Titulka najnovšieho čísla The New Yorker bola nakreslená na iPade Pro

iPad Pro sa od svojho vydania pomerne rýchlo uchytil medzi umelcami a čoraz viac sa používa aj u profesionálov.

To dokazuje aj titulná stránka najnovšieho čísla magazínu The New Yorker. Tá znázorňuje skupinku basketbalistov Brooklyn Bridge Park a autor ilustrácie, Jorge Colombo, ju načrtol kompletne s pomocou svojho iPadu a Apple Pencil. Jeho dielo si všimol aj Tim Cook a zazdieľal ho na svojom Twitteri.

“Je to jedno z mojich najobľúbenejších miest,” hovorí Colombo. “Bývam na ulici vedľa, v Brooklyn Heights, takže tam chodím stále, buď cestou na East River Ferry, alebo si len oddýchnuť pri vode.”

“Je to magnet – ľudia prichádzajú z celého Brooklynu len aby si odfotili selfie, alebo piknikovali pri vode. Toto bol ale riskantný obrázok, stále som sa bál, že buď mňa, alebo môj iPad trafí lopta.”

Video s procesom celej kresby si môžete pozrieť na stránkach The New York Magazine. Publikácia však zďaleka nie je prvým médiom, v ktorom sa iPad Pro využíva. Na tablete bol napríkald nakreslený plagát pre Netflix seriál Stranger Things, a v štúdiu ho dokonca používa aj režisér Rian Johnson, ktorý momentálne pracuje na ôsmej epizóde Star Wars.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť