Akú myš odporúčate kúpiť k MacBooku?

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Akú myš odporúčate kúpiť k MacBooku?

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 21 )
  • Autor
    Príspevky
  • #56166
    simumarek
    Účastník (Participant)

    Rozmyslam nad kupou mysi k svojemu MB ale neviem aku si mam vybrat, chcel by som bezdrotovu, ale Mighty Mouse je pomerne draha a vraj nemaju ludia s nou dobre skusenosti, ale mna aj tak laka, najma to, ze pre jej pripojenie nepotrebujem nijaky USB dongle aby isla. Neviete o nejakej inej myske, ktoru by bolo mozne pripojit k Bluetooth MB bez toho aby som musel pouzit nejaky USB dongle?

    #116247
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Podľa toho, na čo ju chceš požívať. Ak tam paríš hry a grafiku, určite by som bral laserovú, káblovú – napríklad Razer (IMO najkvalitnejšie myši) –
    http://www.razerzone.com/index.php?main_page=product_info&cPath=2_17&products_id=70

    Ak si naopak “home use n00b”, bral by som nejakú od Logitech.
    http://www.logitech.com/index.cfm/mice_pointers/mice/&cl=us,en

    Dávaj si však pozor na G-čkovú radu s farbeným povrchom. Po čase sa to neskutočne ošúcha – videl som také dve v obchode G7, G5.

    Pokiaľ dobre viem, žiadna myš nemôže byť pripojená priamo. Táto má však najmenší receiver na svete:
    http://www.logitech.com/index.cfm/mice_pointers/mice/devices/3271&cl=us,en
    ____________________________________________________________________________________________________________

    Čo sa týka Migty Mouse, to nech Ťa ani nenapadne, prosím Ťa. Tá ich wireless stojí viac, ako 3 000 Sk, no oproti vyššie uvedeným je to šmejd na druhú. Plastové nekvalitné prevedenie, zdraviu škodlivé scrollovanie a bočné tlačidlá, zanášajúca sa scrollovacia gulička… Mám káblovú verziu, ktorú som kvôli totálnemu znefunkčneniu guličky (nie je špinavá) odložiť a nahradiť inou, od Logitech.

    EDIT: Takže, ako hovorí Pedro, existujú aj iné priamo pripojiteľné myši. Ďakujem za upozornenie.

    #116248
    pedro
    Účastník (Participant)

    ja pouzivam k MBP Logitech v270.Nie je to ziadny high-end, ale na moje bezne pouzivanie nadherne postacuje, a co je hlavne, pripaja sa priamo, nepotrebujes ziadny usb dongle.To bol jeden z hlavnych dovodov preco som ju chcel- nezabera USB port.
    Ked som ju kupoval(rok a pol dozadu) stala 1500, teraz ju vo vypredajoch zozenies aj o dost lacnejsie (tusim aj za 800skk som ju videl)

    MLN: existuje dost vela mysi, ktore sa daju pripojit aj priamo..neviem nakolko su kvalitne, ja som s touto mojou spokojny.

    #116250
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    priamo sa dá pripojiť akákoľvek bluetooth myš ..

    a odporúčam Ti MX1000 vieš prečo :))) mimochodom je tu aj mini recenzia si môžeš pozrieť

    #116251
    Kompi
    Účastník (Participant)

    Na macbook jednoznacne bluetooth mysku.Preco, lebo ma iba 2 USBcka, Na bluetooth potom mas dve moznosti, mud to zriesis microsoft wireless presenter, alebo nieco od logitechu. Ine bluetooth mysky by som neriesil koli podpore.

    Microsoft presenter – ma laser snimac, ukazovatko, prepinacie tlacitka na PPT, je dostatocne kvalitny a dobre sa drzi. Subjektivne vydrzi povrch dlhsie nezodrany ako na Logitech revolution. Logitech ma lepsi design, vyzera lepsie aj lepsie sedi v ruke (presenter/revolution)

    Ked budes hladat, ci bluetooth ide cez prilozeny adapter, alebo pojde aj cez integrovany bluetooth, vsade ti povedia, ze by to malo ist ale je to stavane na prilozeny adapter. Na mikrosoft mysku mozem povedat, ze ide v pohode na zabudovanom, ale XPcka ju najdu rychlo, zatial co mac OS sa s parovanim casto potrapi :(.

    Cenovo …. hlavne nech sa ti paci a nech je na to co chces (laser, funkcie.)

