DJ set

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 36 )
  • Autor
    Príspevky
  • #58837
    Jozef
    Účastník (Participant)

    Ahojte, toto je posledna moznost a boh mi je svedkom, ze som sa snazil :-) Situacia je nasledovna, alebo skor problem. Potrebujem na MacBooku vytvorit DJ set ( rozumej mix pesniciek, prechody, upravovat BPM,pridavat efekty). Nemam a ani neplanujem kupu nejakeho externeho zariadenia typu Hercules console a podobne. Ide mi len o to, ci neexistuje nejaky software, kde by som to manualne mohol cele pripravit.
    Moja dalsia otazka je: mam Virtual DJ a ak chcem nastavit druhy track ( zatial co hraje prvy), potrebujem si do sluchatiek pustit zvuk ale tak, aby vystup bol len ten hlavny track. Potrebujem na to nejaku externu usb zvukovku? Ak ano, poradte? Toto by mohlo vyriesit oba problemy naraz.
    Dik

    vipcamp@mac.com

    #132075
    Topanky
    Účastník (Participant)

    neviem, ale nie je na mixovanie nahodou Logic?

    #132081
    psychodiagnostic
    Účastník (Participant)

    muha, no Virtual DJ je dobre len vtedy ak chces mixovat “primitivne techno” ked chces nieco lepsie tak ti odporucam Traktor Dj Studio 3 na Mac, a ANO, ak chces pocut co ti hra v druhom deck-u potrebujes si kupit externu zvukovu kartu 5.1 ktora podporuje dvoj kanal….a potom ti to pojde….ja som tiez chcel to riesit cez externu zvukovku, ale teraz som si kupil midi keyboard, a hram teda live….a este nejake distortiony + nejake kaos pady by boli dobre zakupit ale to casom…

    #132084
    Jozef
    Účastník (Participant)

    Logic je skor na tvorbu hudby :-) podobne ako Garage Band, tam som to uz skusal :(

    #132088
    renad
    Účastník (Participant)

    Skús sa pohrabať v tomto, možno ťa to nejako nasmeruje:
    http://www.pure-mac.com/audio.html
    (inak v tom Logicu by to malo ísť)

    #132092
    Eyo
    Účastník (Participant)

    Najlepsia volba je podla mna Ableton LIVE (http://www.ableton.com/live-for-djs)

    Akurat je to dost komplexny program, cize ti bude asi chvilu trvat kym sa v tom zorientujes. Pouziva ho vsak momentalne vacsina profikov na live dj hrania prave z compu, ale da sa na tom okrem ineho robit aj hudba, …

    #132104
    dex
    Účastník (Participant)

    Keď už sa odvolávaš na Boha, aspoň použi veľké “B”.

    #132110
    psychodiagnostic
    Účastník (Participant)

    jak kebiy sme tu diyktatyi pyisaliy…ale to je jedno….

    #132111
    wreciak
    Účastník (Participant)

    Mno
    na zive hranie, rozumej “poloprofesionalne” odporucam nejaku kartu ako je napr. M-audio firewire 410 (aj ked tato konkretne vyzaduje restart na zapojenie karty ale da sa to ojebabrat).
    Ma midi vstup / vystup (dobre na midi kontroller, klaves etc), 2 vstupy aj s mic. predzosilovacmi, osem vystupov a dva sluchatkove vystupy. Ako si potom poroutujes audio signal je len na tebe.
    Ak ti ide iba o premixy pesniciek, Virtual DJ by mal stacit.
    Na zive tvorenie hudby (citaj samplovanie, efekty, etc LIVE) je najlepsi ableton live – uz nazov napoveda ze je na to stvoreny.
    Na produkciu pesniciek doma ti aj ableton posluzi, ak vsak chces produkovat + nahravat + tzv domace studio, tak Logic express. Kupovat velky logic kvoli tomuto … no neviem, ine, vacsie hviezdy si to rozmysleli (napr makala, pozri myspace (mno, velka hviizda je to v ramci baskicka, ale jeho poznam osobne tak co sa nepochvalim :)

    Tak drzim palce, ak mas nejake otazky ohladom audio HW / SW na macu kludne sa spytaj, ak budem vediet rad poradim, tiez som stravil pekne mesiace hladanim alternativ k tomu co som pouzival volakedy na woknach.
    Pravdupovediac, s Logicom a Abletonom na Macu som zahojeny a spokojne si pradiem :) nikdy viac spaaatky :)

    #132115
    Jozef
    Účastník (Participant)

    To wreciak: Vdaka, som rad, ze som tu nasiel niekoho, kto mi dal rozumnu odpoved. Takze mozno trosku podrobnejsie: potrebujem doma vyrabat len sety, ziadne zive hranie. Co sa tyka softu – Virtual Dj, Tractor – to je celkom jedno. Riesil som vsak problem odposluchu, t.z., ze na externe repro mi ide klasicky master zvuk a ka v sluchadlach budem pocut druhy track, nastavit a nasledne play. To je vsetko. Kedze sa jedna o vyrabanie setov pre znamych, toto by mohlo stacit. Uz viem, ze bez externej zvukovky to jednoducho nepojde. Ktoru by si odporucal ty?

