Apple údajne pracuje na sledovaní spánku pre Apple Watch

Počas nedávnej keynote prezentácie Apple len potvrdil kľúčové poslanie hodiniek Apple Watch – je ním fitness. A práve túto oblasť by mali v dohľadnej budúcnosti čakať ďalšie novinky.

Okrem funkcií pre plavcov vo Watch Seires 2 by do inteligentných hodiniek mohlo čoskoro pribudnúť aj sledovanie spánku, či interpretácia celkového zdravia zo srdcového tepu. V najnovšej správe to tvrdí server Bloomberg.

Obe funkcie sa teoreticky dajú implementovať už na súčasnom hardvéri. Hodinky totiž už od svojej prvej verzie merajú pohyb aj tep používateľa, tieto dáta však hlbšie neanalyzujú. Ako by však Apple vyriešil meranie spánkového rytmu, zatiaľ jasné nie je. Obmedzená životnosť batérie znamená, že práve počas noci si hodinky väčšina používateľov nabíja.

Rozšírenie fitness funkcionality by posunulo zariadenie o krok bližšie k zdravotníctvu. Cieľom spoločnosti je totiž podľa Bloombergu premeniť platformu HealthKit na diagnostický nástroj, ktorý by umožnil bezproblémovú výmenu dát medzi lekármi a ich pacientmi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť