Downgrade iPad iOS 4.3 GM na 4.2.1 prosim pomoc!!!

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes Downgrade iPad iOS 4.3 GM na 4.2.1 prosim pomoc!!!

• Toto téma obsahuje 59 odpovedí, 17 hlasov, a bola naposledny upravená pred 15 rokmi od raul.
Zobrazuje sa 20 príspevkov - 21 až 40 (z celkového počtu 60 )
  • Autor
    Macker2
    Účastník

denton v roku 2007 som si kupil iPhone first generation … proste tak isto som musel spravit JB a hlavne unlock aby som mohol vobec telefonovat … a garantujem ti ze som tazko proti warez nie len na iPhone ale hlavne na OSX vsetko mam kupene !!! (od ilife cez Adobe DP po 3DStudio max na kupenom win v BC)

kolega si kupil tak isto ojazdeny iPhone 3G (T-Mobile) a tiez som mu ho musel JB kvoli unlockol na O2) proste JB nieje o warez … pleties si dojmy s pojamy

denton
    Účastník

Pojmy si nemylim, stale som jasne proti jailbreaku. Je to vasa velka blbost, ze kupujete locknute iPhony, jasne ste porusili podmienky zmluvy, tak trpte.

mike
    Účastník

denton, z pravneho hladiska s tebou suhlasim, no z praktickeho nie… :)

Kubkooo
    Účastník

Denton: tazko pracujuci developeri ? mas pravdu, preto sa firmy ako zynga alebo EA games topia v prachoch. Samozrejme ze tazko pracuju, vies ake je tazke pocitat tie miliony dolarov ? To da zabrat.

denton
    Účastník

Kubkooo, ak niekomu zavidis jeho zisky, tak to je tvoj problem, ale nedava ti to pravo kradnut aplikacie. Ak sa ti nechce za nejaku aplikaciu platit, prosim, nikto ta nenuti. Ja by som len uvital keby uz konecne ludia prestali kradnut aplikacie a na zaklade toho ako jockerx2 reagoval sa da povedat, ze kradnutie je jeho hlavny dovod pre jailbreak.
    Pre mna je nepochopitelne ako mozu mat ludia problem zaplatit vacsinou euro-dve za kvalitne aplikacie, pricom hocikde inde minaju horibilne sumy (napr. na chlast), vid http://theoatmeal.com/blog/apps

poper
    Účastník

havne ked ich maju na ucte

Kubkooo
    Účastník

Radsej si kupim kvalitnu whisky ako davat prachy za nejaku blbu aplikaciu. Dusevne vlastnictvo – totalna blbost.
    Ja zas nechapem ludi co si kupuju original filmy, hry, hudbu atd. Totalne vyhadzovanie prachov ked je to zadarmo na nete.

eFkoOo
    Účastník

kubkooo:ked zacnes chapat, ze EA a Zynga nie su jediny App Developeri na trhu, ze dusevne vlastnictvo je pre niekoho ovela dolezitejsie ako akykolvek iny papier ci doklad o vzniku, ze keby kazdy mal nazor ako ty, zijeme v svete totalnej anarchie a ze najskor prave ta kvalitna whisky ta robi takto zadubenym a obmedzenim, dospejes a snad pochopis, ako hlupo tvoj post vyznel-pretoto prave na slovensku este nie je iTunes Store-kvoli mentalne zabrzdenym a obmedzenym individuam ako si ty…

PS:tie hry, filmy, hudba atd ktore ako popisujes su na nete zadarmo, su vlastne predmetom zlocinu piratstva-kradeze, ktore by ta vyslo velmi draho, keby sa ciiirou nahodou dostal tvoj HDD do ruk kontrole, ak si myslis ze je to uuuplne v poriadku, ved kto by uz teba kontroloval, a ze tym padom to neni ani zlocin, si vacsi hlupak ako posobis

denton
    Účastník

Kubkooo, ja na teba nenachadzam ani jedno slusne slovo. Vedz len, ze keby nebolo platiacich ludi, tak by si nemal co poriadne stahovat. Vyvoj aplikacii nieco stoji a programatori, grafici a ostatni tiez musia z niecoho zit. Keby si ty bol vyvojar a 90% uzivatelov tvojej aplikacie by vlastnilo piratsku kopiu tak pochybujem, ze by si nadalej krical „dusevne vlastnictvo je totalna blbost“. Ak ano, tak blbostou tu trpis ty.

mjaus
    Účastník

DENTON.
    Co by si povedal tomu ze platby developerom a vyvojarom idu za jedno zariadenie aj viac krat. Napriklad ked ja od niekoho kupim iPhon a ten dotycny si dolozi a kupi novsiu verziu iPhonu. A takto to funguje. Ano mam pouzivany telefon lebo na novy by som v zivote nemal. No a manik od ktoreho som kupil ten hned obratom kupil novsiu verziu. Takze my vsetci prispievame financie na vyvoj vies? Neviem ci by si dokazal kazdy rok kupit novy telefon za 600-700 eciek a predpokladam ze mas aj book takze kazdy rok dalsich 1200-2000 eciek za ten bez toho aby si svoju staru masinku niekomu neposunul. Ze?

