Crackbook

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Crackbook

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 20 )
  • Autor
    naconazov
    Účastník (Participant)

Ahojte,
    Tak toto sa mi stalo s mojim macbookom http://img519.imageshack.us/img519/129/crackbookdt7.jpg pripomínam, že som s ním VÔBEC nič nerobil teda nehádzal som ho o zem, nešpáral sa v ňom šrobovákom a pod. Jednoducho som ho zavrel a po otvorení tam bolo toto…, spôsobila to asi ta magneticka blbosť na strane displeja. Strašne ma to naštvalo!!! Apple ide asi dole vodou s kvalitou skúste si dať do gúglu „crack macbook“ tak uvidíte, že niesom sám. Neviete či v poluse poskytujú počas opravy aj náhradný macbook? Lebo mám zrovna pred skúškovým a musím odovzdať nejake projekty. Teda ani sa nečudujem, že apple presedláva na kovové telá keď sa im dejú takéto veci. S pozdravom

Milu8
    Účastník (Participant)

Ahoj.Dufam ze sa mi to nestane>Tiez planujem kupit biely macbook>Toto fakt vyzera strasne,nedokazem si predstavit ako moze stat Apple>No toto by ma nemalo odradit od kupy>Nastvalo by to kazdeho!!!!Ci poskytuju to neviem ja zijem v UK>Hrozne fujjj>Prajem ti aby sa to viac nestalo…..

karci
    Účastník (Participant)

Mne sa to stalo tiez. Vlavo hore nad displayom z vrchnej vnutornej strany sa mi z nicoho nic „odstiplo“ kusok plastu asi 1×15 mm. Moc to nevidno ale planujem to zalepit. Fakt ten plast, nic moc – kvalita ako: chyt ma a ostanem ti v ruke. :( Pojdem asi ta na hlinik (ako hovoria cikani). :)))

obor
    Účastník (Participant)

Stalo sa to aj mne. Podla mna to je preto, lebo ked MacBook prenasate, tak ho chytite z vrchu (palcom) aj zo spodu (ostatnymi prstami). Mal by sa asi nosit tak, ze sa drzi len zo spodnej strany. Aj ked, mal som aj horsie NB a na ziadnom sa mi take nieco nestalo.

Kiko
    Účastník (Participant)

Bez to reklamovať, diel ti objednajú a keď príde vymenia ti ho na počkanie za 15 minút. Dostaneš zároveň aj novú klávesnicu a TouchPad takže nie je o čom.
    http://forum.www.www.macblog.sk/discussion/2390/

Anathos
    Účastník (Participant)

Ale ludia, aby sa taketo veci stavali apple? Stale tu hovorime a prehovarame ludi, aka je apple neskutocna kvalita.

to obor: To nemyslis vazne. :D Este aby pisali do navodu, ze takto drzte macbook, lebo sa vam inak poskodi.

Ako to, ze IBM-Lenovo nema taketo problemy a tie notebooky posobia pevne ako skala?

Sam mam macbook, chranim si ho ako sprosty, ale take skrabance, ake tam mam ja, nemaju kamarati, co maju notebooky uz niekolko rokov od inych vyrobcov. Vysvetlite mi vas argument, ktori tvrdite, ze macbook ma vysoko kvalitny plast.

renad
    Účastník (Participant)

Je to prachobyčajný plast. Napriek tomu, že ho opatrne zatváram, tie dištančné výstupky na strane displeja mi už pomaly ale isto frézujú jarok na strane klávesnice – možno dosiahnem výsledok ako „naconazov“. Škrabance dtto – chovám ho ako vo vatičke a škrabance stále pribudajú.
    Mne to ale nevadí – kozmetiku neriešim

dex
    Účastník (Participant)

ech, aj tak od júna tu máme hliníkové macbooky…

XcoRpi
    Účastník (Participant)

No, počkajte, ak sa Vám začne preskať na hrane dolnej časti pri medzierke na otváranie biely plast. Nik tu nespomína, že má MacBook vysoko kvalitné plasty… MacBook je obyčajný Low End, spotrebný materiál. Pro stroje pre Apple sú MacBook PRO (logika…) a potom MacBook AIR, ktoré sú z hliníku a tu sa dá už hovoriť o kvalitnom spracovaní. Ak však príde hliník i do nových MacBookov, Apple by sa mal zbaviť asi tak 80% bordelu a kazivosti svojich produktov.

