HDD pripojeny k TV

Domov Diskusné Fóra Ostatné HDD pripojeny k TV

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 25 )
  • Autor
    Príspevky
  • #83650
    igino
    Účastník (Participant)

    Potykam sa pre mna s novou vecou a potreboval by som poradit. Mam na HDD filmy a tento HDD pripajam priamo k TV. Kazdy film sa mi tam vsak vyskytuje 2x. Jedenkrat normalny nazov, napr. Pulp fiction a druhykrat s bodkou, pripadne s podtrznikom ._Pulp fiction. Ten druhy samozrejme prehrat nejde, ma nulovy cas, nulovy objem, ale pri cca 50 filmoch to tam zavadzia. Zavadzia to hlavne preto, ze filmy nie su ulozene abecedne, ale nahodne poprehadzovane. Ani duplicitne nazvy nie su pri sebe, ale kade-tade. Hneva ma to a neviem to odstranit. TV je plazma Panasonic.
    Poznamka, aby sme sa vyhli nejakym podpichovaniam: filmy na HDD nie su z netu, ale z mojich DVD-ciek. Odislo mi domace kino a kym sa rozhodnem pre, dnes uz, nejaky Bluray prehravac/kino, tak som to zatial poriesil prekonvertovanim DVD-ciek.
    Nejake napady? Srdecna vdaka vopred.

    #299846
    sld
    Účastník (Participant)

    to iste mi robi ked si nahadzujem filmy cez MacBook do multimedialneho centra Evolve 2TB, potom to vsak cez menu vymazem a uz sa to tam neobjavi. Takze podobne aj u mna.

    #299856
    Fright
    Účastník (Participant)

    Svojho casu som mal taky isty problem,ale mne aspon pomohlo rucne mazanie tychto suborov…

    #299859
    igino
    Účastník (Participant)

    sld: pozeral som cely navod, no TV bohuzial mazanie suborov na pripojenom HDD/USB kluci nepodporuje (alebo som to aspon nenasiel).
    Fright: ked HDD pripojim naspat k Macu, tak tie “bodkovo-podtrznikove” subory bohuzial nevidim.

    EDIT: este jeden poznatok: kym tych filmov bolo cca do 10, tak tam tie bodkace neboli. Teraz tam mas priblizne 50 filmov a kazdy z nich ma svoju bodkovu verziu.

    Este doplnujuce info: HDD je formatovy na ExFAT.

    #299862
    P4r4doX
    Účastník (Participant)

    Skusal si ho pripojit k Winu, ci tam uvidis tie bodkace, resp. skus tam hodit film cez Win a pripojit k TV ci ten fil bude mat tu bodkovu verziu.

    #299865
    igino
    Účastník (Participant)

    paradox: rad by som, no aj deti aj moja polovicka uz su na Macoch. Ale vdaka za tip, skocim k brotherovi, ked budem mat vsetko skonvertovane a skusim.

    #299870
    J4r0
    Účastník (Participant)

    subory “._nazovsuboru” vytvara Mac OSX na diskoch ktore su formatovane inac ako HFS+. Do tohto suboru uklada HFS informacie. Na Macu su tieto subory skryte. Windows ich vidi.
    Treba ich jednoducho zmazat. Ja osobne pouzivam utilitu CleanMyMac kde sa da nastavit automaticke vycistenie takychto suborov pri napojeni USB disku.

    #299872
    MoRFi
    Účastník (Participant)

    Ked uz na tomto fore rozoberame TV od Panasonicu, skusim sa opytat ja. Mam model P42S30E, tv by mala vediet nahravat na externy HDD, no k tejto funkcii sa neviem dopracovat. HDD nie je naformatovany, mam na nom nejake veci. TV mi ho nacita, kludne mozem sledovat fotky, filmy, pocuvat fotky, ale ked stlacim tlacidlo DIRECT TV REC tak po inicializacii napise skontrolujte nastavenia a pripojenia. Viete mi niekto pomoct?

    #299875
    igino
    Účastník (Participant)

    J4rO: mam cleanmymac, len si matne spominam, ze som nieco v nastaveni s pripojenim ext. diskov robil. Ked pripojim SD kartu alebo USB, tak mi to tie subory cisti, ked pripojim HDD, tak nie. Skusim pozriet nastavenia.
    MoRFi: TV Panasonic vie nahravat len z digitalneho signalu (cize DVB-T a DVB-S), z analogoveho nie. A na nahravanie musis disk naformatovat v nom. A musis ratat s tym, ze ten zaznam prehras zase len v tom TV. Dokonca ani ked HDD odpojis s nahranym zaznamom a pripojis k rovnakemu typu TV, tak tam to neprehras. Ono je to nieco so sparovanim s konkretnym kusom TV. Vedel som o tom podrobnosti, ale uz som to pustil z hlavy, nepouzivam to vobec, mam len analogovy signal.
    A este poznamka: ked uz HDD naformatujes na nahravanie (ak mas digi signal), tak ten HDD uz nepouzijes na prehravanie fotiek, videi, hudby. Budes musiet mat 2.

