Find My Mac nasiel cloveka, ktory ma moj kradnuty MacBook Pro

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Find My Mac nasiel cloveka, ktory ma moj kradnuty MacBook Pro

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 32 )
  • Autor
    Príspevky
  • #90284
    LackoB
    Účastník (Participant)

    Zdravim,
    tak moj kradnuty MB Pro, ktory mi ukradli pred tromi tyzdnami v Prahe sa nasiel pomocou toho, ze som na nom mal zapnutu sluzbu Find My Mac. Clovek sa mi hned ozval, s tym, ze ho kupil. Uz nechcel ale prezradit od koho a ked som mu napisal, ze to je hlasene na policii tak uz sa prestal ozyvat.
    Jedna sa, podla ceskeho prava (zijem v CR), o paragraf o zatajeni cudzej veci. Clovek, ktory ma moj pocitac sa vola Daniel Korcek, https://www.facebook.com/DJ.Dances

    Chce sa so mnou dohodnut, ja od neho ale chcem, aby mi prezradil, od koho to kupil, pretoze zlodej vzal cely moj batoh, kde boli doklady a osobne veci. Na policii mi povedali, ze ked sa stane to, ze sa na ten pocitac prihlasi niekto, a budem vediet, ze kto to je, mam to ihned hlasit na policiu v CR.

    Ako mam teraz podla vas postupovat? Som zial v zahranici a do CR pridem az 1.12.
    Diky za odpovede,
    Zdravim
    LB

    #336653
    maiob
    Účastník (Participant)

    Ci ukradol alebo neukradol ma ho on podla mna treba ho nahlasit a ak nechce problem tak na policii vsetko vyklopi

    #336654
    LackoB
    Účastník (Participant)

    Ja ho nahlasim az sa vratim, inak by to mohla urobit za mna druha osoba, alebo moj kamos alebo moja zena.
    Nasiel som aj jeho bydlisko, mam jeho telefon, meno, priznanie, vsetko.

    #336655
    maiob
    Účastník (Participant)

    no tak ako treba to riesit, ber to tak ze keby sa to stane tebe ze si na tej druhej strane nikto nebude brat ohlad na to ze ty si to len kupil

    #336656
    Common
    Účastník (Participant)

    okamzite to nahlas, ci uz ty, alebo rodinny prislusnik, cim dlhsie budes cakat, tym vacsia sanca, ze ten macbook uz poputuje niekde inde..

    #336659
    bawy
    Moderátor

    Neviem odkiaľ si zobral záruku, že on nie je zlodej, že on to len kúpil :-)

    #336661
    q0s
    Účastník (Participant)

    Aj keby on nebol zlodej,ze to fakt len kupil..Hold,musis cakat,ze ked kupujes nejake veci,ci uz telefon alebo notebook, mac bez prislusenstva,ze tam moze byt zadrhel..Dufam,ze ho dostanes naspat..A ten,co ho ma,je uplne jedno,ci je zlodej alebo ho kupil.Je unho,to je podstatne,takze ma smolu.Daj vediet ako si dopadol

    #336662
    Common
    Účastník (Participant)

    neviem ako to maju chlapci v cechach ale na slovensku ti viem z vlastnej skusenosti povedat, ze podla vysky skody by sa toto riesilo ako precin kradeze, cize by to mal na starosti vysetrovatel PZ, v pripade ze by to bolo riesene na skratenom vysetrovani mal by to na starosti povereny prislusnik PZ, kazdopadne v pripade zistenia novych skutocnosti by som ja osobne kontaktoval toho policajta kde si bol na vysluchu, resp. kde si podaval trestne oznamenie…

    #336666
    LackoB
    Účastník (Participant)

    Ale aj ked ten MacBook poputuje dalej, stale je zamknuty a nikto ho nerozbeha. Okrem toho, on bude musiet vysvetlovat na policii. Nahlasim to, ale neverim, ze ho este uvidim.