Takze moc sa tu do Jailbreaku neobuvaj nakolko ja som tiez moc na vyber nemal aby som zo svojej jazdenky mohol telefonovat – vysraty operatori (nie APPLE)….

Takze moj nazor…

denton
    Účastník

mjaus….co? Ty si tusim niektore veci nepochopil. To co si napisal je uplna kravina. My sa tu bavime o plateni za aplikacie a nie o plateni za mobil. A dalej vyvojari nemaju nic z predaja iphonu ale len z toho, ak si niekto kupi ich aplikaciu (logicke, nie?).
    Ako fakt si precitaj to co si napisal a ak ti to bude pripadat logicke, tak sa chod vyvetrat a precitaj si to znovu :-).

raul
    Moderátor

Naco ho presviedcate? Vzdy sa najde nejaky somar…

igino
    Účastník

raul: a takto stale dookola. Kradnut sa nema. Ono aj po vlozeni originalneho DVD do prehravaca bezi taka reklama, ze „mobil by si neukradol, auto by si neukradol, tv by si neukradol atd, atd… a stahovanie filmov je kradez“. Ale tuto reklamu bohuzial niektori nikdy neuvidia. Ona sa totiz na kopirovanych nosicoch a vo filmoch stiahnutych z webu nenachadza. :-(
    NIekto tu pisal o dobrej whisky. Ono aj taka whisky je dusevne vlastnictvo. Stale je to len prepaleny cukor, ale tu dobru chut, farbu a vonu tomu dava to, ze niekto sa natrapil nad postupom destilacie, uskladnenia, atd, atd. Tak ma prekvapuje, ze tu clovek je ochotny zaplatit, no za aplikaciu nie. To, ze EA prehadzuje peniaze vidlami je smiesny argument. Ono na Slovensku je jednoduchsie zavidiet, pripadne hadzat polena pod nohy niekomu, komu sa dari, ako si z neho zobrat priklad. Co vam vsetkym brani v tom, aby ste vymysleli a vytvorili aplikaciu, ktora bude k niecomu. Ja osobne si s radostou zaplatim.
    K JB ako takemu sa vyjadrovat nebudem. Nikdy som nemal a nemam dovod. To, ze nemozem prenasat data mne osobne vyhovje. Fotky a snimky su MOJE a len MOJE. Prenasat napr. hudbu? Preco? Ja som si za nu zaplatil, je MOJA.
    Info na LOCK screen? AK mam nieco dolezite, zaznacim si to do kalendara a v potrebny okamih sa mi to na LOCK screen objavi aj same.
    Ak potrebujete pouzivat iP v O2, tak si kupte neblokovany iP z druhej ruky. Ak kupite v T-mobile, dajte si ho odblokovat tam. Vsetky tieto cesty su omnoho jednoduchsie a bezproblemovejsie ako spravit JB a nasledne pisat „POMOOOOOOC!!!!! Mam z telefonu obycajny iPod, blby Apple, blbi operatori!“
    Mozno mate na JB iny dovod, ktory ja neviem ohodnotit. Ak taky dovod mate, neberiem Vam to.

Tak a mozte mi zacat nadavat.

RioM
    Účastník

Myslím si, že nemá vôbec zmysel tu diskutovať s ľudmi, ktorí chcú kradnúť softvér. Ak niekto kradne softvér pre iPad a pre iPhone, ktorý stojí väčšinou menej ako hamburger u McDonalda tak je to skôr záležitosť pre psychiatra ako nejaké ušetrenie peňazí. Myslím, že sú asi tak tri prípady:
    .
    1. Na Slovensku existuje dosť ľudí, ktorí neznesú pocit, že dali za niečo viac peňazí ako niekto iní. Takže by nikdy nekúpili nejakú aplikáciu, ktorí si ich kamarát ukradol, pretože by sa cítili hlúpo. Takže musia kradnúť aj oni.
    .
    2. Ešte tu môže byť niekto kto nemá dosť peňazí. Chcel machrovať, kúpil si iPad a teraz je na finančnom dne. A tak kradne.
    .
    3. Ešte sú tu windowsáci. Vyrástli na windowsoch a celé roky kradli softvér. Nikdy ich nenapadlo, že by sa to dalo kúpiť. Takže tí len automaticky pokračujú vo svojich návykoch.

nopl
    Účastník

@kuubko: tak sa najeb z whisky, predaj iPhone (iPod) najeb sa zasa a neotravuj

modemw
    Účastník

Denton:
    Zase to je moja vec ci si ja tam dam jailbrerak. Je to MOJE zariadenie a ked viem, ze to moje zariadenie vie zvladat viacero funkcii vzhladom na jeho hardware tak preco by som si tam nemohol doinstalovat dane programy. Inak, v u.s.a. Bol jailbreak zbaveny nelegalnosti, takze nie je ilegakne pouzivat jaibreak.

mjaus
    Účastník

DETON.

