MacBooky Pro z roku 2018 by už nemali trpieť syndrómom flexgate

Pred pár týždňami na povrch vyplávala ďalšia kauza s hardvérom v MacBookoch Pro. Apple ju možno potichu opravil.

Problém ľudovo nazývaný „flexgate“ sa začal začiatkom roka vo veľkom objavovať na MacBookoch Pro z rokov 2016 a 2017. Ide v podstate o odchádzajúce podsvietenie displeja, ktoré má na vine opotrebovaný káblik v kĺbe laptopu. 

Ten sa nedá nahradiť a postihnuté stroje musia prejsť výmenou celého displeja. Apple sa k problému stále nevyjadril, ani neodobril pozáručný program výmeny.

Flexgate: MacBook Pro má ďalší hardvérový problém

Podľa najnovších zistení stránky iFixit ho však mohol potichu opraviť, alebo prinajmenšom zmierniť. Najnovšia generácia z roku 2018 totiž disponuje až o 2 mm dlhším displejovým káblom, čo by mohlo predísť jeho nežiadúcemu opotrebeniu. Kým sa však spoločnosť k situácií nevyjadrí, nebudeme múdrejší. Nevýhodou, je že problém nastáva až po čase, na starších MacBookoch sa prejavuje až po roku alebo dvoch.

Kábel nového MacBooku Pro vľavo, starších modelov vpravo. Zdroj: iFixit

Ide o veľmi podobnú situáciu, akú Apple predviedol s neslávne známymi motýlikovými klávesnicami. Do minuloročných MacBookov totiž nainštaloval dodatočnú silikónovú ochranu, ktorá by mala riešiť ich zasekávanie. Či tomu tak aj naozaj je, sa opäť budeme musieť presvedčiť až časom. 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť