Mám taký dotaz – na notebooku predtým mi poradili vždy vybrať baterku von, keď ho mám pripojený na adaptér (ak sa ovšem nenabíjala, to je jasné) vraj tak vydrží dlhšie. Ako je to s macom? Oplatí sa baterku vyberať von, či nie?
dík
ako sa tu niekde pisalo – baterka v macbooku je nezmar a notebooky su hlavne napracu – nerob s nim nic co by ta obmedzovalo. ked sa baterka spotrebuje tak sa kupi nova a je po probleme – baterka v macbooku ma straaaaaaasne dlhu zivostnost.
mítus.
Viac ju poskaaodis opätovným vyberanim a zakladanim ako pouzivanim
Navise je tam magsave a to ked ti niekto vykopne tak sa ti mac aj s neulozenou pracou vypne leboo nemas baterku…
To je ako na noc dava tdole kolesa auta aby si ich nezatazoval…
2 Raazo – no baterky v starsich MacBookoch mali zivotnost tak 2 roky ale vacsinou sa dali pouzivat aj po tejto dobe s tym, ze ti postupne klesala kapacita vyrazne. Smola, ze tebe nevydrzala teda ani tolko (moj odhad je, ze ten tvoj book si niekde v sklade pekne dlho polezal). Ja mam v mojom MB White late 2008 (mam ho tiez tak cca 1.5 roka) a baterka ma 96 health a vydrzi teda stale priblizne to co deklaruju na strankach (cca 4 hodine prace s wifi pripojenim). V novych MacBookoch je situacia ina, baterky by tam mali vydrzat az 3x viac (1000 cyklov?) co uz je podla mna ozaj straaaaaaasne vela na tento typ baterii. :-)
ja tiež vyberám baterku keď som doma…vyberem baterku napojím na adaptér a niekolko hodín ide takto a baterka je hodená na stolíku…..a inak, môže sa baterka úplne vybiť, alebo nie..
mam MB skory2008 a system profiler mi hadze:
Health Information:
Cycle count: 472
Condition: Normal
neviem ako zistit percenta ale ak myslite toto na hornej lyste tak pri plnom nabiti tam mam vacsinou 100%, malokedy 99. baterku nicim casto. este aj na postel ked si idem lahnut tak kaslem na adaper. plus skola, semtam praca. a v zivote som nesiel na adapter bez baterky. nevyberam ju ani na noc. ani pri vypnutom MB neodpajam adapter.
by the way… existuje nejaky soft ktory mi o baterke povie toho viac, popripade mi da do poriadku co sa bude dat? nejaky format alebo cojaviem co by jej trosku pomohlo…
Inac bacha na to ked mate vybratu bateriu a je len na adapteri a niekto odkopne adapter, uz som zazil par ludi co to takto robili a odisli im data na disku alebo cely disk a niekedy su data na nezaplatenie, a ako uz bolo pisane notebook je nas otrok nie mi jeho :-D a ja mam 225 cyklov a 99 percent :-).
baterie Li-Pol si primo zada o nejake vybijeni a nabijeni. Proste ty baterie potrebuji pohyb, kdyz je budete vybijet minimalne, jednou do tydne. Tak ti vydrzi hodne. Ja jsem ji taky setril a setril a po mesici vydrz 3 hodiny, pak jse mi ji zacal vybijet a nabijet a razem bylo 6 hodin. Tedy ja ji jednou do tydne vybiju temer na nulu a jednou pod padaset procent, a zdravi mam porad 100, pocet cyklu 70.
No ja je uplne nevybijim, vzdy mam tak kolem 9 procent. Uplbe vybijeni je az prechod do hibernate, a nechat pet hodin odlezet – dle Apple – kalibrace baterie. MacBook hibernuje, prave kvuli tomu, aby si zanechal info o te baterii, jinak urco je tam rezerva.
Tak to som ju zo vcera na dnes nechtiac skalibroval :-D som zaspal pri notebooku so spustenymi aktualizaciami a akosik sam nezaspal ako ja ale az sa hybernoval a do rana to bolo viac ako 5 hodin, tak ju mam skalibrovanu :-DDD
Autor
Zobrazuje sa 19 príspevkov - 1 až 19 (z celkového počtu 19 )
Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.
Apple Event Liveblog
Sledujte náš živý prepis eventu, na ktorom Apple predstaví viacero noviniek vrátane nových Macov s Apple Silicon! Už dnes od 19:00!