Sorac ale nemyslis ze keby nebolo iPhone a ostatnych zariadeni tak by vyvojari nemali preco a hlavne na co vyvyjat aplikacie???? Myslim ze cim viac zariadeni je tym viac aplikacii je ziadanych…. Toto mi pripada logicke. Ak tomu nechapes ty tak skus spustit aplikaciu bez zariadenia, natoc to na video a zaves na web. Myslim ze budes prvy (a aj jediny) co take nieco zvladne…

ALL:
    Vsetci mate pravdu v tom jedinom ze kradnut aplikacie nie je spravne. Ale ak niekto chce jailbreak neznamena to hned ze chce kradnut aplikacie. Mne napriklad viac vyhovuje dragndrop presuvat hudbu a fotky a SMS spravy z a do iPhone nakolko jailbreak mi vytvori priamy pristup k pameti – a vobec nic som tym nikomu neukradol…. A tak dalej.

Igino:
    nevedel som ze T-mobile na poziadanie odblokuje telefon tretej osobe (cize mne co s Tmobilom nemam spolocne nic – okrem zablokovania telefonu)

denton
    Účastník

mjaus,
    jediny kto tu nechape veciam si ty. Debata bola o plateni za aplikacie a ja som pisal, ze developeri si zasluzia tie peniaze a ze keby nebolo platiacich ludi, keby vacsina ludi len piratila, tak by sa im neoplatilo nic programovat a tym padom by ani pirati nemali co stahovat.
    Na to si ty reagoval nezmysly o tom, ze my zakaznici prispievame vyvojarom na vyvoj nakupom zariadeni. Precitaj si este raz co si napisal na strane 3 a mozno zistis, ze to co si napisal znie tak, ze podla teba ked si niekto kupi novy iPhone, tak si musi vsetky aplikacie znovu nakupit. Mozno si tak nemyslel, mozno nie, to uz neviem (ale ak ano, tak sa nauc nabuduce jasne vyjadrovat a hlavne ku teme). Ale ak si to tak myslel tak vedz, ze ak si kupim novy iPhone, tak vyvojar z toho neuvidi ani cent, pretoze:
    1. vyvojari nemaju podiel z predaja (logicke, nie?) :)
    2. aplikacie sa viazu na moj iTunes ucet, nie na zariadenie

Tym padom tuto tvoju predchadzaju reakciu na mna povazujem za uplny nezmysel, pretoze si reagoval na nieco, co som ja vobec nepisal/nespomenul/nemyslel. Jednoducho si nepochopil temu a potom si trepal blbosti :-)

raul
    Moderátor
    mjaus
    Účastník

raul: dakujem to som naozaj nevedel.

DETON:
    1. Tvoj prvy prispevok k tejto teme je uplne od temy:“na co ti je jailbreak?? chces kradnut aplikacie?“. Skor mi to nepripada ako prispevok ale obvinovanie na co naozaj nemas najmensi dovod.
    2. Ak mas pochybnosti ako pises vo svojom poslednom prispevku: „Mozno si tak nemyslel, mozno nie, to uz neviem…..“ tak sa prosim radsej nevyjadruj.
    3. Mimochodom ja nikde nepisem ze vyvojari aplikacii maju nejake zisky z predaja zariadeni. Len poukazujem na to ze bez zariadeni by boli vyvojari aplikacii uplne zbytocny. A tym padom cim viac je zariadeni, tym viac je uzivatelov a tym viac ludi si danu aplikaciu stiahne. No a cim viac stiahnuti aplikacie tym viac penazi pre vyvojara aplikacii…. A prave preto ako si spravne napisal: „aplikacie sa viazu na moj iTunes ucet, nie na zariadenie“ tak ked svoj telefon predas novemu uzivatelovi ten si vytvori novy ucet v iTunes a zacne nakupovat znova. Ty si kupis novy telefon a aplikacie uz nekupujes lebo si uz raz kupil takze ty si sposobil tym ze si svoj telefon predal dalsi prijem vyvojarom….

Dufam ze si to tentokrat pochopil lebo ak nie je zbytocne s Tebou dalej tu na tuto temu pokracovat.

Ale ak by si moc chcel mozeme otvorit novu temu – marketing a obchodna strategia… HOWK dopisal som.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 21 až 40 (z celkového počtu 60 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.