Ako spravne pouzivat iTunes? Pomoc!

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Ako spravne pouzivat iTunes? Pomoc!

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Autor
    Príspevky
  • #83136
    tomykar
    Účastník (Participant)

    Zdravim,

    mozno moj prispevok vyznie tak, ze som uplny hlupak, no uz si fakt neviem rady. iPhone 4S je moj prvy Apple produkt (kratko predtym som mal asi 2 tyzdne iPhone 4) a teda som s iTunes nikdy neprisiel do styku. Kontakty, kalendare a data aplikacii sa mi zalohuju cez iCloud, preto som doposial nepotreboval pripajat iPhone k pocitacu. Dnes som si vsak chcel nahadzat do iPhonu nejaku hudbu, zalohovat si fotografie a videa (kedze fotostream mam deaktivovany (nevyhovoval mi) a ich objem daleko presiahol 5GB kapacitu iCloudu. Rozhodol som sa vsak ist na to opatrnejsie, kedze pri predoslom pokuse o synchronizaciu mi to zmazalo 3/4 aplikacii, ktore som mal ulozene nainstalovane v telefone (zrejme preto, ze v PC som ich mal o hodne menej). Moja otazka teda znie – ako spravne pouzivat iTunes, ked chcem iba ZALOHOVAT obrazky, videa do pocitaca, chcem si nahrat nejaku hudbu a zalohovat tu, ktoru som zakupil cez iTunes store v telefone, pripadne zalohovat tiez aplikacie a ich data, ktore mam zakupene cez iPhone ? Nechcem aby mi cokolvek, co mam ulozene v PC automaticky nahravalo do iPhonu alebo aby mi tam natrepalo celu “knihovnu” (tento sprosty system mi proste NEVYHOVUJE)..

    Moja predstava je takato:

    1. Pripojim iPhone k PC
    2. Kliknem na synchronizovat a vsetko NOVE co sa zmenilo v telefone sa mi ulozi v PC bez toho, aby sa prepisal obsah, ktory som do PC dal predtym (tzn. nejaka predosla synchronizacia tam nahrala fotky z iPhone, ktore som v iPhone vtedy mal. Dnes ich uz v iPhone nemam, ale to neznamena ze ich zmaze aj v pocitaci, ale ze iba prida tie, ktore su v iPhone nove a stare, tie kt. boli predtym ulozene v PC necha tak (to znamena ani ich nenahra naspat do iPhonu). To iste hudba, aplikacie, proste cira zaloha Z telefonu DO pocitaca, bez toho aby obsah v pocitaci davalo do telefonu…

    Da sa iTunes takto pouzivat ? Som uz zufaly a nechcem ist taktikou pokus – omyl, pretoze pri poslednej neuspesnej synchronizacii som jednoducho dal restore a obnovu cez iCloud, nakolko sa mi s tym nechcelo prplat, no vtedy som este mal zalohu aj pre fotografie a videa zapnutu.

    Za vase vecne rady vam vopred dakujem!

    #297056
    marianlapos
    Účastník (Participant)

    Na ľavej strane klikni na svoje zariadenie s pravým tlašidlom a choď na zalohovať alebo také niečo a všetko čo máš vo fone ti hodí do kompu

    #297057
    JFK.
    Účastník (Participant)

    Moc sa nad tým zamýšľáš.
    Synchronizácia znamená že všetky zmeny v iTunes, sa ti prejavia aj v iPhone a ak si napríklad stiahol v iPhone nové aplikácie, tak sa ti zosynchronizujú aj do PC.
    Ak by si mal Mac, tak fotky synchronizuješ s iPhoto(Photostream) cez iCloud.
    Ak máš PC, tak si vyberáš v PC nejaký folder z ktorého si synchronizuješ fotky/obrázky z PC do iPhone.
    Hudbu ak dáš Sync All, tak v podstate tá hudba čo je v iTunes je aj v iPhone.
    Neboj sa a skúšaj :D a kašli na manuály a tak…nikto to nečíta. Časom na všetko prídeš :))

    #297061
    J4r0
    Účastník (Participant)

    Fotky/Videa:

    najprv treba pochopit ze iPhone ma dva na sebe nezavisle uloziska fotiek resp. videa

    1.] Fotoaparat – je to ako pamatova karta na fotoaparate – NESYNCHRONIZUJE SA! Fotky su v plnom rozliseni.
    je len na tebe aky photo management SW zvolis na presunutie do PC.
    Ja pouzivam SW iPhoto ktory mi po pripojeni iPhone k pocitacu fotky automaticky naimportuje.