    V kazdom pripade mikrosoft aj logitech je kvalita, takze o to sa nemusis bat.

    #116253
    simumarek
    Účastník (Participant)

    Ok takze na Mighty kaslem a popozeram nejaku s Bluetooth, ked si budem nejaku pytat tak si mam pytat taku co ma integrovany bluetooth aby som ju vedel spojit s MB? Urcite chcem radsej laserovu a wireless, a pravdepodobne Logitech. Tu MX1000 som pozeral a mam aj jednu ponuku na nu ale skoda, ze nejde pripojit priamo k MB cez BT :(

    #116255
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    nejde pripojiť priamo ale stojí za to je výborná :)

    #116262
    simumarek
    Účastník (Participant)

    Vybral som si tuto: http://www.computerabc.sk/web/index.php?exec=eObchod

    Co poviete na to?

    #116263
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Nechcem Ťa sklamať, ale to je všeobecný link…

    #116265
    simumarek
    Účastník (Participant)
    #116266
    EmElEn
    Účastník (Participant)

    Mne sa páči ako designovo, tak aj technickým popisom.

    #116267
    Anathos
    Účastník (Participant)

    Mam sam apple wireless mighty mouse laserovu. Nehovorim, ze je super, ale problemy s nou nemam. Urcite existuju lepsie, mozno este aj lacnejsie

    Taky OT: Nezda sa vam “Microsoft” mys trosku zvlastna k “Apple” produktom? :D

    #116269
    Kompi
    Účastník (Participant)

    K tomu len dopisem jednu vec. Je to myska od mikrosoftu. S tym ide problem so softwarom. Ked si ju kupis, dostanes k nej nejaky intellipoint software, teraz je 6.22 verzia tusim.

    Dlhsie som riesil problemy s “rychlostou” kurzoru. Cez control panel software isiel pomaly, cosi zrychlil pri max nastaveniach v intellipoint. Avsak ak mas rad rychly pohyb bez behania mysou po stole, urcite doporucujem USB overdrive. Lebo na max nastaveniach v systeme je stale dost pomaly…

    Nastavis tam vsetky tlacitka podla potreby a hlavne sa kurzor nebude hybat ako spomalena lemra, inak vyreza skoro ako moj Microsoft wireless presenter 8000…., povedal by som este krajsie… A tiez je to laser, jednoznacna volba…

    #116271
    simumarek
    Účastník (Participant)

    Mne osobne Anathos nejako velmi nevadi to, ze je to Mrkvosoft miska, ovladace su pre Mac alebo maximalne pouzijem nejaky alternativny ovladaci sw, ktory tu uz bol spomenuty.

    #116292
    simumarek
    Účastník (Participant)

    Este som ako alternativu k tej Mrkvosoftackej nasiel tuto: http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=10266587

    #116297
    Kiko
    Účastník (Participant)

    No to V470 vyzerá naozaj super. Ja mám tak či tak veľmi rád svoju Mighty Mouse. Čo sa týka tej MX1000 je priam dokonalá až na jej dosah ten je v porovnaní s BT myškami mizerný.

    #116299
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    anathos presne.. microsoft myš k mb??? to čo ? :D

    kiko asi nebude pracovať od 13″ obrazovky viac ako 10m nie? :))) neviem aký problém s dosahom mx1000 má nič som nezažil zatiaľ

    #116308
    nemo
    Účastník (Participant)

    No zrovna ovladace hardware od Microsoftu pro Mac jsou na velmi vysoke urovni (narozdil od Logitechu, coz je pravy opak).

    Ja mam shodou okolnosti zrovna jednu od MS primo pred sebou. Je bila, ovsem moc kvalitni neni. Jmenuje se MS Basic Optical Mouse 1.0A (a tedy ji nedoporucuji). Mam v planu jit do Wireless Mighty Mouse.

    #116340
    Kiko
    Účastník (Participant)

    Tommy_Verceti: ale tak isto nebudem zo sebou nosiť docking station k 13″ notebooku ;) ale ak si ho pripojím k TV tak mi ten dosah príde jednoducho slabí. Ale inak dokonalá myš sám ju denne používam v práci.

    #116348
    Tommy_Verceti
    Moderátor

    u mňa dosah ani pri pripojení k tv nerobí problém no to je jedno asi máš viac kovu v stenách :))))

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 21 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.