citanie ebook program

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software citanie ebook program

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Autor
    Príspevky
  • #69233
    sugipe
    Účastník (Participant)

    Poznate nieco dobre na citanie e-book (hocaky format doc, pdf,…). aby to dalo pekne do stlpcov a dalo sa menit pozadie farba textu…

    #209196
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Zrovna tieto formaty nie aj ked minimlane cez pdf sa to prekuse asi… Pouzivam Stanzu, absolutne jednoduche GUI, ale docela dobre sa mi cez to citavalo.

    EDIT: spomenul som si preco som sa rozhodol pre Stanzu, aj ked pre teba to asi nebude dolezite – ako jedina v tej dobe nemala problem s diakritikou v pdb formate…

    #209201
    sugipe
    Účastník (Participant)

    stanzu poznam, je fajn, len ju neviem uplne nastavovat (pri fulscreen odstranit spodnu listu, ktora inac brutalne taka oci, nepamata si farebnost aku si ja zvolim…), ale cita aj doc aj pdf, nieje nieco este lepsie. Stanza totiz posobi ako troska nedotiahnuta.

    #209217
    odklizec
    Účastník (Participant)

    Ja mam koupeny iSilo. Zaden problem s diakritikou a moznosti nastaveni skvele. Co mne nejvic potesilo, ze umoznuje primo stahovat soubory ze serveru, kde jsem si udelal heslem zabezpecenou stranku, nahodil si tam svoje ebooky a mohl jsem si je pohodlne stahovat, bez nutnosti se pripojovat k pocitaci a nebo mit nejaky specialni program na prenos nebo konverzi knizek. Stanza je dobra, ale ma omezeny pocet podporovanych formatu, clovek musi knizky nejdriv na pocitaci prevest do podporovaneho formatu a pokud se nepletu, program neumoznoval prenos vice souboru najednou?

    #209221
    raul
    Moderátor

    SUGIPE: myslel som si to iste co ty, stanzu som mal v mobile a nikdy som ju nepouzival… Teraz som sa s tym pohral a neviem si to vynachvalit, ak chces, poslem ti par kniziek “na skusku” – aby si videl, ako to myslim..
    Inak je este dobra vec na to, co ty potrebujes GoodReader.

    Odlkizec: stanza uz podporuje viac kniziek na raz. iSilo sa osobne mne vobec nepaci, vobec mi nesadlo. Stanza v tomto u mna daleko daleko vyhrava. (na moju potrebu)

    #209226
    odklizec
    Účastník (Participant)

    raul: no u mne Stanza skoncila v momente, kdyz jsem zjistil, ze na transfer knizek musim pouzivat nejaky jejich program a ze nejde vic jak jedna knizka. To ze uz umi vice knizek naraz je super, ale porad jeste jsem nuceny pripojit mobil k pocitaci. Mnohem vic mi vyhovuje muj pristup, kdy mam vsechno na serveru a stahuju podle potreby nebo kdy mam na co chut. Kdyz jsem doma pres wifi, kdyz jsem venku pres 3g. Stanza tohle umi jen pro epub a ereader formaty. Ale kazdemu co mu vyhovuje ;)

    #209234
    yurayko
    Účastník (Participant)

    az na to, ze ty chces citat hociake formaty, taq Stanza ma vsetko ostatne, mozem a stahujem zo serverov cez wifi a aj viacej kniziek naraz, to ze uz musis ich prehodit do vhodneho formatu mi nevadi, na to mi dobre posluzi toto – http://calibre-ebook.com/

    #209239
    sugipe
    Účastník (Participant)

    Na iPhone aj mne pride stanza fajn aj s tym stahovanim aj by som sa naucil ostatne, len ja som to myslel na mac. Musim citat vela knih, ktore mam v pdf, doc, dajme tomu aj pdb. normalne v preview (Open Office) to je zle na oci, lepsie mi pridu tri uzsie odstavce, na sirku a zmenu farieb pisma a pozadia. Take ako stanza desktop.

    #212364
    sugipe
    Účastník (Participant)

    Neviete naozaj o nicom inom – ten iSlio mi absolutne nic neotvoril.

    #212390
    raul
    Moderátor

    sugipe: este som mal ereader, ale tazko povedat, lebo som nikdy na macu knihy necital, vzdy len v iphone.

    yurayko: presne tak to robim, ako si to napisal, podla mojich skusenosti je to naj. iSilo mi tiez nic neotvoril. Ani txt :)

    odklizec: je to presne tak ako si napisal. To znamena, ze si staci niekde na ftp nahodit svoje knihy v epub formate (calibri) a stiahnes si, co potrebujes. Ale aj tak nevidim dovod, dat si tam vsetky knihy naraz :) Ja tam mam vsetky, uz len pre efekt, ale casto nieco v nejakej publikacii aj vyhladavam, tak aby som mal vsetky poruke. Zas az tolko miesta to v 16GB nezaberie…

    U mna hral oproti iSilo aj velku ulohu design a funkcnost. Ukazuje ti, kde si prave v knihe (pri kazdej je taky okruhly “graf”), vies si knihy pozerat v cowerflow mode (cez calibri som si vlozil artworky a je to naozaj super! ci uz podla autora, alebo podla zanru… ), viem si nastavit brightness (teda sa to tak tvari, viem, ze to naozaj brightness nemeni), zmenim si pozadie z bieleho na taky stary knizny papier, nastavim si pismo, velkost jednoduchym tahanim dvoch prstov (ako to pozname z obrazkov v iphone), nema ziadny problem s ceskou a slovenskou diakritikou, mam priamy pristup k volny ebook projektom, ako guttenberg a pod. a hlavne to vyzera iphone-like. Co sa o iSilo (pokial si pamatam) povedat nedalo :)

    #212391
    poper
    Účastník (Participant)

    ja pouzivam eReader

    #212394
    poper
    Účastník (Participant)

    raul: ten ereader co mam, tak z manybooks.net som si stiahol r.u.r. po cesky
    a robi mi toto: http://dl.dropbox.com/u/4533932/apple/IMG_0351.PNG
    ps: google blbne http://dl.dropbox.com/u/4533932/huh-%20google.jpg

    #212427
    raul
    Moderátor

    prave som to pozeral, neda sa tam nikde nastavit kodovanie pisma… stanza by s tym nemala mat problem, ako pisem najma ked si to pekne zorganizujete v calibri (windows-1250). Este som nasiel ghostreader, ale tiez ho nepouzivam…

Zobrazuje sa 13 príspevkov - 1 až 13 (z celkového počtu 13 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.