cakat na macbook-a mid 2011??

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware cakat na macbook-a mid 2011??

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 61 )
  • Autor
    Xfire
    Účastník (Participant)

chcem sa sptat ci sa este oplati cakat na macbooka v2011… chcel by som upgradnut moju 13″ 2009 na 15″ i7 mid 2010 s hi ress displayom alebo hi ress matnym.. oplati sa este kupovat alebo uz radsej pockat? co som kukal na googli nikde nieje presny termin kedy by mal byt na mac rumors je uz . nekupovat bude coskoro upgradnuty.. ale o co hmm novy hardware? design? cital osm ze vraj miesto usb mu aj pribudne light peak…

co by ste poradily?

gidy
    Účastník (Participant)

ja by som pockal na early 2120

Xfire
    Účastník (Participant)

co?

Anonymný
    Neaktívny

robil si z teba srandu :)) ..

ak to potrebujes surne tak si ho kup teraz :) ak mas iny komp a cas, tak pockaj .. jednoducha odpoved :)

termix
    Účastník (Participant)

Upgrade byval vacsinou po 8 mesiacoch, posledny bol po 10. Momentalne ubehlo necelych 8 mesiacov od posledneho upgradu, cize v horizonte 1-3 mesiacov by mal byt dalsi upgrade.

raul
    Moderátor

najskor februar.

rixi
    Účastník (Participant)

Ja si pockam, bude to moj prvy mac :) O MBP 2011 sa spekuluje, ze by nemusela priniest superdrive, ze by sa zamenil HDD za SSD, rozlisko by bolo opet o level vyssie, CPU/grafika prejde na radu AMD/ATI aleboaspon najmensi 13 model by konecne dostal iProcesor. S kazdou spominanou zmenou by ma vsak velmi potesili.

odhad jan 2011 (malo pravdepodobne) a april 2011

maiob
    Účastník (Participant)

cakat cakat cakat to je velka tema toto ale jedno je iste ked chces kup a necakaj :)
    … ja mam cakania tiez dost a ak sa do 2 tyzdnov u apple nic neudeje ( a to je iste ze sa neudeje) budem mat doma MBP 13″ …keby som mal takto cakat tak si ten mac nekupim nikdy .. PC mam a mohol by som cakat ale nechcem, notebook potrebujem a radsej o par mesiacov MBP predam a kupim novsi ak by to situacia vyzadovala co viem ze vyzadovat nebude … potrebujem plnohodnotnu prenosnu masinu na net, pracu (kancelarsku), hudbu a sem tam film a na to bohate postacia C2D o i5/i7 nehovoriac..rozmyslam aj nad novym Air-om ale moja volba bude zrejme MBP 13″

petiar
    Účastník (Participant)

Xfire (a podobne postihnutí): Nikto v tomto fóre nevie a ani nemôže vedieť či sa oplatí čakať. Jednak preto že len pár ľudí na svete možno vie aký bude nový MB v roku 2011 a len ty vieš či sa ti oplatí za tú cenu s tými parametrami (alebo nie). Všetko ohľadne tohto sú a vždy budú len dohady.

Xfire
    Účastník (Participant)

j to mas pravdu… je to slozitee hlavne preto ci apple prekvapi alebo nie.. steve sa vyjadril ze najblizsiu dobu usb3 nebude, takze bude prekvapi s light peak… mozno vga… procesor .. ktovie to je tazke uvazovat nad tym.

piggee
    Účastník (Participant)

vsetky tieto cakania nemaju vyznam.. kup ked to potrebujes kupit.. nikto nevie aj tak kedy a co vydaju.. takto by si iba cakal a aj tak to zvacsa byvaju kozmeticke zmeny…

maiob
    Účastník (Participant)

je to krasna vec ze USB3 nebude ako tvrdi Jobs a pojdu rovno na light peak ale na druhej strane ide o to kolko dostupnych periferii pre light peak bude a a zakolko € a kolko firiem sa po boku apple pusti do vyroby s tymto rozhranim…podla mna v nasledujucej generacii Mac-masiniek mozno aj dvoch je light peak len na papiery alebo v myslienkach …keed si zoberiem to ze si vystacim doteraz s USB2.0 + FW

