedam, tak to bude dost pecka,,, !
    este by ma zauimalo ze o kolko sa zmensi OS X co sa miesta na HDD/SSD tyka, pri mojich 64Gb je to dost potesujuca sprava, ze sa bude zmensovat:)

bawy
    Moderátor

Skep10: neviem, či to je presne to čo opisuješ, kernel sa nenachádza v prázdnom macu, ale az po nainštalovaní OS na HDD, takže keď je ta ochrana v kerneli, tak naozaj stačí vymeniť HDD a ochrana je preč.
    Jedine, že ti tu ochranu dal do EFI, vtedy nepomôže ani výmena HDD.
    Malo by to tak byť :D

skep10
    Účastník (Participant)

BAWY:presne tak je to v efi vies ja sa do toho dajk extra nevyznam ja neprogramujem ale fotim:D
    ale viem ze nadaval na 10.6

ervin11
    Účastník (Participant)

tomco: vetou „Cely MacOS X je zalozeny na FreeBSD a ten ma velmi blizko k linuxu“ by si asi nasr…dil vela BSD-ckarov a aj linuxakov. FreeBSD a linux nemaju spolocne absolutne nic, snad len ze je to *NIX-ovy system. Kernel je vlastne jadro (systemu), a ma ho mimo ine aj Windows.

skep: v kerneli sa neprogramuje… :) To ako by si povedal, ze programujes napr. vo Finderi (alebo na Windowse napr. v Exploreri). Jadro systemu nesluzi na nic ine, iba na spristupnenie systemovych zdrojov a spustanie programov. Toto je jeho primarna funkcia. Tie tvoje fantazie co pises su totalny blud, v ktorom si odporujes sam sebe. Mam na mysli vetu „V kerneli spravil bezpecnostny program…“, dovod vid vyssie v tomto odstavci.

Sorry, ale uz som sa neudrzal… :)

ervin11
    Účastník (Participant)

titinius: nie, nemas pravdu, ze vsetko prerobili od zakladu. Prave ze neprerabali nic. Nepridavali sa ziadne nove funkcie, len sa optimalizovali povodne. Podla mna sa toho nedozvies vela, pretoze optimalizacia jadra pozostava iba z toho, ze vsetko (mozno) pojde rychlejsie a spolahlivejsie (co ale zarucene nie je).

A preco by sa neoplatili mac-y kradnut? Snad neexistuje taky macbook (intel), ktory by nesiel „prerobit“, prinajhorsom vymenit disk… Prave ze macy su zrejme lukrativne prave pre zlodejov…

Aleks
    Moderátor

skep, to mi trochu pripomína Patrika hekera :)

titinius
    Účastník (Participant)

ervin11.
    vychadzal som z toho ze sa to da zakodovat a ani vymena HDD/SSD nepomoze, tak preto som napisal, ze by sa im to neoplatilo,,,

no ale ked chcu vyrazne znizit „objem“ OS X na HDD/SSD , tak predsa musia veci prerobit, nemozu len tak vymazat polku systemu :D nie ??… :)
    a ked raz napises program napr v paskali :D alebo v cecku napr na vyrkreslenie kruhu, tak sa len tak neda „zmensit“ z 50 na 25 riadkov :) optimalizaciou, alebo ano ?…
    to som teraz zabil cisto len ten najhrubsi priklad co ma napadol :)
    proste to chapem skor tak, ze museli zvolit uplne inu strategiu programovania, alebo tak nieco,,,
    pocul som ze tomu vyznamne napomohol iPhone, prave pre ktory museli komprimovat OS aby to ten telefon zvladal a tak dostali zaklad pre „komprimovane“ programovanie,,,

mozno ze to chapem UUPLNE zle,,, len pisem ako si to predstavujem,,,,

naconazov
    Účastník (Participant)

to titinus : musím povedať, že skeps má pravdu, skús tu na macblogu pohladať app proti kradnutiu macbookov a skoč sa pozrieť na stránku vývojarov toho programu a zistíš, že je to možné, nechce sa mi tu rozpisovať ako to funguje ale proste taká app sa predáva a rozmýšlam, že si ju aj kúpim.

titinius
    Účastník (Participant)

no hej :) ale naco Ti bude ??
    ktory zlodej vie ze ju tam mas , resp ktory vie ze to vobec existuje ??:) alebo si nalepsi nalepku na book „nekradni neda sa zapnut ani po vymene HDD!“ ??
    a pochybujem ze po zisteni ze mu je nanic , by Ti ho vratil ,,,

skep10
    Účastník (Participant)

to titinus:nemusi sa ti ten macbook ukradnut ale ked si niekde doma s kamaratmi a si nevsimas vsetko ked je dajaka party:D.tak sa ti moze stat ze sa ti niekto s kamaratov hrabe v pocitaci ja osobne to nemam rad:Da ked mas tu ochranu tak ti ho neviem zapnut:D

titinius
    Účastník (Participant)

nooo, to ani ja nemam rad,,
    ale ked zisti ze to pyta heslo, tak si ho vypyta, a co mu poviem, sory bracho ale nedam Ti ho,,, to by sa nasrali.. :)
    ale chapem co myslis , ak mas takych menej znamich kamaratov doma tak hej, je to vyhodne,,,

naconazov
    Účastník (Participant)

nie tu app, môžeš aktivovať a app ti bude v nejakom intervale kontrolovať čo zlodej s macbookom robi + dajú ti ip adresu kde sa zrovna nachádza a ak máš kameru tak ti zlodeja aj cvakne a budeš mať jeho fotku, je to podla mňa dosť len neviem na kolko by si pochodil u policajtov s ip adresou zlodeja.

raul
    Moderátor
    titinius
    Účastník (Participant)

ja mam iAlertU programik :)
    registruje aj fyzicky pohyb notebooku, takze ked ho „locknete“ tak sa s nim nemoze ani hybat ani ho zapinat, resp pokial nemate spravne heslo :)
    ak nieco porusite, tak vas to odfoti a zacne to hulakat jak dive (podla nastavenia hlasitosti)

tomco
    Účastník (Participant)

ervin: tak samozrejme mozeme zachadzat do detailov ale kostra a fungovanie je velmi podobne. samozrejme ze kernel ma aj win. kazdy jeden OS ho musi mat :-) tym som len chcel povedat ze vela veci, ktore clovek vidi v linuxe najde podobne aj v mac os a uz len napriklad terminal je maximalne podobny kedze mac os vyuziva myslim BASH :-)

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 21 až 38 (z celkového počtu 38 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.