Apple In-Ear headphones + earphones & music talk

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Apple In-Ear headphones + earphones & music talk

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 41 )
  • Autor
    Príspevky
  • #59332
    pytykn
    Účastník (Participant)

    neviete nahodou kedy pridu na slovensko tie nove sluchadla In-Ear co vysli spolu z iPodom Touch

    + diskusia o ostatných slúchadlách, okrajovo hudbe

    #134932
    durotrulo
    Účastník (Participant)

    som cital reviews ze je to dobry shit.
    inac by som si ich uz davno objednal

    #134934
    pytykn
    Účastník (Participant)

    ja mam tie stare uz su dost rozbite tak som myslel ze si ich kupim ale netusim preco este nesu na slovensku

    #134935
    mrzo
    Účastník (Participant)

    2 pytykn – a tie stare boli ake? Zvuk, prevedenie (kvalita, kolko vydrzali…) ? Nove su mi na nic na stary iPod nano ked nefunguje ten ovladac tak som uvazoval o starych.

    #134939
    psychodiagnostic
    Účastník (Participant)

    achhhhhhhhhhhhhh 2 veci co ma APPLE uplne na ho*no: SLUCHATKA a MYS.

    #134940
    renad
    Účastník (Participant)

    Ja som si u zákazníka zabudol myš – a tak som z arzenálu vytiahol toto:
    http://twopointo.files.wordpress.com/2007/12/apple-mouse.jpg
    a nechápem ako som s tým mohol robiť x rokov ….. :) takže asi aj myš … je na ….

    #134941
    stn001
    Účastník (Participant)

    K tým veciam “na hovno” by som pridal aj ich politiku :-) Inak absolútne súhlasím s tým, že slúchadlá a myš sú naozaj na nič :-(

    So slúchadlami som trošku sklamaný (starší typ), za tie peniaze by som čakal viac, nuž, to je ale Apple…

    #134942
    Count Grishnackh
    Účastník (Participant)

    to durotrulo:

    Ahoj. Prosím Ťa, môžeš byť trochu konkrétnejší? V čom sú shitné? Uvažoval som totiž o ich kúpe k iPodu touch 2G 32 GB. Apple na nich robí krásnu reklamu, ale asi klamlivú. Hľadám kvalitné in-ear “štuple”. Ale asi si pripnem opasok a kúpim si rovno najlepšie 3-pásmové slúchadlá na trhu – Ultimate Ears Triple.Fi 10 Pro z USA za 5000 Sk, u nás sú omnoho drahšie. Počúvať na nich Apple Lossless formát, to budú audioorgie :). Nebudem robiť kompromisy, slúchadlá sa nekupujú tak často ako procesory, grafické karty …

    Pekný večer.

    #134944
    renad
    Účastník (Participant)

    Doporučujem slúchatká KOSS, naozaj super prenos basov.

    #134946
    stn001
    Účastník (Participant)

    5k za slúchadla mi príde moc :-) Čo sa týka značky Koss, tak tiež odporúčam.

    #134958
    markuz
    Účastník (Participant)

    Kazdemu vyhovuju ine sluchatka a zalezi aj od stylu hudby. Za vynikajucu cenu okolo 1500 Sk odporucam Sennheiser CX 300, nepridavaju tolko bassov ako Kossy a celkovo som s nimi velmi spokojny. Do kategorie do 3000 Sk su vybornou volbou. Aj ked som sa stretol aj s expertmi, ktori sa stazovali na (ne)kvalitu Apple sluchatiek a pritom mali hudbu v kvalite 128kbps.

    #134959
    psychodiagnostic
    Účastník (Participant)

    muhahahaha zas hudba v kvalite 128kbps moze byt kvalitna…ide len o to jaky debil a zcoho to ripol ale to je jedno…len to som chcel ze vsetci maju tie KOSSy aj JA lebo uz to mam 5 rokov a som si nato dost zvykol, ale inac ked pocuvam doma hudbu z reprakov (studiovky) alebo ked pocuvam z velkych DJ-skych sluchadiel tak mne to tak tiez pride (vlastne to tak je) ze kossy maju umelo uz moc pridane bassy ale ako povedal markuz ze zalezy to podla stylu hudby.

    #135017
    pytykn
    Účastník (Participant)

    ja mam stare apple sluchadla In-Ear a som s nimi maximalne spokojny….a o tych co boli pribalene pri iPode ani nehovorim po 2 tyzdnoch neslo jedno a po mesiaci uz ani druhe neslo

    #135029
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    apple predtým vyrábal In-Ear slúchadlá? nepletiete si tie úplne nové, ktoré sa len nedávno začali predávať a tie klasické ktoré boli vždy k ipodom ?

    CG: za 5000 triple.fi 10 pro? kúpim rovno dve ak ich vieš zohnať za túto cenu.. veď len oficiálna cena v amerike pri prepočte je 9600 sk … v anglicku boli ešte o dosť drahšie.. a u nás UE asi veľmi nezoženieš… ja mám M-Audio IE-10 za 3990 a oni prebrali technologiu od UE… s kossmi a podobne sa to nedá porovnávať ani pri najväčšej snahe :)

    #135031
    pytykn
    Účastník (Participant)
    #135032
    raul
    Moderátor

    ty kokso, tak tieto sluchatka za 5 litrov chcem aj ja :-D
    http://www.pixmania.sk/sk/sk/r/ultimate-ears-sluchadla-triple-fi-10-pro

    MP3 sa cez to aj tak neoplati pocuvat.. Ja by som to nekupoval.
    Jedine.. za tu cenu by to mohlo teoreticky aj samo nasepkavat na skuske….

