Domace kino s MKV?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Domace kino s MKV?

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 26 )
  • Autor
    Príspevky
  • #56552
    Kompi
    Účastník (Participant)

    Zdravim,

    Chcel by som si nejako vyriesit HD domace kino. Hlavne aby mi sedelo. HD telku a k tomu nejaky slusny HD prehravac. Akurat .. chcem aby moje filmy a videa isli na prehravaci nativne (nechcem konvertovat!). Drviva vacsina je v divx a .MKV. No a matrosku nechce ziaden prehravac prehrat. Proste kopec videi v 720p a mkv, co nechcem pracne a casovo narocne konvertovat .. akurat prehravace nan nesacia, aspon co som pozeral, nenasiel som jediny u nas..

    Existuje nejake riesenie, co to prehra za lacno a kvalitne ?
    Nechcem PS3, ta to zvlada ale je draha a proste ju nechcem. Nechcem komp, co mi bude hucat pod telkou, tiez apple TV nezvlada mkv a mac mini stoji cez 20.000 litrov… to uz hadam kupim notebok pod telku za lacnejsie…

    Existuje nejaky sposob ako to .mkv previest na nieco prehratelne a zaroven HD aby konverzia bola rychla.. Napr nejaky HD DVD player v kombinacii s nejakym rychlo konvertovatelnym codecom, co zvlada 5.1 a rovnaku kvalitu obrazu ?

    Za rady vopred dakujem.

    #118662
    Anathos
    Účastník (Participant)

    No ja by som to riesil s mac mini core duo z bazaru.

    Alebo si poskladat pc media center, co je klasicky pc, ale vo velkosti a v style videa/dvd prehravaca. Tiez celkom dobre riesenie a mozes si tam dat cokolvek…

    #118667
    Kompi
    Účastník (Participant)

    Hej, akurat nechcem PC ako media center (vyznam sa v tunningu, poznam windows media center edition), je to velke, nespratne, pomaly to startuje je to nakoniec drahe, ked to ma byt poriadne. Mac mini je OK, akurat to core duo neviem ako potiahn HD video.

    Moja predstava skorej bola nejaky DVD prehravac, na ktory supnem na klasice DVD data – HD video alebo na disk cez USB. Ono to pusti na HDTV signal aspon 720 prekladane, HLAVNE bez zkresania na klasicke pal rozlisenie. To znamena nejaky kodek a dost rychly chip pre WMV-HD alebo DIVX-HD, pripadne MKV.

    Akurat taky DVD prehravac nemozem objavit, komp ku telke nechcem a mac mini tiez len komp (cenovo patri mimo DVD prehravace).

    #118677
    crumar
    Účastník (Participant)

    Tvoj problem by mozno vyriesil HDD player, otazne je, ci prehra aj mkv a kolko si ochotny do toho investovat.
    Priklad:
    http://gizmodo.com/gadgets/home-entertainment/tvix-hd-m+4000sa-hard-drive-case-plays-hd-divx-h264-some-mpeg4-and-full-dvd-movies-261555.php

    http://www.tvix.co.kr/Eng/products/HDM4000.aspx

    MKV podpora:
    http://www.tvix.co.kr/Eng/products/HDM6500A.aspx

    U nas sa to predava ako Emgeton, ale za tu cenu si mozes kupit rovno C2D Mac mini

    #118681
    Kompi
    Účastník (Participant)

    Tych 18.000 zamrzi, hlavne ked vsade naokolo lietaju C2D noteboky za tu cenu… tak 10.000 by bolo akurat.

    #118685
    dex
    Účastník (Participant)

    AppleTV by mal Matrosku prostredníctvom Perianu zvládnuť…

    http://wiki.awkwardtv.org/wiki/List_of_file_formats_working_on_Apple_TV

    Edit: aha, tak nie, Apple TV je na Matrosku príliš pomalé. Škoda, lebo je to ideálna alternatíva.

    #118693
    Pajlo
    Účastník (Participant)

    Kompi> Ja mam Mac Mini 1.5GHz Intel Core Solo a 720p stiha v pohode. Myslim ze som skusal aj 1080i a islo, ale to som si teraz uz neni isty. Ak chcete, mozem to vecer doma skusit.

    EDIT: Este doplnim, ze to mam odskusane na H.264 Baseline Profile 3 v MP4 alebo MOV kontajneri. V MKV kontajneri moze byt samozrejme aj hociaky iny kodek, ktory moze byt samozrejme narocnejsi.

    #118712
    Kompi
    Účastník (Participant)

    Ono ak by som kupil, tak C2D, a ak tebe ide CD tak to bude stihat aj 1080. Prvy problem je, ze mac mini nema HDMI, takze neviem ako by som ho pripojil k nejakemu beznemu 82 cm samsungu LCD telke. A hlavne. Stoji kopec penazi “len” na prehravanie DVD, na co ho chcem. DVD prehravac pre mna znamena investiciu do 10 litrov..