    #336667
    Common
    Účastník (Participant)

    daj im vsetky udaje co mas, sprav screeny, oni si ho velmi rychlo vylustruju, poslu tam operativu, popripade obvodakov…

    #336669
    LackoB
    Účastník (Participant)

    Kamarat mu volal, vraj isiel mimo Prahu a pride az v pondelok a sa s kamosom mojim stretne, da mu pocitac a fakturu na 1200 Kc, kolko ho vraj stala oprava, kupoval ho vraj ako nefunkcny kus. Za 1200 Kc podla mna nespravia ani diagnostiku, nie este opravu. Co mam teraz podla vas robit? Verit mu, cakat do pondelka, alebo to hlasit? Moja zena je ochotna do toho ist. Boli v tom vaku doklady a osobne veci, okrem pocitaca. Proste neviem, od koho ten pocitac vzal a ako a rad by som to vediet. Ide mi hlavne o tie doklady a karty (kreditky som zablokoval hned), plus tam boli osobne veci, ktore by som rad videl tiez. Dik za kazdu radu.

    #336672
    Common
    Účastník (Participant)

    este kolkokrat ti napisat, ze tam volaj, chod na policiu alebo posli zenu, naco cakas? to si fakt taky naivny?

    #336674
    raul
    Moderátor

    Jasne, posli zenu za neznamym clovekom.

    Policii povedz, nech radsej pockaju doma v bezpeci…

    #336676
    LackoB
    Účastník (Participant)

    No tak da sa aj tak…
    Ja nemozem nikam zavolat som v zahranici a nemam tu to telefonne cislo, ma ho doma moja zena. A odtial, kde som (Angola) by som sa nedoplatil. Takze este raz a naposledy…
    Ano, asi som naivny, preto sa pytam o vase rady. Ma moja zena upovedomit policiu, napriek tomu, ze sa dotycny dohodol s mojim kamaratom, ze sa v pondelok stretnu?
    A dik za normalnu konstruktivnu odpoved.

    #336677
    vlado_bb
    Účastník (Participant)

    Ano.

    #336678
    mynick
    Účastník (Participant)

    urcite to ries cez policiu! Nespoliehaj sa na slovo nejakeho frkana.. Kazdopadne, ak to aj on nebol, ty chces vediet co je s ostatnymi vecami, takze sa policii nevyhnes

    #336679
    dfx
    Účastník (Participant)

    Co mas robit? Vsetko, co nanho mas nech niekto odnesie na policiu. Hlavne maily, kde priznava, ze ho ma alebo kde sa chce dohodnut na comkolvek. Na zaklade toho mu moze policia ten macbook odnat a predvolat ho na vysluch ako svedka. Treba konat, zbytocne je cakat.

    Co sa tyka tej faktury, je to jeho problem, ak nebol macbook pokazeny pred kradezou. Je v jeho zaujme spolupracovat s policiou ako svedok, inak moze byt obvineny z tresneho cinu, lebo si nechava kradnutu vec.

    #336680
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

    Nechaj to na policiu, ale tiez im daj vediet o tejto dohode… Nech sa uz oni rozhodnu ako konat, ale v kazdom pripade ide o kradez dost drahej veci, obchodovanie s nou, neopravnene uzivanie a neviem co este vsetko. Kludne sa moze stat, ze tvoj kamos tam pride, dostane do drzky a este pride o peniaze.

    Podla mna ten navrh dohody a 1200 Korun je iba zamienka na natahovanie casu. Keby sa ten clovek citil podvedeny, tak by sam inicioval policiu aby to riesila.

    Takze odporucam riesit to co najrychlejsie s policiou.

    #336690
    LackoB
    Účastník (Participant)

    tak dik, budem to riesit skrz policiu. super dik za odpovede.

    #336693
    majdy
    Účastník (Participant)

    A priebežne informuj ako pokračuješ, respektíve aspoň ako to dopadlo :)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 32 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.