Osobne si cením servisných pracovníkov v Apple.sk – Slovak Data Systém, ktorí sú vždy ústretoví a snažia sa pomôcť a poriešiť to, ako sa len dá. Ak Vás dakedy poslali dpc s novým MacBookom/Pro kôli sťažnosti na 3 vadné pixely (zo zákonu je nárok na 4 a viac…) tak oni to ovplyvniť nemôžu. Za týždeň som mal objenaný nový diplay aj s výmenou, spodné šasi mám na ceste. Takže ak ste oficiálne kúpili MacBook/iMac/iPod /shuffli tam majú najradšej, najlepšie od T-Comu…hehe) či už v USA alebo na Slovensku tak sa nemusíte báť, že Vás pošlú… domov.

PS: nemal som problém s pixelmi, ale z ničoho nič „zaujímavým“ podsvietením macbooku cez pol obrazovky…

renad
    Účastník (Participant)

Spoveď grafika:
    1. neviem načo si ľudia kupujú macbook, keď je to „lowend“, praskajú plasty, a ešte aj niekomu žltnú
    2. macbook je môj cca 11 mac a rozhodne nie je „lowend“
    3. časy porovnávania „lowend“ & „highend“ sú históriou (to naozaj platilo kedysi)
    4. Macbook Air nie je a nebude nikdy „Pro“ stroj
    5. stále existujú grafické, hudobné, … štúdia na PowerMacoch G4/G5 – a stíhajú, čuduj sa svete
    6. čítajte, študujte – a nastavte si svoj MAC – je to na Vás !!!
    7. nastavte si svoj mac aby poslúchal vás, nie naopak
    8. nastavte si svoj mac aby bol vašim otrokom, nie naopak
    9. ……
    10. …..
    11. …..

100. ak vám váš mac praská a žltne a nie je „pro“, predajte ho

XcoRpi
    Účastník (Participant)

renad: spadol si z dákeho stromu a dobre si si obáchal hlavu?

MacBook je v USA iba spotrebný material, low end… minimálne investície a vysoký zisk, cielovka sú viac menej teeangery. V Apple svete je naozaj obyčajný MacBook len LOW END. To, že v USA stojí dáko 15k aj zo študentskou zľavou je už vec amíkov a to, že u nás stojí 40k je zas vec nás.

Tvoj 3. bod mi pripomína sektu .. bratstvo, rovnosť… potom mi vysvetli, takého ACER (Low end) a DELL alebo ich divízia Alienware (obidva HIGHT Endy…) a ich dosť rozdielne cenové kategórie.

„5. stále existujú grafické, hudobné, … štúdia na PowerMacoch G4/G5 – a stíhajú, čuduj sa svete“ fajn super, ale mimo, tu je to o notebookoch, Desktop je iná kapitola.

4. MacBook AIR je už len samotným balením z rady pro strojov, len iný segment (nie zrovna maximálny výkon). Napríklad:

http://www.macplanet.sk/portal/?p=1160

https://www.macblog.sk/hardware/recenzia-macbook-air-vanok-ci-vichrica-v-it-1068.html

Posledné body: ja neviem, čo chceš na tom nastavovať, tu už zahŕňaš software, ktorý je v tejto diskusii mimo tiež.
    Posledný bod, načo predávať? SDS to vymení za nový kus. Však, je na zváženie cenová politika macbookov u nás…
    Mimo to, tieto chyby materiálov sa objavujú nezávisle na použitej ochrane MacBookov, používam http://www.macstore.sk/Appl/WebObjects/SWPPub.woa/2/wa/showProduct?id=4874&wosid=J12bzgDUATinR6iuCfHRLw&back=showRecentFTSearch

a to praskanie, sa mi objavilo len tak z ničoho nič.

dzankou
    Účastník (Participant)

:) fakt ale je ze mal som ibook a tomu sa to VOBEC nestalo..dodnes vyzera ako novy…preco to dali do plastu neviem…aby zas mohli dat do plast-hlinik?
    ja neviem…ale mac vedel vyrabat aj kvalitnejsie „lowendy“…

renad
    Účastník (Participant)

XcoRpi:
    – toto považujem za „lowend“ medzi notebookmi (ako príklad):
    http://logout.bloguje.cz/678861-hp530-nejlevnejsi-znackovy-notebook-na-trhu.php

Mňa totiž vôbec nezaujíma, čo v USA s macbookmi robia. Ak sa s nimi ohadzujú, je to ich problém.
    Pre mňa je macbook slušný výrobný nástroj, ktorý ma živí.