    2.] Fotoarchiv – je to kniznica fotiek SYNCHRONIZOVANA cez iTunes so zvolenou databazou fotiek na PC. Fotky su pri synchronizacii zmensene /optimalizovane pre prezeranie na iPhone…cca 1MB/fotku
    Synchronizacia ide len jednym smerom: iPhoto -> iTunes (resize) -> iPhone
    Kniznica sa da vybrat v iTunes -> Photos -> Sync Photos with…
    Ja mam vybratu kniznicu iPhoto.

    ako to funguje:

    mam nafotenych povedzme 20 fotografii v kniznici “Fotoaparat”

    napojim iPhone na comp, iPhoto sa ma opyta ci ma importovat obsah fotoaparatu a takisto potvrdim zmazanie importovanych fotiek v iPhone …20 fotiek sa skopiruje do pocitaca a vymazu sa v iPhone

    (po odpojeni iPhone by som v tam nenasiel ziadnu z uvedenych 20 fotografii)

    otvorim iTunes , zvolim Sync a iTunes mi prida do iPhone kniznice “Fotoarchiv” 20 novych fotiek v optimalizovanom rozliseni (2048×1536) pricom originaly vo full rozliseni (3264×2448) ostanu v PC.

    edit:
    doplnim ze vyhodou takehoto pristupu je ze do Fotoarchivu sa ti zmesti cca 3x viac fotiek ako keby boli synchronizovane obojsmerne v rozliseni 1:1. Takto neni problem mat v 16GB iPhone az 10tisic fotiek…

    #297067
    Tompa
    Účastník (Participant)

    Ahojte,

    mam problem a velky. Prosim poradte mi co mam robit. Chcel som si updatovat moj iphone a vypisalo mi to tam chybu, ze najprv musim restore a potom update a ani to nejde. Skusal som to asi 5krat a stale mi tam vypisuje error 1015. Telefon je teraz nepouzitelny. Prosim poradte mi. Je to pre mna velmi dolezite.

    Vopred vam dakujem.

    #297071
    J4r0
    Účastník (Participant)

    skus najprv vyhladavanie a zadaj “error 1015” …su tu minimalne tri vlakna na tuto temu

    #297076
    iTuxx
    Moderátor

    J4r0: dobry postup. Len podotknem ze z toho Fotoarchivu sa nedaju odstranovat fotky priamo z telefonu (mam taky pocit).

    #297088
    iUser
    Účastník (Participant)

    tomykar: Fotografie

    Ak mas PC odporucil by som ti Dropbox a z appstore Photo Box – Dropbox Photo Manager. Viacmenej to funguje
    tak, ze cez siet ti to zalohuje fotky priamo do dropboxu, ak mas potom nainstalovany dropbox na viacerych pc “doma, praca, laptop” zovsadial mas pristup na tie fotky. viacmenej to iste ako photostream, trochu menej ciste ako osx, ale funguje to fajn.

    alebo si stiahni rovno Dropbox aplikaciu na iphone a v uploads kliknes na + a pridas fotky, pockas a stiahne ti to do pc. viacmenej este lepsie ako photo box.

    #297089
    max7323
    Účastník (Participant)

    Alebo si vezmi nejaky iphone browser z netu a ten funguje ako file manager. Skopcis videa a fotky rovno na disk

    #297094
    J4r0
    Účastník (Participant)

    @iTuxx
    tak ako pises…Fotoarchiv [2.] je na rozdiel od Fotoaparatu [1.] Readonly. Fotku odstranits len tak ze ju odstranis v pocitaci

    #297291
    mk01
    Účastník (Participant)

    podla dokumentacie su iCloud (contacs, emails, calendar, documents), Photo Stream a iTunes Match oddelene v zmysle prideleneho miesta. 5GB je iCloud, iTunes Match je 20.000 skladieb a Photo Stream ma byt poslednych 1000 fotiek, ktore nim vlastne iba pretekaju (do inych zariadeni).