    #299878
    MoRFi
    Účastník (Participant)

    igino: to viem. Mam DVB-C, ale nikde v menu neviem najst naformatovanie hdd. Zariadzoval som sa tak aby mi ext hdd nahradil archiv a dam si nahrat co chcem. Treba ho pripojit uz naformatovany? Viem aj ze bude sluzit iba na nahravanie, ale neviem ako sa dostat k to u aby uz sluzil, to ze ho pouzivam som pisal preto aby bolo jasne ze mi ho TV rozpoznala.

    EDIT: trochu som googlil a zistil som ze s30e nema nahravanie :/ az g30. Ta ma aj S2 tuner.

    #299882
    igino
    Účastník (Participant)

    Použil som dávno nepoužitý MUCommander a v ňom som tieto súbory videl a následne vymazal. Ďakujem za nasmerovanie, chalani.
    morfi: mam GT30, ale tym, ze nemam digitalny signal/vstup, tak ja tie moznosti ani spristupnene/zviditelnene nemam. Takze, rad by som poradil, no neviem.

    #299883
    mahomo
    Účastník (Participant)

    2 igino: aku mas presne plazmu od panasonicu pls ta?

    Sorry za OT

    #299884
    sld
    Účastník (Participant)

    to igino: sorry ale zle si ma pochopil, tie subory mazem v Evolve nie v TV. Potom sa tam uz viac nezobrazia. Na Macu tiez pouzivam CleanMyMac, a mam automaticke cistenie po pripojeni ext. diskov Mac aj Win no tie subory tam aj tak zostanu. Nie je to nic hrozne, par kliknuti a su prec. Ten disk v Evolve mam formatovany na NTFS, TV je Panasonic P50VT20. Myslim ze ich vytvara Mac, pozri do CleanMyMac-Preferences-Automatic-Enable automatic Mac OS…. Myslim ze ideal by bolo keby TV vedela naformatovat ten disk na Mac format co vsak nevie.

    J4r0 to dobre napisal.

    #299906
    suley
    Účastník (Participant)

    Chalani aké HDD tam pripajate? Musí mat vlastný zdroj napajania alebo môže byt aj bez a TV tam púšťa šťavu?

    #299907
    raul
    Moderátor

    igino: je to presne tak, ako vravi J4R0 – dalej som uz teda necital :)
    Ja na to pouzivam fantasticku utilitu BlueHarvest – bezi na pozadi, ani nevies, ze existuje, len zabranuje macu vyrabat si svoje “interne” subory na usb flashkach, externych diskoch, sietovych diskoch atd.

    Pretoze staci, aby ti niekto pozical usbcko, das to k sebe do macu, nieco nahras, vratis mu to – a ked ma ten niekto WIN, tak sa bude cudovat, co vsetko si mu tam nahadzal… BlueHarvest sa postara o to, aby tam nic nebolo….

    #299911
    sld
    Účastník (Participant)

    suley: skusal som WD Studio s ext. napajanim, dalej 32GB CF kartu Kingston 300x zapojenu v citacke kariet a isli v pohode, len musis urobit format disku cez TV.

    #299941
    igino
    Účastník (Participant)

    mahomo: TX-P42GT30

    #299943
    madaraszko
    Účastník (Participant)

    igino ja mam samsung TV a tiez filmy na HDD no mne tie bodkove subory tam nehadze. Pokial viem tak disk mam sformatovany na NTFS a filmy tam kopirujem cez mac.

    #299944
    inspektorko
    Účastník (Participant)

    To madaraszko: mam tiez Samsung a filmy na HDD, vsetko v poriadku ako u Teba.
    Skusal som pred kupou TV 3 rozne znacky, LG,Panasonic a Samsung >vysledok Samsung prehral najviac formatov videa. Ale to bolo pred rokom, situacia sa mozno zmenila.

    #300016
    mahomo
    Účastník (Participant)

    2 igino: ospravedlnujem sa este raz za off topic, ale presne tento model mam aj ja asi tyzden.

    Viem, ze odbocujem od temy, ale strasne dlho som sa rozhodoval medzi ledkom a plazmou, nakoniec u mna vyhrala presne tato plazma, no hned prvy den ma zarazila jedna vec ked som skusal co ta plazma da. S chutou som si chcel popozerat fotografie co som pofotil a pri bledych miestach som si vsimol nejaku tu bodku. Prve co ma napadlo, bolo ze je to prach, no po pretreti handrickou som zistil ze sa jedna o vadny pixel ktory nemeni vobec farbu.

    Ani neviem preco, no bol som v tom, ze kedze plazma je uplne ina technologia ako lcd, tak tu sa to nemoze vyskytnut. No realita je uplne ina.

    Tak moja OT otazka znie, ci sa uz s tym niekto stretol u plazmy, alebo iba ja mam taku smolu ;(

    Cloveka to zarazi ked tak dlho hlada to prave a nie lacne, nakoniec si vyberie a stane sa toto.

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 25 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.