    http://notape.net/product/show_product/399554
    http://notape.net/product/show_product/86021
    http://notape.net/product/show_product/425604

    alebo to cele vyriesit tymto? http://notape.net/product/show_product/408870

    Vdaka za pomoc

    #132119
    vojtacz
    Účastník (Participant)

    Maya 44 úplně bohatě stačí, tu DJ konzoli bych nebral. to už radši něco od Numark, případně Reloop teďka udělal Virtual Jockey a to je hodně fajnová věc (dělá se verz s i bez zvukovky)

    nebo to vyřeš tím, že koupíš Mayu + konzoli bez zvukovky a máš to ;)

    #132126
    vicvixx.cz
    Účastník (Participant)

    Na to co potrebujes je tractor DJ, GarageBand je na hrani pro deti a na nenarocne kombinovani samplu.

    #132168
    wreciak
    Účastník (Participant)

    Mno, myslim ze ti odpovedali celkom vystizne.
    Zhrniem:
    potrebujes USB / FW externu kartu s viacerimi stereo vystupmi, minimalne dvoma :)

    A je to :)

    #317201
    uniqat
    Účastník (Participant)

    toto je tak zabite ze neviem ci mam plakat alebo sa smiat. rozoberate tu hovadiny. napriklad ja by som si m-audio v zivote nekupil :D a ta konzola.. ze co ti **** ??? :D kazdopadne ak tak velmi chce mixovat nepotrebuje vobec predposluch kvoli jednemu ci dvom setom. staci ked sa vyzna v zobrazeni skladby a pozna tracky na spamat.. a najlepsia rada za 100 bodov bola asi ze :D :potrebujes si kupit externu zvukovu kartu 5.1 ktora podporuje dvoj kanal. tak to si mu teda pomohol :D. ak sa tomu neplanujes hlbsie venovat, nic si nekupuj. strata penazy :D. pokial sa tomu planujes venovat najprv si nastuduj vsetko co sa len da a potom doma skusaj. a nie tu otravovat bazmekovinami ;D mna nikto nic neucil a vsetko som sa musel sam. a ver ze ludia v kluboch si ma pytaju. bud vies alebo nevies. niekto dobre tancuje, niekto resli, a ini dobre hraju.

    PS: MacBook Pro 13 (late 2011), Traktor DJ 2.5, NI Kontrol X1, NI Kontrol F1, NI Audio 6, Rellop Digital Jockey, Shure SRH-750DJ, Cable: ProCab, Mixak na domace sety Reloop Rmx-30 a na koniec studiove repro KRK RPG 8 a stojan po notebook.

    #317204
    poper
    Účastník (Participant)

    *penazi*

    #317205
    uniqat
    Účastník (Participant)

    sori za hrubku.. ;) kazdopadne nebudem sa vyhovarat ale mam dovod preco som si to nevsimol.

    #317207
    poper
    Účastník (Participant)

    *sorry*

    #317211
    raul
    Moderátor

    Este sa pozri na soft Mixmeister Fusion, to by ti mohlo pomoct…

    #317221
    hatto
    Účastník (Participant)

    Ahoj,

    necital som cele vlakno, iba otazku.
    virtual Dj je dobry soft, tiez som na nom zacinal predtym ako som kupil zariadenie. vyhovoval mi ovela viac ako traktor (ten bol dobry do verzie 2.5). Vo vdj je super, ze si mozes nastavit klavesove skratky tak ako potrebujes, a teda robit vela veci naraz. nie je to ako otacanie potenciometrami a krutenie jogom, ale stale lepsie ako klikanie mysou.
    a co sa tyka zvukovky. je lepsie mat externu ale je mozne kupit stereo rozdvojku a zapojit to tak.
    http://www.xxion.co.uk/images/uploads/Jack_Splitter_Gold.jpg
    konzola je dobra vec ale nie nevyhnutna. ak sa chces djingu naozaj venovat, tak “zahod” pc a kup cd-playere ;) je to ovela lepsie riesenie na zaciatok ako serato, traktor scratch a podobne, teda ak sa chces naucit naozaj hrat. tieto veci su dobre pre tych, ktori chcu hranie posunut do vyssieho levelu.
    inak mozno je lepsi napad ako konzola, kupit mix s usb vstupom

    #317226
    raul
    Moderátor

    hatto: neverim tomu, ze stereo rozdvojka (aku si poslal na obrazku) dokaze rozdelit vystup do laveho a rpaveho portu, teda jednu pesnicku do sluchadiel a druhu do reproduktorov. To je naozaj velmi nepravdepodobne :)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 36 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.