    #118722
    ivan.m
    Účastník (Participant)

    Ved ale Mac Mini ma DVI tj. HDMI

    #118723
    kubokovac
    Účastník (Participant)

    nema hdmi ale ma dvi – konektor – konverzia z dvi na hdmi je napr. od hamy za cca 400Sk… ale cakaj ked tak na novy mac mini, mozem potvrdit, ze terajsi s GMA 950 neprehrava hd v dostacujucej kvalite – (aspon pre mna urcite) napr. ale novy macbook santa rosa chipset je uz ok…

    #118731
    Kompi
    Účastník (Participant)

    Inak pre mna je integrovana grafika od intelu, hoc aj X3100 strasiak kriciaci, nekupuj. Proste je pomala, strasne pomala. Na prehravanie videi mozno este ako tak, al je to bieda.

    #118733
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Ja viem, že PS3 nechceš, no pre ostatných chcem podotknúť, že je v tomto smere výborná voľba. Za pomoci 3rd party programov dokáže s Macom komunikovať podobne, ako Apple TV.

    #118734
    crumar
    Účastník (Participant)

    A ja Ti z vlastnych skusenosti k tomu este poviem, ze Core Solo je na full hd nedostacujuci.

    #118736
    Kompi
    Účastník (Participant)

    Ked si clovek donesie MBP z USA a zvykne si na HD, 8600 GT grafiku s C2D vykon, tak aj zabudne, ako je to v ostatnej elektronike dlho, kym sa niekto na nieco zmoze. Nenajdem jeden katalog bez HD telky na elektroniku. Vsetky su hadam HD za par supov. A nenajdem jediny prehravac, co to prehra.

    Ked si predstavim, ze ocovi chcem na TV doniest planet earth v HD, nech ma zazitok, tak pod 15.000 ani nenajdem blby prehravac, co to dokaze. A prvy raz musim priznat, ze to nie je len o cenach na slovensku. Celosvetovo existuje par pristrojov aj to s mizernou distribuciou a este mizernejsou podporou.

    Pritom o co ide, dat vykonnejsi chip do DVD prehravaca a jeden kodek.

    #121640
    Kompi
    Účastník (Participant)

    Ono to urcite pride, otazka je len, kedy do normalneho DVD prehravaca narvu chip, co zvladne dekodovat to HD video. Ono dnes je to najlepsie riesit kompom/notebookom, ale to nie je ono. Rozhodne nebudes vysvetlovat svojmu ocovi, ako si ponastavuje vsetko v kompe.. ked vlastne ide iba o “strcenie DVD” do mechaniky a stlacenie play.

    Inak nechapem, ze je iba minimum rieseni na trhu. Vela ludi ma doma HD telku a naco ? na DVD ? vsak digitalny signal je casto biedna kvalita, DVD je len Standard Def. Na co potom tieto telky, skratka su nepouzitelne, a otvorene, kto pripaja book alebo comp k HD telke, minimum ludi…

    A blueray, hadam uspeje, ale dnes ked mas 4GB SD za 7 stovak, ked tam das H264 film v 1080p, tak sa vojde a kvalita fantasticka… Blueray uz dako zaspalo dobu v tomto ohlade… ved nakoniec, rychly net doma a stiahnem si vsetko…

    #121687
    Kompi
    Účastník (Participant)

    akurat dnes citam na zive.cz, ze sa mozno v tejto oblasti pohnu lady….

    http://avmania.zive.cz/Titulni-strana/IAMM-NTD37HD-test-sitoveho-prehravace/sc-21-sr-1-a-860/default.aspx

    #121880
    dex
    Účastník (Participant)

    Kompi, našiel som celkom náhodou úplne presne to, čo potrebuješ. Fakt to vyzerá dobre. Je to vlastne externý HDD, ale aj HDMI výstupom, s podporou MKV a rozlíšenia až do 1080p, skrátka to má všetko. Jediný problém je trošičku vyššia cena:
    http://www.pixmania.sk/sk/sk/758316/art/dvico/externy-pevny-disk-mediap.html?itag=33968#fichetechnique

    Alebo potom to isté, ale bez HDD a o 4000 lacnejšie:
    http://www.pixmania.sk/sk/sk/758095/art/dvico/skrinka-mediaplayertvix-h.html

    Keď sa to tak vezme, ak by si kúpil za 13000 bez HDD, nie je to také strašné (HDD buď už máš alebo dokúpiš aký veľký chceš a vlastne na filmy by stačil podľa mňa aj 250GB, keď sa naň zmestí viac ako 25 HD filmov…)

    #121891
    Eyo
    Účastník (Participant)

    dex: ta cena je uz naozaj dost, to uz si mozes kupit rovno ps3 za tu cenu a mas z toho este bluray prehravac a top konzolu.

    #121892
    dex
    Účastník (Participant)

    Hej, ale prehrá PS3 aj mkv? A je 1080p? Ak hej, tak nie je čo riešiť :)

    #121897
    Eyo
    Účastník (Participant)

    1080p urcite, upscaluje dokonca aj obycajne DVD na toto rozlisenie.

    MKV nativne nie, ale ak som sa docital spravne existuje program, ktory dokaze streamovat z pocitaca do PS3 prehratelny format. Podporuje aj titulky.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 26 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.