    #297298
    iTuxx
    Moderátor

    mk01: nemaju tam byt tie fotky iba mesiac? Nespominalo sa nieco take na keynote?

    #297571
    tomykar
    Účastník (Participant)

    ja som to mal nastavene nie ako photostream ale zalohu icloud – fotoaparat kde mi normalne zalohovalo s ostatnymi dokumentmi aj vsetky foto a videa a mal som z 5 gb volnych asi 200 MB :) vypol som to teda a fotky ukladam manualne, kedze po pripojeni iphone sa mi v prehliadaci zobrazi jeho ulozisko ako masstorage read-only.. mam iny problem, ked kliknem po pripojeni iphonu na aplikacie v itunes, tak sa mi na grafe dole automaticky znizi velkost priestoru naplneneho aplikaciami.. a chce synchronizovat aplikacie , z predoslej synchro, kt. je postatne menej nez ich mam aktualne v telefone. Ak odskrtnem synchro aplikacii ( kedze synchro nepotrebujem, mam zalohu na icloude, app. v pripade potreby restore manualne zalohujwm alebo stiahnem nanovo cez volbu icloud) aby som mohol telefon po nahrati hudby synchronizovat a na synchro aplikacii ss vykaslat, tak mi vypise varovanie, ze ak tak urobim, zmaze mi to aplikacie v telefone :D odfotim ak bude treba.. Co mam teda robit ak nechcem sby mi to synchronizovalo aplikacie, iba hudbu? ( data aplikacii, kontakty, email a kalendare nebudem synchronizovat, necham iba icloud zalohu a fotky budem riesit ako som popisovsl vyssie – manualne cez masstorage prip. cez dropbox) . Dakujem.

    #299708
    tomykar
    Účastník (Participant)

    https://discussions.apple.com/thread/1646072?start=0&tstart=0 toto presne popisuje problem, ktory som stale nevyriesil. Prosim poradi mi niekto co mam robit ?

    Proste nechcem synchronizovat NIC , vsetko mam vyriesene cez icloud a manualne si budem cez masstorage zalohovat fotky a videa. Potrebujem si vsak nahadzat do iphonu hudbu, kt. mam v PC a to nemozem urobit, lebo ak sa pokusim odskrtnut synchronizaciu aplikacii, tak ma varuje ze mi ich vsetky z iphonu zmaze a ak synchronizujem zariadenie tak ako je, tak mi to nechutne prepise obsah v telefone. Naozaj v linku je vystihnute co si o iTunes myslim : “who designes software like this” …. uz ma z toho PORAZI .. nenavidim itunes ! prosim help.

    #299740
    sleepwalk3r
    Účastník (Participant)

    No a preco teda nenechas zapnuty sync aplikacii ? .. jedine co to spravi je ze ti doplni do PC appky ktore tam este nemas. Ak chces setriti miesto (iny dovod ma fakt nenapada) tak si po synchronizacii mozes z PC cez iTunes znovu tie appky vymazat.

    #299788
    poper
    Účastník (Participant)

    vymaze ti len tie app ktore v pc nemas
    ale ked das transfer purchases tak sa ti stiahnu aj tie co nemas

    #299975
    lukas.m
    Účastník (Participant)

    V iTunes si jednoducho nastav, čo chceš a čo nechceš synchronizovať. Zaškrtni si len synchronizovať hudbu a ostatné nechaj nezaškrtnuté a máš po probléme.

    #300206
    tomykar
    Účastník (Participant)

    oka dakujem :) uz som to cele pochopil a hudbu nahadzujem manualne. Chce to len pochopit filozofiu itunes, kt. je nestandardna a obcas tazkopadna ( neponuka uplnu slobodu) . Dakujem za odpovede :)

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.