XcoRpi
    Účastník (Participant)

renad: okej, prichádzam v miery :) Ano, tu nik nehovorí o tom, že by bol macbook nekvalitný, len u Apple je to skrátka low end, neznamená to však, že je i tak globálne. Hej, napríklad i ten HP notebook je low end, i keď je to u kvalitného výrobcu akým je HP. Tu len ide o to, že treba refreshnut naše egá a uvedomiť si, že ako to vidí Apple. Preto to vyzerá i tak s kvalitou plastov.

Hector55
    Účastník (Participant)

podla slovenskych pomerov absolutne nevnimam svoj MacBook ako low-end stroj. ba priam naopak :)

no ked sa na to pozrem z pohladu Americanov, kde so studentskou zlavou stoji par babiek… nenapada ma nic ine ako slovo spotrebak :) cize tak

EmElEn
    Účastník (Participant)

renad, prepáč, ale podľa mňa si sa niekde buchol…

renad
    Účastník (Participant)

to XcoRpi:
    Mier prijatý. Ja macbook nijako nepovyšujem za niečo excelentné – veď je to vlastne kus železo-plastu.
    Ale 40 litrov proste nenájdeš na ulici. Žijeme na Slovensku, kde je cenová politika taká, aká je.
    Američan si macbook kúpi na mailovanie, prezeranie webu, fotky z dovolenky, jednoduchý strih videa a pár textov.

My si kúpime macbook – a valíme Adobe CS3, FinalCut, DVDPro, LogicPro, Aperture, Cinema4D, atď., niektorí aj Windowsy a pod tým všetko možné od výmyslu sveta ………. a všetko beží a nič nepadá !!!

Ešte k tomu plastu:
    Už som to tu spomínal – kozmetiku neriešim. Viem do čoho som išiel, keď som kupoval macbook.
    Ošahal som si aj macbook aj macbook pro – hlavne rýchlostne – to bolo moje kritérium.
    „Ušetrené peniaze“ (rozdiel medzi macbookom a macbookom pro) som vrazil do 4GB RAM / 7200 ot. disk / 2 rýchle externé disky / externá napalovačka / + ešte nejaké drobnosti. Táto zostava mi vyhovuje – na ako dlho – to ešte neviem – uvidíme.

PS: poškodený plast sa dá kedykoľvek vymeniť.

XcoRpi
    Účastník (Participant)

renad: Osobne mám podobný názor na to ako ty. 40 000 človek nenájde hneď tak na ulici a je to o dosť viac, než za to dávaju Američania. Cenová politika na Slovensku je kôli clám, dph, 2 ročnej záruke a tak podobne. Ano, Američania si kupujú MacBooky na také to domáce žuvanie a hlavne na kupovanie hudby z iTunes do iPodov. Tak, za stabilitou aplikácií nie je MacBook ale Mac OS X. Čo sa týka tvojho hard core tuningu, 4GB RAM si použil Kingstony? 7200RPM disk je zaujímavá voľba, ale na uváženie čo to bude robiť v lete. Ak s ním pôjdeš dakte na dovolenku do prírody, kde to pocíti ozajstnú silu a už nehovorím o primorských krajinách, tam by ti jednoducho nevyhorel pri úprave čerstvo nafotených fotiek… v SDS už mali viac takých vyhorených macbookov.

Hector55: ja tiež… tu na Slovensku sa ešte hrať môžeš na dačo excelentné a jedinečne kvalitné, však v USA je to inak. Dúfam však, že pri hliníku to nebude len tá magická bublina dokonalosti Applu, ale i skutočnosť.

EmElEn
    Účastník (Participant)

MacBook je low-end, ako sa len low-endom byť dá. Mal som tú česť prísť do styku s asi 4, no každý z nich bol aj oproti môjmu iMacu spred dvoch rokov o dve výkonové jednotky pozadu.

renad
    Účastník (Participant)

XcoRpi:
    Použil som Kingstony (667 MHz), ten disk je 200GB/16MB/7200 ot. – výdrž cca 4 hodiny, hreje v priemere o 2°C viac. K 5400 ot. disku by som sa už nikdy nevrátil.

EmElEn:
    Macbook som kupoval Santa Rosa 2,2GHz spolu s kamošom, ktorý bral iMac 2GHz (hliníkový). Keďže kamoš bol switcher z PC na mac – mal som jeho iMac asi týždeň u seba doma – samozrejme, že som ich porovnával – žiaden výkonnostný rozdiel som nepocítil (maximálne na macbooku bola kvôli 5400 ot. disku dlhšia odozva systému, dlhší štart systému a pod.) Hry som netestoval – v hrách by mal navrch iMac.
    Neviem, čo považuješ za „dve výkonové jednotky“ – ale nič také sa nekonalo.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 20 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.