appledefects.com – vas nazor ?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware appledefects.com – vas nazor ?

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 35 )
  • Autor
    Príspevky
  • #56882
    mrzo
    Účastník (Participant)

    Mohli by sa najme majitelia Macbookov vyjadrit k tejto stranke – http://www.appledefects.com/wiki/index.php?title=MacBook ? Viem ze nespokojna cast pouzivatelov je vzdy najviac vidiet ale predsa len nerad by som zaplatil 40 tisic za nieco co by mohlo skoncit ako kopka srotu :-). A zaujimali by ma aj vase skusenosti s reklamaciami ak nejake boli (cas, ochota zavady toho stylu ako su na stranke prereklamovat)

    #120345
    mayoxy
    Účastník (Participant)

    zdravim. necital som vobec tu stranku, len som ju tak preletel, a myslim si ze su to extremy ktore sa stavaju velmi ojedinele a mozno len na vybranych zlych kusoch.. nemyslim si ze je to bezna vec u apple vyrobkoch.

    #120346
    crumar
    Účastník (Participant)

    Hardverove problemy nema len Apple. Tyka sa to kazdeho vyrobcu. Za 40 tisic mozes mat srot aj od Acer, Dell, Asus…;)

    #120347
    Amarok
    Účastník (Participant)

    vyhoda apple je ze ma vlastnu komunitu uzivatelov ktory ak sa nieco take objavi tak si apple vychutnaju… a kedze sa apple zaujima o nazory uzivatelov (koli vlastnym ziskom samozrejme) tak sa problemy velmi rychlo riesia…. neviem o tom ze by dell alebo hp mal nieco podobne… to je moj nazor takze si mozes mysliet nieco ine(to si mozes vzdy)

    #120353
    depi
    Účastník (Participant)

    Podla mna mozes byt rad, ze vobec takato stranka existuje, Apple si to aspon vsima a uzivatelom vyhovie. Stavil by som sa, keby existuju komunity aj inych vyrobcov, nasli by sa tam ovela zaujimavejsie kusky.

    #120354
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    alebo má za tým prsty radek hulán :))) každopádne smolu môžeš mať pri kúpe čohokoľvek ja mám niekoľko apple produktov aj v rodine ich pár je a zatiaľ som s ničím problémy nemal … apple vnímajú ľudia ako niečo iné a práve preto sa tomu viac venujú aj tí čo chcú pomôcť aj tí čo chcú len robiť zlú reklamu … myslím si aj, že to boli hlavne problémy prvých verzií…

    #120364
    dzankou
    Účastník (Participant)

    s nefunkcnou isight mame terza problemy…ideme dat do servisu asi
    :(

    #120394
    mrzo
    Účastník (Participant)

    No dufam teda, ze su to extremy co sa mozu stat a s trochou stastia sa nestanu – islo najme o to ako casto sa stavaju a ako na to reaguje Apple co sa reklamacie tyka – lebo ako tu niekto spomina Acer, tak tam bola par rokov dozadu (zevraj sa servis uz mierne zlepsil…) istota, ze sa pojde niekolkokrat do servisu a vela problemov to aj tak nevyriesi.

    Dik za rychlu odozvu vsetkym a ak mate este niekto k tomu nieco napisat, piste, ale zajtra objednavam.

    #120399
    marek
    Účastník (Participant)

    robim na macoch cca 10 rokov
    poslednych 7 na kombinacii notebook + externy monitor
    posledne 3 roky externy monitor cinema od apple
    pri praci este stretavam imac 20, mac mini a power mac G4

    apple notebooky
    v zasade som spokojny, jedine stresy co som zazil, a to na jedinom notebooku
    – pokazeny pamatovy slot – vyuzil som moznost predlzit zaruku na funkcny pamatovy slot + vymena dvoch pamati za jednu
    – poskodeny displej, resp flaky na displeji, pocitac slapal cele 3 roky bez poriadneho otvorenia displeja /okrem startovania/, flaky objavene pri pokuse pocitac predat :-)
    – pokazena cd-rom

