BlackHoleRat

Domov Diskusné Fóra Ostatné BlackHoleRat

Zobrazuje sa 17 príspevkov - 1 až 17 (z celkového počtu 17 )
  • Autor
    Karol61
    Účastník

Na nete som našiel vraj existuje trojský kôň pod názvom BlackHoleRat pre OSX. Má niekto skúsenosť ?

Julien
    Účastník

Stiahni a napis tvoju skusenost preboha.
    Naco to potrebujes vediet ?

Karol61
    Účastník

Je dobre o takýchto veciach vedieť skôr ako zistíš, že už je to minulosť MAC bez problémov. Ak je už neskoro sa môžeš len pozerať. neviem či ty máš počítač len na hry ale ja na prácu :-) A to by som bol nerád ak by som sa dožil toho čo je možné vo Windows. Nič v zlom ale ak sa ma niekto spýta načo mi je vedieť niečo o problematike trojský kôň v OSX tak moja otázka je asi na mieste či máš MAC len na hry nie ? Nakoniec ja som sa tu pýtal či niekto o tom niečo vie a nie hlúpe bezvýznamné otázky.

Julien
    Účastník

Som zvedavy kolko ludi ti odpise…

ericek.111
    Účastník

ako tak pozeram, negativna kritika zo strany Karol61-a, inac nikto. mna nerataj.

eraserv6
    Účastník

Pokial nebudes zadavat admin heslo pokutnym aplikaciam, ktore sa budu chciet navrtat do systemu, s vysokou pravdepodobnostou ziaden backdoor alebo trojana nechytis.
    Ten BlackHoleRat je udajne zalozeny na social engineeringu cize potrebuje urcite udaje ktore ty nevedomky zadas a nasledne ich pouzije aby mohol narobit skodu.
    Doporucenie : Stahuj SW s oficialnych stranok, ziaden warez alebo cracky. Nikdy nezadavaj admin heslo pokial si si nie isty ze si instalaciu spustil sam. O podvrhnutych web strankach detto.
    Vela skodliveho kodu vyuziva nevedomost clanku medzi stolickou a monitorom :-))

Karol61
    Účastník

Ľudia pre Boha živého alebo ako Vám to napísať. Čo si myslíte , že OSX je perpentu mobile ? Začína sa viac a viac predávať a stým, že budú útoky na každý OS treba rátať. Ja som sa o tomto víruse dočítal a tiež som bol prekvapený. Už keby o to išlo viem, že každá potvrdená inštalácia je len otázka rozhodnutia užívateľa :-). Mne to tu už pripadá, že každý odpíše len aby niečo napísal. Nikto nenapísal nič o tomto víruse a na to som sa pýtal teda okrem eraserv6 ten aspoň k teme niečo napísal. Nie na hlúpe odpovede ako Julien. Možno som murár keď ma to zaujíma. Alebo , že by IT technik :-) Viem že netreba inštalovať všetko. MAC mám na prácu nie na hry :-) Myslím, že toto fórum ako sa píše už vo viacerých blogoch prestáva mať vážnosť lebo tu je IT technik každý :-)

Sagittarius
    Účastník

A?

Apple je gigant, myslis ze by bol pre nich problem vytvorit nejaky antivirak zabudovany priamo v systeme?
    Ked by prisla niekedy doba, ze by to zacinalo byt kriticke, tak zakrocia.

A osobne verim tomu, ze myslia aj na nieco taketo…

Karol61
    Účastník

Tiež som toho názoru i keď v OSX je niečo ako ochrana. No ako som už písal a nechcem sa opakovať . Niekoho zaujimajú iné veci mňa aj tieto tak preto som načal tému nakoľko sa objavila debata o tomto trojskom koňovi.

JFK.
    Účastník

A ty čo chceš teraz od nás počuť akože?

Karol61
    Účastník

JFK :-) nič nechcem od teba počuť ale ani nie je treba aby si sa zapájal do debaty v ktorej nie si schopný napísať niečo k veci :-) je to forum kde si ľudia čo majú záujem o systém OSX a môžu si vymieňať skúsenosti :-) A prosím ťa nepíš v množnom čísle :-)

Karol61
    Účastník

JFK ak niekto pridá 674 komentárov za necelý rok tak to sú iste vážne komentáre :-)

JFK.
    Účastník

to s tými komentármi bolo fakt super ako, závidím ti, že dokážeš kliknúť na profil a opísať číslo a tým si neviem čo chcel zasa múdre povedať…
    zato tvojich 109 sú určite kandidáti na „vážne komentáre“ …
    ja som nepochopil tvoj zapoj, ktorý si sem hodil po erasrvevovej odpovedi spred dvoch dní…
    … a teraz som chcel od teba počuť, že ako by si si predstavoval naše reakcie, tvoja otázka znela : Má niekto skúsenosť ? … nikto dokopy sa neozval, takže nemá, čo si myslíš, že teraz to tu budeme každý testovať ?
    …a keď sa nikto neozýval nadišiel čas pre tvoj zapoj : „Ľudia pre Boha živého alebo ako Vám to napísať………………“

tak ako fakt už neviem, ale prídeš mi divný, možno máš nejakú schizu :D

Lukkas
    Účastník

Nainstaloval som si antivirus od Esetu a mam pokoj :) hodí sa mi to hlavne na to ked nieco prehadzujem cez USBčka na Win a spat atd …

Karol61
    Účastník

Ja som tiež dávnejšie skúšal NOD 32 ale ihne’d som ho dal preč nakoľko tak veľmi spomaloval a to isté mali skúsenosť aj iný. Tiež som bol toho názoru aby som náhodou niekomu nepreposlal niečo ale zatiaľ som bez ochranného softu :-) Ja som NOD 32 skúšal cca pred rokom neviem ako top chodí na OSX. tebe to nespomaľuje veľmi MAC ?

ericek.111
    Účastník

ved Mac OS X je unix-based system. ma podobnu adresarovu strukturu, prikazy… neexistuje vela virusov na tento OS. preto rad pouzivam linux, lebo sa nemusim obavat nakazy. a aj ked sa nieco ukaze, okamzite vyjde update.

eraserv6
    Účastník

Karol61 : Spavaj kludne, zatial ziadny antivir na Mac OS X nepotrebujes. Tak ci tak voci socialnemu inzinierstvu ziaden antivir aj tak nie je ucinny!
    Doba masoveho rozsirenia virusov a podobnej havede na Mac OS X este nenastala aj ked netvrdim ze sa tak v buducnosti nestane.
    Vseobecne ako prevencia plati to co som uviedol vyssie a ked zapojis do hry len malu cast svojho IQ tak sanca ze si zasvinis Mac skodlivym kodom je prakticky nulova.:-)

Zobrazuje sa 17 príspevkov - 1 až 17 (z celkového počtu 17 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.