Grafika v Mac Pro

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Grafika v Mac Pro

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Autor
    Príspevky
  • #56330
    XorMultiPleXus
    Účastník (Participant)

    caute,

    som unaveny pc win programator. Chem si kupit mac pro. Len problem je ze robim 3d grafiku (opengl/directx) a potrebujem v kompe najnovsie kusky. Chcel by som sa spytat ci niekto nevie, ze ak si kupim mac len so zakladnou ati 2600xt a do druheho slotu dam hocijaku pc grafiku, tak ci mi normalne pojde mac os (samozrejme bez tej pc grafiky) a ked cez boot camp dam windows, ci mi pojde na pc grafika? Lebo na 24″ monitor 8800 gt je pomala.

    Dik

    #117419
    Anathos
    Účastník (Participant)

    K tomu opengl/directx sa neviem plne a kompetentne vyjadrit, necham to pre profesionalnych grafikov.

    Pod windowsom pojde vsetko, ako na normalnom PC (opengl/directx), boot camp sprostredkuje ovladace potrebne pre vsetky HW komponenty MacPro.

    A to kto ti povedal, ze GeForce8800GT je pomala pre 24″ monitor?

    Je tu este moznost Nvidia QUADRO FX 5600 s 1,5GB RAM, ktora by mala zvladnut vsetko, no potom je k tomu aj ta cena primerana.

    #117421
    durotrulo
    Účastník (Participant)

    To zaujima aj mna, zatial som nasiel nasledovne:

    “For using Windows through BootCamp some people round here have reported success with ‘PC’-Graphics cards.
    If I remember correctly The Hatter uses a Nvidia 8600 in his Mac Pro for Windows and a Apple-Nvidia 7300 for OSX. The main difference between PC and Mac cards is that Mac cards uses EFI instad of BIOS on the cards.”

    alebo

    “some non-mac cards that should still boot on Vista will cause Mac OS X not to boot.”

    alebo

    “Well, in theory, you should be able to use any PCI-Express EFI Graphics card in it. Thats the theory anyway, but then you have the problem of the driver support, but at a guess, any ATI or Nvidia EFI card will work, or could be made to work quite easily. ”

    (zdroj: apple forum)

    #117439
    Anathos
    Účastník (Participant)

    Tak ako pisu, rozdiel EFI vs. BIOS.

    Ja som uz tiez nad tym rozmyslal a teoreticky to moze ist. (pekne by sa usetrili peniaze) Mat “stock” povodnu graficku pre MacOS X a potom tam dokupit “PC” graficku kartu pre Windows, kde by sa pouzili klasicke NVidia a ATI ovladace zo stranky vyrobcu.

    Ale aj tak by sa mi ta kombinacia nepacila :( Ked uz kupujem pocitacovu vybavu v hodnote okolo 100-120tisic, tak par tisic navyse ma zezabije.

    #117441
    dex
    Účastník (Participant)

    Chápem, že si programátor, ale bohužiaľ toto: “Lebo na 24″ monitor 8800 gt je pomala.” nie je pravda. Vlastne je to strašná somarina, sorry, no offence.

    #117442
    durotrulo
    Účastník (Participant)

    no ale zaujimave ze uz neponukaju (apple.at) ATY, RadeonX1900 512 MB, tu som kupil s novembrovym modelom, je tam ako option NVIDIA GeForce 8800 GT 512MB GDDR3 [+ Eur 180,00], co si myslim ze je celkom v pohode.

    #117443
    crumar
    Účastník (Participant)

    durotrulo:
    Lenze ta GF8800 udajne na starsich Mac Pro pocitacoch nie je funkcna, takze bacha.

    #117445
    dex
    Účastník (Participant)

    Nie údajne, je to tak. Ale objavili sa rumors, že NVidia začne 8800 vyrábať aj pre predjanuárové Mac pro…

    #117446
    XorMultiPleXus
    Účastník (Participant)

    dex: “Chápem, že si programátor, ale bohužiaľ toto: “Lebo na 24″ monitor 8800 gt je pomala.” nie je pravda. Vlastne je to strašná somarina, sorry, no offence.”

    Toto je pravda len pre nizke rozlisenie, ked das nativne 1920×1200, mas smolu ak mas narocnu scenu, napr. moc sa vyuzivaju shadery. Najjednoduchsie sa to da vidiet na hrach crysis – to nehrozi aby sa hybalo, bioshock – urcite to ta 8800gt zvladne bez problemov, problem je vsak ze ked sa kuknes pod “kapotu” tak crisis robi vela veci realtime a bioshock to ma predpocitane. Ale to o inom.

    Mna by este zaujmalo, ci ked dam do druheho pci express 2.0 slotu win graficku, tak ci mac os bude fungovat, alebo ci sa tento slot da vypnut. Netusi niekto?

    #117450
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Pokial ja viem, netreba ten slot nijakym sposobom vypinat, staci mat napojeny monitor na kompatibilnu graficku kartu. Druha (nekompatibilna) je necinna.

    Ked restartujes do Windows, pouzijes ktoru chces, napr. inu v druhom slote. Je fajn mat monitor s dvoma DVI vstupmi a napojit ho na obidva graficke karty, aby si stale nemusel prepajat kable.

    #117452
    XorMultiPleXus
    Účastník (Participant)

    no ked toto bude fungovat, tak si kupim maca ;-), a potom posledna vec je ci nebude problem pripojit graficku k zdroju ;-)

    #117457
    Dominik Balogh
    Účastník (Participant)

    Redukcie na molexy/PCIE konektory sa daju bezne kupit, naviac zdroj v Mac Pro je nadimenzovany na plnu vybavu, cize aj 4 graficke karty. O jeho vykon by som sa nebal.

    #117467
    XorMultiPleXus
    Účastník (Participant)

    super, takze uz len behnut do obchodu ;-), inak skoda ze sa neda konfigurovat cez web jak na usa strankach, ale to je uz iny pribeh ;-)

    #117486
    Macker2
    Účastník (Participant)

    Ale da sa ja som si nedavno takto kupil v SWP. Mac Pro, ktory som si nakonfiguroval. Respektive kludne si nakofiguruj na apple.xy a posli to svoju predajcovi taky Mac ti spravi.

Zobrazuje sa 14 príspevkov - 1 až 14 (z celkového počtu 14 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.