iMac 21,5″ vs Mac Mini

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware iMac 21,5″ vs Mac Mini

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Autor
    peace_love_empathy
    Účastník (Participant)

Cavte, potrebujem radu ohladom kupy maca. Mam dve moznosti:
    1. Zakladny iMac: http://www.tracocomputers.sk/1280825067/imac-215-25ghz-quad-core-i5/
    2. Mac Mini tiez zakladny model, ale uz s HD 4000 + LG 237 IPS monitor + magic mouse + wirelles keybord
    Prva moznost vide na 1150€ – 120€ poukazka na prislusenstvo, takze 1030€
    Druha moznost: ratam s tym ze novy mac mini bude stat cca 640€-5% studentska zlava= cca 600€ + 140€ MM a klavesnica + 166€ monitor. Spolu to je cca 900€.
    Pouzivat ho budem hlavne na office, internet, itunes a jednoduchsie upravy fotiek. Na mac mini ma laka USB 3.0 a moznost vymeny HDD za SSD. Ktory by ste mi odporucili?

inspektorko
    Účastník (Participant)

Na Tvoj ucel postaci aj ten mac mini, ale ak by si pockal a chcel iMac, tak si myslim, ze novy predstaveny iMac je krasny , ma USB 3.0 atd. a mna laka napr.ze display ma o 75percent nizsiu odrazivost, zakladny je za 1300USD, co bude u nas predpokladam do 1400EUR, ale musel by si pockat do decembra, v horsom pripade do januara 2013.

peace_love_empathy
    Účastník (Participant)

No ten novy imac je uzasny, ale cena je moc vysoka. Ide mi hlavne ci bude velky rozdiel v rychlosti medzi imacom a macmini bez SSD kvoli procesoru a este ci je velky rozdiel v grafickych kartach u tychto modeloch.

mynick
    Účastník (Participant)

ja som si zadovazil imac, max spokojnost :)
    keby sa rozhodujem teraz, pockam kedy dorazi new imac a tu stovku navyse kadejako naskriabem :P

peace_love_empathy
    Účastník (Participant)

keby to bola stvoka tak hej, ale tri stvoky je uz dost :D

majdy
    Účastník (Participant)

No, ja by som si kúpil nový iMac :)
    Ale ty niesi ja, takže, ak kúpiš Mac Mini a dáš tam SSD, bude rýchlejší ako iMac aj s rýchlejším procesorom, proste ani keď si kúpiš neviem aký výkonný procesor, nezrýchli tak bežnú prácu ako SSD disk.
    Ku grafikám, mali by ti stačiť obe na to čo potrebuješ úplne v pohode, poprípade v predchádzajúcom Mac Mini je silnejšia grafika v tej lepšiek konfigurácií a bude aj určite za dobrú cenu a tiež by postačoval na všetko čo potrebuješ aj jeho procesor, jedine prídeš o USB 3.0 ale o to môžeš prísť aj ak si kúpiš predchádzajúci iMac.

peace_love_empathy
    Účastník (Participant)

Poprosim este nejake rady :). Tento tyzden musim mat uz kupeny jeden alebondruhy a stale som na vaskach

majdy
    Účastník (Participant)

Záleží hlavne od teba čo chceš. Ja ak by som mal kupovať, určite by som nešiel do toho iMacu.

Podľa mňa by sa ti najviac oplatilo kúpiť Mac Mini a dať tam SSD, poprípade vo výpredají predchádzajúci model ak by bol za dobrú cenu, dáš SSD a ušetríš peniaze, alebo kúpiš kvalitnejší monitor.

peace_love_empathy
    Účastník (Participant)

Tak dnes objednany mac mini :). Vo stvrtok by mal byt doma :).

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.