GPU novych iMacov ma vazne HW problemy!

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware GPU novych iMacov ma vazne HW problemy!

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Autor
    Príspevky
  • #55536
    Oriesko
    Účastník (Participant)

    Bohuzial iba den po zverejneni tohto podozrenia

    http://www.appleinsider.com/articles/07/11/08/freezing_imacs_may_be_victims_of_hardware_not_software.html

    som sa na vlastnej kozi presvedcil, ze tento problem skutocne existuje. Mam nainstalovane vsetky aktualizacie (ohladom ovladacov grafiky boli vydane 2 za posledny tyzden). Uz vyse mesiac sa mi nestalo, ze by GUI zamrzlo, predtym sa mi to stalo asi 3x.
    Vcera vecer vsak po nikolkohodinovej praci u kompu zapnem FrontRow a asi v polovine prehliadania jedneho setu fotiek nahle v ciasti obrazu neorganizovany graficky chaos. Na kazdej fotke inny. Vyskocim z prehliadania a cely FR je akysi dodrbany. Chybaju casti grafiky, ine su prekryte chaotickou mozajkou. Spustim video, kazdych cca 10sec je na asi sekundu prerusene spektakularnym farebnym prebliknutim. Pekne, ale dakujem :-(
    Vratim sa z FR do systemu, na niektorych miestach GUI su podobne graficke zmetky. Zavolam Dashboard, iStat widget je dodrbany cely. Ked sa mi ho po chvili obracani podari zobrazit, teplota GPU je okolo 55 stupnov, Power Supply 60. Nic vynimocne.

    Znechuceny som to nechal tak a isiel spat, comp som nechal bezat. Rano (pretoze celu noc bol zhasly display) su teploty o mnoho nizsie a vsetko funguje ako ma. Lenze ako vidno, az teploty stupnu, bude GPU opat v <>! :-(((( A to nechcem domyslat, ked bude v lete vonku 30 stupnov! Zasrane ATI! Mam nastastie 3rocne AppleCare, takze chalani budu menit, ak nevyriesia softwerovo, no dufam, ze v takom pripade ASAP vymenia tie pojebane ATIny komplet za ine!

    #112090
    mackie
    Účastník (Participant)

    Da sa to aj bez slovnika 5-tich slov….

    #112102
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Presne. Neviem čo tu buzeruješ ATI. Je to vina Apple, že tam dal pobebané komponenty. Tie nové iMacy sú totálne na prd. Nemal si si ho kupovať. ATI karty v predošlích strojoch a v ostatných Apple počítačoch sú v poriadku.

    #112453
    Oriesko
    Účastník (Participant)

    Velmi pekne dakujem za vase fundovane nazory, pani a ponizene kvitujem svoj emocionalne podbarveny slovnik.

    V diskuziach na zahranicnych foroch vsak zaznieva, ze problem mozno nesuvisi s prehrievanim. Aj mne sa zda, ze 55 stupnov na GPU Diode nie nic extremne.
    Mozno napokon nove iMacy nebudu “totalne na prd” a bude skor na mieste trocha “pobuzerovat ATI”. Uvidime. Aj tak vam dakujem.

    #112471
    jurosik
    Účastník (Participant)

    mne presne toto robilo davnejsie na pccku, tiez to bolo prehrievanim… avsak v mojom pripade stacilo povysavat niekolkorocny prach a grafika fungovala ako nova…

    drzim palce aby to slo vyriesit softverovou cestou…

    #112472
    nemo
    Účastník (Participant)
    #112487
    wink
    Účastník (Participant)

    Zdravim. Kedze sa ten update tyka iba iMacov s Ati2600Pro tak by ma zaujimalo ako su na tom tie najnizsie modely s Ati2400XT, ktora ma podla spec vyssie takty cize by teoreticky mala dosahovat aj vyssie teploty, alebo to bol problem len Ati2600Pro a zakladne modely tymto neduhom netrpeli?

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.