    #135033
    bawy
    Moderátor

    tommy: na ebayi su za 299$ aj s postovnym… :) enjoy

    #135034
    raul
    Moderátor

    tak si kup sluchatka za 6 a pol tisic :-D

    teda nechem nikho nahnevat, ale pre mna je to nepochopitelne…

    #135037
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    aha jasné na tie apple in ear som úplne zabudol… a pritom som nad nimi dokonca niekedy uvažoval :)

    raul to je asi o prioritách .. pre mňa je hudba jedna z podstatnejších častí života.. bez nej nedokážem fungovať.. a vypočuť si B.B. Kinga alebo Buddy Guya na takýchto slúchadlách alebo na hifi sústave bowers and wilkins… to sú všetko zážitky ktoré pochopíš až keď zažiješ.. a podmienkou je tú hudbu milovať :) samozrejme, sú aj ľudia, ktorým stačí rádio a sú spokojní.. oni UE nepotrebujú to je jasné :)
    počúvam aj elektronickú hudbu, a priznávam, že pri nej takéto slúchadlá zmysel nemajú .. pri takej hudbe mám s kossmi 10x lepší zážitok :)

    #135038
    Count Grishnackh
    Účastník (Participant)

    to Tommy:

    Ahoj. Sorry, nestoja 5000 Sk, ale 6000 Sk, trochu som sa prepočítal. Myslím cenu na US Amazon-e, kde sú práve v zľave. Tam ich budem pravdepodobne kupovať, aj s ďalším Apple tovarom. Ale sám si ich nekúpim, pretože mi ich odtiaľ prinesie známy, čo tam žije. Pôvodne stáli $399, teraz ich ponúkajú “len” za $305. Čo je v prepočte cca niečo cez 6000 Sk. A to je IMO geniálna cena za slúchadlá, ktoré u nás stoja aj trikrát viac.

    Čítal som na ne veľa recenzií, ale aj komentáre od užívateľov a všetky sa niesli len v pozitívnom duchu. Jeden sa ich bál porovnávať s asi najlepšími a najznámejšími audiofilskými, otvorenými, veľkými (circum-aural) “vajcovitými” slúchadlami Sennheiser HD650, ktoré sa používaju pri profesionálnom nahrávaní klasickej hudby. No a zistil, že sú oveľa lepšie! Takéto malé štuple prekonali priestorovosťou, detailnosťou, vernosťou zvuku, podaním basov a hlavne odhlučnením a v podstate všetkým takéto “hovadsky” veľké slúchadlá, ku ktorým treba používať aj veľké a drahé slúchadlové zosilňovače s cenou od 10000 Sk, dráhe káble z čistého striebra a izolantov z teflónu s cenou od 5000 Sk za 0,5 (!) m, cd prehrávače, aspoň za 50000 Sk, slúchadlové procesory, tak od 25 000 Sk, krokové regulátory, DA prevodníky a čo ja viem ešte spolu za stá tisíce! A to len preto, aby hrali tak, ako majú a aby to nebolo kontraproduktívne riešenie. Jednoducho, človek si ich nemôže len tak pichnúť do iPodu, lebo budú hrať zle, temne, ticho, a to nie len kvôli ich vysokej impendancii, ktorá je 300 ohm. Viem, o čom hovorím, problematike slúchadlového posluchu sa rozumiem. A ďalej, človek si tieto Senny nemôže zobrať von, lebo sú otvorený systém a sú veľké, Ultimate Ears sú ako stvorené pre terén, kapelu atď. Nedávno som bol na jednom rockovom koncerte a týpek, čo hral na klávesoch, mal tie transparentné, teda priesvitné Ultimate Ears Super.fi 5 Pro, čo je už 2-pásmový systém. Úplna pohoda, myslím, že bol s nimi spokojný, ako aj so svojím bielučkým MacBookom, čo tam mal :). Teda kvôli týmto veciam si chcem vziať tie trojpásmovky. Nič k nim nepotrebujem, žiadnu ďalšiu audio výbavu za x-tisíc. A hrajú rovnako dobre, aj bez tej výbavy. Jednoducho ich pichnem do iPodu touch a začnem počúvať skladby vo formáte Apple Lossless. A môžem s nimi aj športovať, behať, cvičiť v posilke a ani o nich nebudem vedieť. Paráda. Sám si spokojný so svojimi “základnými”, ale špičkovými M-AUDIO, čo je vlastne to isté ako UE, vôbec nepochybujem o ich kvalite, práve naopak. A keď sú Tvoje tak super, tak si ani neviem predstaviť, čo môžu stvárať tieto 3-pásmovky :). To je čistý audiofilizmus za skoro tretinovú cenu. Kto by to nebral? IMO každý, kto by na ne mal, by si ich za takúto krásnu cenu z USA kúpil. Lenže nie každý si chce kúpiť Porsche 911 GT2. :)

    Len pre zaujímavosť, tu sú tie Senny:

    http://www.headphones.cz/inshop/domaci/audiofilska/sennheiser-hd-650.htm

    Tu sú geniálne “ultimejtky”:

    http://www.headphones.cz/inshop/prenosna/spunty/ultimate-ears-triple-fi-10.htm

    A na záver to najlepšie, s krásnou cenou :)

    http://www.amazon.com/Ultimate-Triple-fi-10-Pro-Earphones/dp/B000JFJDAE/ref=pd_bbs_sr_2?ie=UTF8&s=electronics&qid=1224777709&sr=8-2

    P.S. Sorry za obsiahle vyjadrenie, veď ma poznáš… Ale nie je to OT! :)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 41 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.