    pritom noteboky vzdy idu 6-7 dni v tyzdni 10-14 hodin denne, cca 2-3 roky
    takze im davam zabrat, nasledne sa este daju po par rokoch predat za velmi slusnu cenu
    a este funguju niekolko rokov dalej bez problemov dalsich

    apple cinema 20 a 23
    – jediny stres vadne pixle, vzdy vymenene /tuto moznost mozno ale kazdy nemusi mat/

    imac 20
    – raz hlucny ventilator, siel vkuse a na plane otacky /opravil to update firmwareu/
    raz vadny pixel /vymeneny/, az treti stroj bol v pohodke,ale napriek tomu super kompik

    mac mini
    – absolutny milacik, bez ziadnych problemov, zazil som 2 roky stary pocitac ktory bol absolutne tichy

    power mac G4
    – bezproblemove stroje

    #120424
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    IMO je to super stranka ukazujuca realitu. Pred par dnami sa mi do ruk dostal MacBook a bol som prekvapeny jeho nekvalitnym spracovanim. Apple uz nie je to, co byval.

    #120425
    marek
    Účastník (Participant)

    macbooky pro su ale 100percentne, co ja aspon zazivam

    #120429
    Vojtin
    Účastník (Participant)

    MLN:
    macbook je spotřebka, na kterou si průmernej emeričan vydělá za dva tejdny….

    #120432
    mrzo
    Účastník (Participant)

    2 MLN – a co konkretne ti pripadalo nekvalitne spracovane – case, creva ? ja som mal v rukach teda len nove kusy a vsetko pekne na seba licovalo, nic nevrzgalo, display v ramci moznosti, len klavesnici neviem na kolko mozem doverovat aj ked sa mi na nej pise lepsie ako na klavesnici MBP – a samozrejme neviem ako to s nim bude po case pouzivania

    #120433
    Vojtin
    Účastník (Participant)

    macbook mam 15 mesicu mam bilej CD 2,0. Klavesnice je naprosto v pohode, zadnej problem, vsechny cudliky drzej a pisou, trackpad taky, jen je potreba jednou za cas ocistit (delam to hajzlpapirem a namacim ho v puse-takze slinama :-) Baterka ma ted 503 cyklu, zivot baterky je stale 100%, vydrz do ctyr hodin (wifi, safari, mail, itunes-bezna “kancl. cinnost”). Macbook od doby co jsem ho koupil pouzivam jako jedinej pocitac a je vzhuru stejne jako ja, takze nejakych 16 hodin-ne kazdy den celou dobu, ale v prumeru tech 10 hodin denne. Navic ted jsem v lete kde tu mame neustale pres tricet stupnu a ja v pohode konvertuju video-teplota 92°C a da se pracovat i pri konvertovani.
    Vady: nejspis jsem nepatrne promackl displej (kazdy den je v tasce pres rameno s jinejma vecma) a je tam flek, vyditelny jen pri bílem podkladu a jen kdyz chci. Odstipnuty kousek plastu od vystupku na viku (castej problem-jeden jsem prilepil vterinakem, druhej je jen nastiplej). Zespoda je trochu napraskly plast u vystutpu z vetraku.
    Jenze vsechno funguje! Na kosmeticky vady prdim, jde mi o funkcnost, a to splnuje macbook na jednicku. Az se kolikrat divim, ze to se mnou vydrzi :)
    Pred tydnem jsem vylil do portu kafe, rychly odpojeni od site a vyndani baterky-nechal jsem macbook hodinu bejt, pak jsem ho zapl, obcas problbnul, ale ted uz zase tejden jede! :)

    #120435
    mrzo
    Účastník (Participant)

    2 Vojtin – no ak bude po 15 mesiacoch ten moj Macbook v takom stave ako opisujes ty, budem spokojny – kavou ho ale polievat nebudem … :-) Mas nejaku radu ako sa vyhnut pretlaceniu toho display-a ? Kupujem k nemu zatial len obal neoprenovy a tiez ho planujem len v batohu nosit – nechcel by som vlacit so sebou dalsiu tasku preto kupujem aj mensi notebook.