Xfire
    Účastník (Participant)

na macrummors pisu ze: * The 15-inch and 17-inch MacBook Pro received a new build-to-order option for a 2.8 GHz Intel Core i7 processor on October 20th, 2010. The new option does not constitute a full update to the MacBook Pro line, but does suggest that a more substantial update to the full MacBook Pro lineup is not imminent.

poper
    Účastník (Participant)

rixi: iprocesor nedostane, lebo intel nedovoli ich osadit do inych chipsetov ako svojich,
    ktore niesu nic extra. apple chce mat nvidiu, do 15″ a 17″ sa zmestia 2 graficke karty, co do 13″ uz nie

maiob
    Účastník (Participant)

tak ako pise poper .. toto je dlho rozoberana tema pravdepodobne sa nedockame tak lahko riesenia
    ved pozname uz tento notoricky znami obrazok:

http://arstechnica.com/apple/news/2010/04/why-the-13-macbook-pro-didnt-get-a-core-i5-upgrade.ars

termix
    Účastník (Participant)

Ja osobne verim ze teraz sa to uz nejak podari :)

maiob
    Účastník (Participant)

termix .. tak to by som bol aj ja velmi rad.. ale na druhej strane MBP 13″ s C2D nie je zla volba pre ludi co potrebuju len na pracu v kancelarii a caste prenasanie a zas nepriamo tym nuti apple kupovat narocnejsich uzivatelov 15″ i5 resp i7 modely ktore su drahsie a pre firmu viac ziskove .. je to zas o tom ze 1. co sa da spravit a 2. co sa chce :) … videl by som logiku MBW 13 – C2D, MBP 13 – i3, MBP 15 – i5/i7 a MBP 17 – i5/i7

iUser
    Účastník (Participant)

treba urcite pockat, vcera som volal so stevom.

novy macbook pro 13 dostane dva i7 procesory 2.8 (8 jadro), ram az 32 GB (standartne bude davat 8gb), standartne SSD 320 GB, GeForce GTX 480M x 2 (SLi novy apple patent), 3 x USB 3.0, co sa tyka LCD (bude to pecka, mozes switchovat medzi 2D a 3D modusom). a taktiez spominal, ze zmeni vzhlad, hlinik ostane, ale bude moznost volby 4 farieb, cierna, modra, zelena a standartne strieborna, bude sa ale doplacat 100 eur za zmenu. jablko na vonkajsej strane MBP bude svietit duhovou aurou. :))).

ako tu pisali je to choroba, cakat mozes do nekonecna, na light peak sa vykasli. kup si ho teraz, moze sa stat, ze budes cakat aj do marca. ale clovek nikdy nevie, nevedel som z neho vytiahnut ci nahodou do 13tky neplanuje i3 procak.

no cakaj, alebo kup.

nahodou je tema skvela, mohol by aspon kazdy napisat, aku konfiguraciu by si predstavoval on a co by zmenil na MBP

maiob
    Účastník (Participant)

takze medzi intelom a nvidiou sa pohli zrejme lady:

http://www.ddworld.cz/aktuality/graficke-karty-gpu/nvidia-opet-prejmenovava-grafiky-a-vyvolava-cenovou-valku-s-amd-coz-zaplati-intel.html

len sa bojim toho aby neprisiel nakoniec MBP 13″ s i3 ktory bude vyuzivat len integrovanu grafiku v CPU, co by z hladiska miesta v malom tele 13″ verzie bolo asi jedine mozne riesenie kedze na dalsie pridavne cipy tam miesta moc nie je

maiob
    Účastník (Participant)

http://www.cultofmac.com/report-apple-to-ditch-nvidia-for-future-macbooks/72421#more-72421

buduce MBP a Sandy Bridge? je to mozne kedze AMD a Intel uvedu po novom roku nove procesory
    otazka je aky bude pouzity GPU, kedze integrovane riesenie od Intelu je stale horsie ako predchadzajuce varianty C2D + 9400M resp C2D + 320M

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 61 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.