Chyba v AirPorte?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Chyba v AirPorte?

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Autor
    Príspevky
  • #59280
    scoiatael
    Účastník (Participant)

    Dobry den,

    hladam pomoc pri rieseni problemu s internetom. Doma pouzivam internet od T-comu. Pripajam sa nan cez wifi router D-link, no stava sa, ze ma odpoji a musim chvilu cakat pokial sa pripoji spat. Niekedy musim aj vypnut a znova zapnut AirPort. Problem robi iba na mojom Mac mini, bratov notebook HP ide bezproblemovo.

    Bude chyba niekde v Airporte? Zda sa mi, ze to spravi, ked Mac najde inu siet (siet suseda, blokovana), no to je len moj odhad.

    Poprosil by som o pomoc,

    dakujem.

    Martin

    #134563
    durotrulo
    Účastník (Participant)

    neda sa nastavit preferred network?

    #134566
    renad
    Účastník (Participant)

    no chyba môže byť aj vo “viditeľnosti”, teda vzdialenosti, ja som mal macbook kedysi za 3 múrmi od routera, musel som premiestniť stôl (2 steny) a už to neblbne.

    #134569
    wbear6
    Účastník (Participant)

    S tym nic nenarobis. Mne to robi macbook. V servise ti to nezoberu a vlastne to je chyba toho ze mas apple pocitac s tym sa asi neda nic robit. Nuz “kvalita” za rozumnu cenu.
    Pozitivne je ze v tom nie som sam.

    #134600
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Dovolim si zareagovat len na uzivatela wbear6 mozno to bude mat nieco aj k povodnej teme – na novom MB a po opravenom update Leopardu (jeden update daco skutocne s Airport rozhasil) absolutne ziadne problemy s wifi a to sa hybem niekolkokrat za den medzi 3-4 wifi a doslova som sa pripajal snad uz na stovku roznych wifi AP za ten cas co mam MB. Jediny “problem” mam s wifi routrom MSI60SE ktory aj po neviem akej moznej kombinacii neviem s MB rozchodit a v istej konfiguracii dokonca funguje na MB ako rusicka wifi signalu (na vysvetlenie – tento router pouziva nestandardnu technologiu Super G 108Mbit ktora je uz par rokov kritizovana za sposobovanie interferencii roznych nie len wifi technologii – mimochodom aj niektore modely D-linku pouzivaju Super G). Inak wifi je pekna vec, len napriklad v panelaku ked ma 5 susedov svoj vlastny wifi router a na sidlisku svieti par providerov svoje wifiny bohuzial tie interferencie su skutocne strasne a zalezi doslova na centimetroch od umiestnenia AP a pocitacov vo vlastnom byte.

    #134601
    durotrulo
    Účastník (Participant)

    hej celkom sranda je ked sa prejdem s wifi scannerom na ipode po dome, alebo ked idem so psom von :)
    taky co graficky ukazuje vzdialenost od routera, celkom sa bavim na menach ake davaju ludia svojim sietam… zaujimalo by ma ci to nejde na mozog ked clovek zije v takom prostredi…

    #134602
    renad
    Účastník (Participant)

    O tom či je alebo nie je Wifi žiarenie škodlivé sa popísali celé weby.
    Aj keby bolo škodlivé, ten kto by to prehlásil, by zruinoval celý vývoj :) a pekne zase ku káblom.

    K rušeniu wifi:
    wifi signál môže byť kľudne rušený aj signálom z bluetooh, alebo obyčajnou mikrovlnkou (podobné frekvenčné pásma),
    alebo tento kuriózny prípad:

    “V jistém městě prý zase společnost měla potíže s pravidelným výpadkem signálu každých 12 minut. Po dlouhém pátrání se zjistilo, že viníkem je tramvaj, ve které je dostupný internet právě přes Wi-Fi. Tramvaj jezdila každých 12 minut a rušila signály na stejné frekvenci v okolních budovách”

    #134626
    scoiatael
    Účastník (Participant)

    No super, nevadi, snad si zvyknem :P

    #134752
    lharp
    Účastník (Participant)

    Takze tento problem som mal presne s D-Linkom DI-524 od Orange (FiberNet).

    Stale ma odpajal z WiFi hlavne vtedy, ked som bol dalej od rutera a sucasne sa pripojil na WiFi aj z Mac mini. Vtedy sa na router cez WiFi uz nedalo vobec dostat. Po otestovani WiFi pripojenia na router z PC (Windows) vsak islo vsetko bez problemov. Ale akonahle som sa chcel pripojit s MBP (OSX Leopard), stabilita spojenia bola mizerna..

    Takze som usudil, ze problem je zrejme v nekompatibilite medzi AirPort kartou v MBP a D-Link routerom. Ked som router vymenil za AirPort Express, vsetko zacalo fungovat bez problemo a maximalne stabilne..

    Takze radim naozaj vyskusat iny router..

    #134762
    bawy
    Moderátor

    No mna včera strašne sklamal AIRPORT EXPRESS keď som okolo polnoci prehodil eternet z routru do MBP aby mi sťahovalo plnou rýchlosťou..všetko išlo, ale keď som hodil kábel s5 do routru, tak už ho nevedelo nájsť ani po asi 50x hardreset …no proste bud nenašlo AIRPORT EXPRESS, alebo nechcel bežať net, hoci cez eternet isiel bezchybne, vobec sa to nedalo nahodiť. O 4tej ráno som to vzdal, ráno to už bežalo…fakt som bol s toho mimo..

    #134763
    renad
    Účastník (Participant)

    V noci máš späť :)

    #134766
    bawy
    Moderátor

    na to niekedy nieje čas ;) hlavne ked si dáš guaranu tak to potom veľa nenaspíš :D ale nie no fakt ma to trochu vyviedlo z miery..myslel som si, že sa tam niečo odpálilo :/

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.