    #120437
    Vojtin
    Účastník (Participant)

    Ja fakt nevim, jak se branit, asi nenosit, obcas s nim proste nekde trisknes-letej dvere, v autobuse o tyc, o lidi na chodniku :-) Mozna je to vada displeje a neni promacklej, nevim, je v zaruce, ale ja nejsem v cr takze to neresim, navic bych ho tam kvuli tomu asi nenosil, je to videt fakt jen na bilim podkladu a musis chtit-vetsina fotek je barevnejch, u filmu si toho nevsimam.
    Mam tasku pres rameno crumpler.
    Nevrze, plasty drzej. Dalsi NTB bude zase od jabka.

    #120438
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    mrzo: Oproti môjmu iMac-u to bolo ako Fabia oproti Audi A8. Už na dotyk bolo cítiť, že to nie je nič extra. Nekvalitné doškrabané plasty, zažltnutá klávesnica, nerovnomerné podsvietenie, display lesklejší, ako zrkladlo, tlačidlá, ktoré sú podľa recenzie menej kvalitné, ako na samostatných klávesniciach, tá jeho vysoká teplota a podobne…

    #120439
    mrzo
    Účastník (Participant)

    2 MLN – prave display sa mi vidi velmi triezvo leskly oproti napr iMacu, z ktoreho som mal pocit ako ty – zrkadlo (videl som ich vedla seba vystavene) aj ked by som preferoval matny – najlepsie ako ma MBP :-)) (velmi sa mi pacia displaye na MBP), podsvietenie tiez v norme ale nemal som pravda moznost to nejako podrobnejsie skumat pri spravnych svetelnych podmienkachm, klavesnica – uz som spominal ze z nej mam trocha obavy aj ked Vojtin ubezpecuje ze v pohode, vysoka teplota – osobne sa mi tiez zdalo ze hreje viac ale nikdy som ziadny notebook nevlastnil tak neviem porovnat tak som sa spoliehal na recenzie, ktore vacsinou opisovali teplotu ako primeranu pouzitemu proceseru – rozhodne to nedosahovalo teplot ako MBP v lete pred updatom, ktory upravoval spravanie sa ventilatorov – velmi horuce casti kade vyhanal vzadu vzduch z vnutra – ale stale to nebranilo na nom robit ak si ho mal polozeny na stole

    no nic, uvidime ako povedal slepy :-) – napisem potom recenziu z vlastnych skusenosti a zatial sa necham prekvapit

    #120442
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Ouky. Len aby bolo jasné, mám starý, dobrý, 20″, BIELY iMac. :)

    Tá klávesnica je IMO ale aj tak strašná. Potlač je namiesto vypalovania, namaľovaná a teplota privysoká, pričom porovnávam asi s tromi IBM, ku ktorým som mal doteraz prístup.

    #120468
    renad
    Účastník (Participant)

    to MLN: biele iMacy boli podľa mňa naozaj vydarené. Chcel som ho, ale nespĺňal by mi mobilitu.
    Tak mám Macbook. Je to plast, no a čo. Ale je malý, prenosný a rýchly.
    Ale ako povedal mrzo:
    Ak nám macbooky vydžia ako vojtinovi, bude všetko OK.

    Každý mac je svojský, iný, ale každý je dobrý.
    Začínal som na Macintosh Classic II, potom to boli postupne:
    Macintosh IIci, PowerMac 6100, PowerMac 8100AV, PowerMac 5200, PowerMac G4/AGP, eMac, Macmini, Macbook.
    Boh vie, aký bude ďalší.

    Bol vôbec nejaký macintosh zlý ???

    Čo sa týka appledefects.com:
    – aj nový vysavač zhorí, aj nový motor sa zadre, aj apple sa môže pokaziť …

    Myslím, že zaujímavejšia stránka by bola: apple-effects.com
    (verte, že by bola nadupaná)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 35 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.