Plagát pre seriál Stranger Things bol nakreslený na iPade

Na náčrt plagátu a propagačných materiálov pre seriál Stranger Things z dielne Netflixu bol použitý iPad Pro spolu s Apple Pencil.

V nedávnom rozhovore s Mashable sa autor plagátu, angličan Kyle Lambert, podelil o detaily z tvorivého procesu, ktorý bol za návrhom plagátu pre nový sci-fi seriál od Netflixu. Streamovacia služba ho požiadala, aby sa držal tématiky osemdesiatych rokov a sprístupnila mu približný dej seriálu a zopár útržkov z prvých epizód.

Stranger Things iPad Pro nákres

Lambert sa následne rozhodol dielo začať na svojom iPade Pro, ktorý mu podľa jeho vlastných slov umožňuje kresliť veľmi prirodzeným spôsobom. Umelec pritom na svoje kresby využíval iPad už v minulosti, dávno predtým, ako Apple predstavil svoj stylus Pencil. V roku 2013 napríklad na svojom iPade Air namaľoval fotorealistický portrét Morgana Freemana.

Na vytvorenie základného čiernobieleho náčrtu použil aplikáciu Procreate a obrázok následne importoval do Photoshopu na svojom Macu. Tam ho vyfarbil pomocou grafického tabletu Wacom Intuos, ktorý mu umožnil omnoho precíznejšie vypĺňanie farieb a kresbu si pritom nezakrýval dlaňou. Proces tu však neskončil a pri dokončovaní posledných vrstiev a detailov sa Lambert znovu obrátil na svoj iPad a Apple Pencil. Takto niekoľkokrát vystriedal obe zariadenia, až kým sa dopracoval k finálnemu plagátu. Výsledok si môžete pozrieť po rozkliknutí obrázku nižšie. Okrem hlavného plagátu Lambert nakreslil aj portréty jednotlivých postáv, tie nájdete na jeho webe.

Stranger Things iPad Pro
Celý proces tvorby plagátu. Zdroj: behance.net

Seriál Stranger Things dostáva už od svojho vydania minulý mesiac veľmi priaznivé recenzie. Streamovať celú jeho prvú sériu si môžete na Netflixe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.