Apple TV a Antik/Telecom/Orange

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Apple TV a Antik/Telecom/Orange

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Autor
    Príspevky
  • #535981
    Janči
    Účastník (Participant)

    Zdravím,

    rád by som si kúpil Apple TV a používal ju ako set-top box k Antiku, ktorým by som nahradil ten, ktorý dodávajú oni. Máte s tým nejaké skúsenosti?

    Pozn. Máme zaplatený základný antik balík + dodaný set top box k tomu a zároveň nemáme smart tv.

    Za odpovede a rady Vám vopred
    Ďakujem.

    #535983
    subside
    Účastník (Participant)

    Funguje to bez problémov. Jediná (a dosť podstatná) nevýhoda tohto riešenia je tá, že kvalita streamu cez appku je nižšia ako cez ich set top box. Ak je pozeranie telky pre Teba dôležité, tak treba zvážiť, či si nekúpiť od nich set top box. Keďže je klasická televízia je u nás až na poslednom mieste (Netflix, hbo a YouTube sú o dosť lepším zdrojom), tak nám to nevadí. Ak hovorím o nižšej kvalite, mám na mysli to, že skutočné Full HD ide len na niektorých kanáloch. Ostatné, aj keď sú označené Full HD, idú max SD. Napríklad STV 1 je FHD, ale taký CT šport je podľa mna len SD a to i napriek tomu, že by to malo byť FHD.

    Samotná ich aplikácia tiež nie je žiadna sláva, ale úlohu si splní.

    Na projekte appky pre ATV vidno, že nejde o prioritu pre Antik. A samozrejme z predaja vlastného set top boxu majú príjem, zatiaľ čo z ATV nie. Plus ten ich vlastný proprietárny smart home protokol, ktorý o HomeKit ani nezávidím.

    #536048
    danocoys
    Účastník (Participant)

    Antik na Apple TV funguje bez problemov. Treba si len pozriet aby bola nastavena “najvyssia” kvalita prehravaneho obsahu na: Vysoka 1080. Jedina vyhoda Antiku je ta nizka cena zakladneho balika, ktory je niekde na urovni 3.90 Eur za mesiac. Skusal som SledovanieTV appku a ta je podstatne lepsie spracovana a aj kvalita obrazu je niekde inde. Avsak cena je tam vyssia a podla mna sa neoplati za TV dat viac nez tie 4 Eura, nakolko si radsej zaplatim Netflix a pozeram co chcem a bez reklam.

    #536050
    subside
    Účastník (Participant)

    @danocoys – s tým úplne nesúhlasím. Áno, appka pre ATV funguje v pohode, ale kvalita nie je totožná s tým, čo púštajú do vlastného set top boxu. Nastavenie na 1080 s tým nič nezmení.

    Pred rokom som sa na to pýtal aj antiku, a tu je ich odpoveď:

    Dobry den,

    Dakujeme Vam za Vas email.

    V pripade vyuzivania sluzby skrz Apple TV box ide o uplne odlisnu platformu, aj ked je Apple box vyuzivany v nasej sieti.

    V ramci Apple TV boxu sa jedna o tzv. OTT streaming – teda streamy (vysielanie programovych sluzieb) pred ich distribuciou prechadzaju transkodovanim (upravou kodeku a datovej rychlosti na nizsiu), v ramci transkodingu teda dochadza k ich uprave.

    Rovnako pre dany typ sluzby nie su dostupne vsetky programove sluzby, ktorymi disponujete na nasom Set top boxe v ramci optickej siete.

    V tomto pripade sa teda nejedna o chybu, ale vlastnosti OTT sluzby.

    Dakujem za porozumenie.

    S pozdravom / Best regards

    Viktor Ferenc
    Vedúci technickej sekcie IPTV

    #536102
    danocoys
    Účastník (Participant)

    @subside: som si celkom isty, ze zmenou nastavenie kvality pri prehravani sa rapidne zvysi/znizi kvalita prehravaneho obsahu (odskusane na hokeji). Suhlasim, ze to nie je tip-top kvalita ale ak si zoberiem do uvahy, ze za ten balik kanalov (co som pozeral tak nik neponuka tolko kanalov za tak nizku cenu) platim 3.90 Eur a pozeram to obcasne tak stale je to OK.

    #536104
    subside
    Účastník (Participant)

    @danocoys – aby to nevyznelo, že vôbec s Tebou nesúhlasím – antik cez appku selektívne púšťa niektoré stanice v kvalite, ktorá je rovnocenná alebo blížiaca sa kvalite, ktorú vysielajú cez set top box, čo je aj prípad Tebou spomínaného STV. Ale niektoré stanice aj keď nastavíš na FHD budú vyzerať horšie oproti vysielaniu cez set top box. V týchto prípadoch zvýšenie rozlíšenia neprinesie želaný efekt.

    Úplne ideálne by bolo, ak aby antik appka bola integrovaná s novou apple tv app.

    #543262
    danocoys
    Účastník (Participant)

    Len pre info vsetkym kto to nezaregistroval. Vcera UPC uvolnilo aplikaciu na Apple TV aj pre Slovensko.

    #543263
    quadra
    Účastník (Participant)

    S aplikaciou Horizon Go z polskeho Appstore to fungovalo (so slovenskymi prihlasovacimi udajmi) uz od zaciatku tohto leta.. ale potesi, ze netreba uz menit regiony (aplikacia je rovnaka)!

Zobrazuje sa 8 príspevkov - 1 až 8 (z celkového počtu 8 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.